Majlis Berbuka Puasa VII (Di The Saujana, KL)

27 Sep

Yeah!! This is the last entry pasal majlis berbuka puasa yang Pojie sempat hadiri pada bulan Ramadhan tahun ini.. Erm, 7 entry means 7 hari jelah berbuka puasa eh?? Kira seminggu la ye?? Mana lagi 3 minggu ek?? Hamboi hadek² n hakak² nak maknam I la ye tuh! Keji tau! Mintak maap cepat dah nak raya dah nih! Cepatin!! Ngee.. Actually yang lagi 3 miggu punya berbuka puasa Pojie ala kadar jer, malah ala² Bersamamu TV3 lagi. Xpaham? Xpaham sudah. Nih Pojie tayang yang clust² la sket. Pojie kat jenis clusterama (clust berdrama, primadona kan!!!). Hehehe…

Jumaat lepas, 26hb Sept merupakan last day kawan baik Pojie (ex-madu yg besh! What???) keje kat The Saujana, KL iaitu Aerizz (or Shah). Klo saper yang datang birthday party Glam & Sexy Pojie aritu mesti ingat ngan sorang show girl yang dance lagu Rihanna yang havoc giler babi tuh. Dia la Aerizz. So dia pun jemput la Pojie ngan kawan² cam Ari, Alyn, Wawa, Eid, Hafes, Ewan, Awie, Zul dan Shahrin berbuka puasa kat cafe dia keje iaitu di Senja Restaurant. Clust kan! Dia bawa gak sorang lagi kwn dia nama Ijam. So pasnih takhta dia akan diserahkan kat Ijam la yg baru masuk dlm 3 bulan nih. Aerizz akan berkhidmat di Hilton KL pulak pada 6hb October nanti. So sayonara and selamat bertugas di tempat baru uols..


So awal²nyer masa dia offer 10 seat utk rsvp kat Senja Restaurant tu pening paler gak nak cari umat. Maka macam biasa priority akan diverikan kepada Mentari Beauties (Ari, Wawa, Alyn dan Lynda), Eid, Yazed, Ejam, Zen. Since diorang my closest friend. Tp malangnyer Zen ngan Ejam juga Lynda xdpt join coz ada komitmen lain, so tempat digantikan ngan kawan baik Pojie dari Muar iaitu Zul n Awie. Korang ingat lagi kan yang dia stay kat Teratak Muhibah tuh (sambil memuncungkan bibir yg disuntik kolagen, oops!!!). Eh, kurang lagi 2 org la.. Oh, sorang lg mesti la Pojie ngan sorang lagi Hafes.



Macam biasalah snappy² sebelum berbuka (Dari kiri: Pojie, Eid, Ewan, Wawa)


Xsudah² kan depa nih! (Dari kiri: Ewan, Zul, Awie, Shahrin)

Makanan dia mmg sedap melerts!!! Yela makan free, mmg la sedap! Saper yg nak tolak rezeki kan, bukan selalu dapat. Hiks! Sampai penuh perut nih cam nak muntah balik pun ada. Makan a lot sgt tau (mcm mana nak diet nih??). Sampai terlalu kenyang n xabes makanan. Teruk kan! It was not me. Pojie paling xsuke makan terlalu kenyang sebab susah bgerak n bnafas. 1 more thing Pojie akan rasa loya nak muntah (fyi, Pojie pnh suffer sakit Aneroxia Bulemia, 1st stage), so klo dah muntah tuh mmg derita la! Boleh pengsan tau sbb tenaga abes utk memuntahkan semula makanan pastu xde makanan yang sempat dicerna dan ditukarkan kepada tenaga. Membazir pun 1 hal gak. Mak paling pantang ngan org membazir. Dia slalu ckp nasi/makanan akan menangis krn xmakan dia sambil berdoa agar kita dikurangkan rezeki sebab xreti nak menghargai rezeki. dia pun slalu akan remind, cuba bayangkan kanak² Somalia n Bosnia, diorang xmakan apa² pun tapi kita makan sampai membazir. Timbul keinsafan tuh sampai sekarang. Sebab tuh Pojie xheran sgt nak makan buffet segala nih. So kawan², kalo nak Pojie belanja nanti (mana la tau kot² ada rezeki), make sure jgn terlalu kenyang dan dlm masa yang sama jgn membazir tau! Itu la 1st n the last Pojie belanja nanti. Pojie paling suker makan ngan org yg xmembazir, so klo belanja, xrugi duit aku. Yang kenyang sgt Pojie punyer impression, pelahapnyer budak nih mentekedarah. Hehehehe…

So Pojie xmo cakap banyak², korang pun tau kan Pojie nih jenis yang xsuker bergambar pose bagai (eh, bukan Pojie sajer tp ramai kawan² blogger Pojie kat luar sana pun sama, sawan camera xhengat, saper tatau! Hehehe…), so sekarang Pojie ingin berkongsi kemeriahan suasana di Majlis Berbuka Puasa di The Saujana KL. Bak kata pepatah omputih, “a picture means a thousand words” (eh, betol ker?? Dulik!). So layan… Chiow!!!



Ni lah host kiter… Aerizz


Hafes & Ari stuck dlm traffic jam, so sampai pas org bbuka puasa…


Ahah! Ni la Awie & Zul, my bestfriend dari sekolah tau!


Yeah, pose xhengat si Ijam, Eid, Alyn & Wawa nih!


Hah, ni Pojie ngan Ewan (gigih curik bf org skjp!)


Harosss pose bagai dgn harapan jadi spokemodel Senja Restaurant kan!!!


Eh, kamek sik mok kalah ! Mok juak! Hehehe…


Yes, aku suker lighting dia… Cam angel tau.. Hiks ;p

3 Respons to “Majlis Berbuka Puasa VII (Di The Saujana, KL)”

  1. you are now in my zone September 27, 2008 pada 4:13 am #

    kemain last frame! cam kaum kerabat ‘mas’ jer…yg ni ‘mas uji’…haha

  2. PöJìé PööH... Mulanya di sini... September 27, 2008 pada 4:43 am #

    mas uji katanyer..mas poh kong la!!!

  3. Afeeq Oktober 6, 2008 pada 9:08 am #

    ‘kemain kn pose die…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: