Missing my life & friends…

19 Oct
Assalamualaikum pembuka bicara…
Tatkala menulis nukilan ini, Pojie masih lagi di Muar, Johor… Di kampung halaman Pojie. masih lagi dalam proses pemulihan. Ooppss… Jgn salah sangka… Jgn wat andaian yg bukan²… No… No… No… Bagi yg dah tau thanks for your prayer n visit. Pojie cayang kamoo!!! But for my new readers or whoever who still don’t know what happen to me, Pojie baru jer selesai menjalani pembedahan membuang apendiks pada 8 Oktober lepas pada pukul 9.30am di Pusat Perubatan Pantai. Alhmdulillah sumer berjalan lancar. Cuma skrg Pojie kne kontrol makan. xleh makan pedas² n keras². Jalan pun slow². Nak dance? Clubbing? Sorry for this moment. Tersembur usus nih. Dah la bekas operate nih cam di”gam” jer bukan jahit. Takut tau nk jalan pkai jeans pun trasa ngilu. Takut tbukak jer. Ish, nauzubillah!

Sebab tu skrg Pojie rindu life Pojie. Life nak hangout ngan kwn², nak makan macam² makan leih² lg yg pedas². Pastuh dh planning nk gi casting partime dancer TV3 and PGL the Musical 3 pun xdpt. Pojie dah beriya dah nak join sbb itu one of my golden dreams. Nak satukan bakat² yg Pojie ada walaupun so-so jer.. Tp Pojie tetap bangga Pojie bleh berlakon, menari dan menyanyi. Penah berlakon wakil sekolah, menari di Konsert Siti Nurhaliza dan menyanyi di majlis makan malam kolej. Alhmdulilah. Tp Pojie ttp envy ngan Mak Buyong Ajim. Sore asli dia tetap meletop, menjadi pojaan Pojie tau!! Nak makan rendang byk² lagi or bakso paling sedap n pedas kat bwh umah Pojie tuh tpaksa la Pojie tgok dari jauh sambil telan air liur… Xpelah, xde rezeki tahun nih buat Pojie. Dah la ngan hp Pojie ilang masa balik dari hospital pantai pas wat checkup ngan Dr Zain. Terjatuh dalam teksi rasanyer… Sabar jela… Mmg kirim salam… Tahun nih mmg Pojie kureng “ong” kot. Nasib baik Pojie terus dapatkan simkad baru ngan no lama. So ctc² la POjie blk mcm biasa ok. Sementara nih pkai Nokia3310 atas ihsan pinjaman dari Awie. Nak angkat baru tggu gaji la kot. Lari bajet aku lagi.. Sabor…
Apa² pun Pojie paling rindukan kawan² Pojie kat opis, beauties dan geng² Sayap. Customer?? Sorry, xkowser nak ingat korang!!! Cuma Pojie cam nak ter”cery bery” ble bukak emel opis. Aiyoo, cam nak meletop inbox. Berlambak la emel dari kwn² n of course la dari mgt psl promotion yg xsudah² syarikat telekomunikasi kat Singapore tu wat promo. Bosan!!! Xlarat nk baca deh. Pojie main select² n delete jer. Tp still byk. Ya ampun!!! Xsabor rasanyer nak blk KL 22hb nnti. Apa² pun tengok pada kesihatan Pojie gak. Masih payah nak gerak, makan n duduk, maybe cuti nih extend. Just pray for my better health ok sumer…

Pojie missing you and love you all!!!
p/s: insyallah entry² sumer² yg berlaku spjg bln Syawal nih Pojie akan cuba update utk kwn² sumer yer.. Pojie dlm proses kumpul tenaga dan bahan nih…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: