New Hair, New Look!

3 Nov
Sabtu yang lepas sepatutnya Pojie gi keje tau, tapi oleh sebab gatal sgt tido lambat so hajarnyer lewat bangun gi keje. Last² bgtau kat manager Pojie yang Pojie xsihat n amik MC. Tp mmg kebetulan pun Pojie kne batuk² n sakit tekak pagi tuh. Ngan selsema lagi. Susah ble keje cam penyanyi nih, suara dan tekak kena jaga jgn smpai rosak, nnti xleh wat keje. So pas Pojie bagun tido gi amik MC, terus Pojie gi salon fav Pojie sebab semakin rimas ngan rambut yg macam org sakit bak kata mak Pojie.

Alkisah, Eid yang memperkenalkan salon nih kat Pojie. Best tau! Staff dia yang cute² dan baik² peramah semua. Service pun tip top! Harga not bad, affordable walaupun jadi pilihan selebriti ternama seperti Misha Omar. Cewah!!! Salon nih ada byk cawangan tapi Pojie lebih selesa kat Derrik & Team di Maju Junction. Lagi pun hairstylist Pojie, Sandy ada kat situ. Cuma Kenny jer yang dh kne pindah gi The Mall. So nih la tempat dia.

My favourite Salon, Derrick & Team di Maju Junction.

Keadaan depan salon tatkala xramai customer.

Hah, penuh terpampang hah wajah Kak Misha lebih² lg utk album Aksara. Tggu la Pojie jd artis nanti.. Hahaha.. Feeling!!!
So Pojie mmg planning nak potong pendek cam bdk² kg yg baru dtg KL dulu, at the same time nak rambut Pojie itam kembali. So instead of abes duit kaler itam, baik Pojie potong pendek terus, so kaler² karat yang dh kat hujung² rambut tuh terus la xde ble dipotong. Kan jimat. Tapi Pojie xtau la nak wat stail apa.. So Pojie mintak ngan Sandy katalog rambut sambil rambut disyampu. Pas cuci rambut, Pojie pun dh la decide 1 pic mamat jepun yg kendu nih sbg contoh. Tunjuk kat Sandy, dia pun kata “ok”. Terkejut gak dia bila Pojie nak tukar stail. Pojie cakap dah rimas sgt. Lebih² lg bila juntaian depan rambut tuh masuk mata la, kat idung la, gatal tau sampai Pojie pakai cekak kat opis n rumah, xnak ada gangguan time wat keje. Dia pun setuju je la.. Huhu…

Semasa rambut sedang dipotong n d-stail-kan.
Bersama ngan hairstylist, Sandy.
Ble dah selesai, maka inilah hasilnya. Macam² komen yg Pojie terima. Ada yang positif, ada yang negatif. Ada yang ckp Pojie lebih kemas n smart ngan rambut baru nih. Ada yang ckp xsesuai sbb bukan Pojie yang diorg kenal selama nih. Heheh.. Apa² pun inilah Pojie yang sebenar. Simple n kekampungan. Skrg jer pas jmpa ngan Eid dia make over Pojie. Rizz bakal dapat khidmat dia xlama lagi. Sia yer!!! Tp imej nih pun klo Pojie dah start bosan Pojie akan wat stail lain plak. Yang pasti stail ada karat² ngan rebonding bagai. Hahaha… Jadi Pojie nak tau, apa plak pendapat kawan² pasal imaj baru nih. Sila la komen yer…
Inilah hasilnya…
Mana yang lebih mengancam? Sebelum atau selepas?

10 Respons to “New Hair, New Look!”

  1. Cik Meh November 3, 2008 pada 1:36 pm #

    SELEPASSSSSSSSSS!

    enough said.

  2. rizz November 3, 2008 pada 2:41 pm #

    hehehe selepass..tp klau pojie higt lite sket belah dpn cntek gak haha..nk guna khidmat eid ke..segan laa..huhuk..xpe lah

  3. ReMy November 3, 2008 pada 5:49 pm #

    after yg smart, nmpk kemas sesangat…

    mesti da kurang panas kn?

    sbb klau rmbut pnjg ni mesti panas…

  4. PöJìé PööH... Mulanya di sini... November 3, 2008 pada 11:35 pm #

    Cik Meh…
    Ok noted. Rajin gak hg baca blog aku ek!

    Rizz…
    Ish, nk highlite² tggu rambut rest dulu sbln dua sblm letak apa² chemical, baru la rambut xcpt beruban o gugur nnti.. ala xpyh segan².. dia ok jer.. baik n sweet cam nuar..

    Remy…
    Tau xpe.. dh xrimas, xpns.. if not pojie main cekak n ikat rambut jer kat umah tau!

  5. you are now in my zone November 3, 2008 pada 11:58 pm #

    gaya penulisan tak ubah mcm baca Media Hiburan, pojie jd penulis megajin jer lah… 😀

    SELEPAS… 😉

  6. aiZouL diSiSi... November 4, 2008 pada 12:30 am #

    pendek la kemas kan..
    tringin nak rmbut pjg..
    wahhh..verangan

  7. Afeeq November 4, 2008 pada 2:49 am #

    lebih smart n bergaya selepas di make over kn …..

  8. PöJìé PööH... Mulanya di sini... November 4, 2008 pada 11:45 am #

    Nuar…
    Ske mbelai jiwa tau!
    Sudeeh!!

    Aizoul…
    Teringin nak rambut pjg??
    Wig ada mau pinjam?
    Hahaha..

    Afeeq…
    Mekaceh!!

  9. Eizan Emirza November 6, 2008 pada 2:57 am #

    wah pojie wat new hair eh…
    nice look…
    look more natural…

  10. Edan Kesmaran November 17, 2008 pada 4:39 am #

    wah3!!!!! tampak ganteng ya lo!!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: