Majlis Berbuka Puasa II (Di D’Rimba bersama Syaz)

23 Sep
Hah, minggu ni agak padat jugak la jadual Pojie ngan majlis berbuka puas jemputan kawan².. Majlis katanyer.. Xkisah la.. Janji bukan buka puasa sorang² kat umah tuh. Housemate pun ntah mana ilang.. Dh lama xblk, msj pun xbls.. Kene culik kot. Whatever la.. Yang penting klo saper² nk ajak buka puasa sama² gtau tau!! Nnti Pojie sedey nnti sebab buka sorang² kat umah nnti.. Hu…

So selepas berbuka ngan Edy & Fien kat D’Tebing, Awie & Zul kat Teratak Muhibah, now kat umah Syaz plak kat D’Rimba, Kota Damansara… Nama² tempat berbuka very der kekwat kan!! Hahaha… So ngan Syaz nih pun xplan sebenarnyer since Pojie pun offday aritu. Tp Yazed la tiba² call tnya free x ptg tuh, nak ajak buka puasa kat umah Syaz? So ble dgr tang² mcm nih terus jwb free. Makan pree saper xmau kan!! Tolak razeki namanyer.. Hep², rezeki jgn ditolak, musuh jgn dicari.. Ingat tuh!

So Pojie ngan Yazed ajaklah Ejam n Daniel skali. Since Zen nak sgt jumpa ngan Syaz nih, maka Pojie ajak lah sekali. Tp Syaz nih byk cekadak gak, katanyer xsmpat nk bli barang² masak so kami gak yg tpksa gi bli ayam n sayur kat depan umah Yazed kat Kondo Rakyat tuh.. Bli la juadah bbuka ala kadar.. So tggu Ejam blk keje kami terus gi Kota Damansara..

Ble sampai ada masa dlm 20min lg utk bbuka. Maka Pojie macam biasa la akan bantu tuan umah, singsing lengan tolong masak itu ini. Bagus kan tetamu cam I.. Hehehe… Kami buka air ngan kuih muih dulu, dah siap masak baru la Syaz n Pojie hidangkan makanan buat kwn² sumer.. Kenyang lorh! Syaz masak pun sedap gak tau!! Zen sampai pas kami abes mkn. Rupa² dia sesat n terus gi umah Che Yah, kawan dia since study dulu. Naik Viva ok, clust Zen tau angkat kete senyap² jer.. Ble la dpt naik kete Zen ek??

So pas tengok katun sgala kami join la Syaz n budak² umah dia cam Zee (+Yazid) n Shafiq gi swimming kat swimming pool blkg umah diorang. Since Pojie n kwn² xbw baju mandi, so mkn ati jela.. Lebih² lg Pojie yg dh lama xswimming nih.. Heheheh.. So pas tuh kami bk umah tengok plak citer Kasih Ku Seru kat TV3. Pas bes citer tuh baru la kami beredar.. Tak sempat jugak jmpa ngan Kamal Adli n Fizzow (budak² Hero Remaja 2008) yang tinggal sebelah umah dia.. Len kali k! Hoiyeah!!!!


Dalam perjalanan nih sempat lagi snappy²…


Tetamu undangan, dari kiri: Yazed, Daniel & Ejam


Tuan umah: Syaz


Housemate tuan umah, Zee (kiri) & Shafiq (kanan)


Bersantai bersama Che Yah (kiri) & Zen (tengah)

2 Respons to “Majlis Berbuka Puasa II (Di D’Rimba bersama Syaz)”

  1. you are now in my zone September 23, 2008 pada 1:40 pm #

    dlm entry byk2, dis one attract me more…owh dier lah…hurmmmaper yg hurmmm tuh? diam2 sudeyh 🙂

  2. PöJìé PööH... Mulanya di sini... September 23, 2008 pada 11:22 pm #

    ha.. apa la yg urm tuh??gtau sket..mesti ada sumthing nih kan..hehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: