Anugerah Skrin 2008

10 Nov
Yeah² dapat invitation card ke Anugerah Skrin 2008
Jeng³…

Mesti semua tertanya² pasal pic di atas. Macam mana leh dapat jemputan ke Anugerah Skrin 2008 yang telah berlangsung pada hari Jumaat 7hb November yang lepas di PWTC telah berlangsung dengan jayanya tuh?! Hehehe… actually invitation card tuh bukan Pojie punya tapi…

Jue Aziz punyer invitation card la…
Eh, macam mana invitation card Jue Aziz ada pada Pojiee…? Jeng³… Nih yang nak story sket nih. Actually Pojie la insan yang bertanggugjawab menatarias Jue Aziz (sbg pembantu jurumekap jer…) sehingga dia kelihatan cantik dan comel cam babydoll nih!!

Cute kan ngan wig cam babydoll!
Sebenarnya Pojie hanya mengikut kawan Pojie seorang jurumekap artis namanya Romzi Nuchi. Pojie sebagai pembantu dia jer. Since Pojie hari Jumaat tuh kebetulan free, so Romzi ajak la Pojie teman dia mekapkan Jue Aziz kat umah dia (umah kakak dia actually) kat Bangsar.

Inilah dia Romzi Nuchi, insan yang bertanggugjawab mencantikkan Jue Aziz.
Seperti yang dirancang Jue amik kami kat area McDonald Bangsar walaupun lambat 2jam atas perkara yang xdpt dielakkan. So apa lagi kelam kabut la kami nak menyiapkan dia sebab red carpet bermula pada 7.30pm. Nasib baik gak dia bli wig, so kami xperlu nak bersusah payah siapkan rambut dia, just mekap jer. Mekap plak agak rumit sebab kami nak ikut konsep berlian dan a sense of Egypt. Lastly sempat la jugak dia lalu ke red carpet walaupun acara hampir bermula. Dia pada malam tuh tercalon utk Pelakon Harapan tapi xde rezeki dia. Pada masa kami mekapkan Jue, kawan baik dia Fezrol Khan pun datang dengan gaya rambut dreedlock dia utk filem terbaru. Cool beb! Kami tumpang Fezrol utk ke PWTC. Lawak jugak la dia nih kepala gila²… Jue biasa² jer, sopan tatkala berbicara.
Credited to myself sbb tolong Fezrol ikatkan tali leher tuh. Hehehe…
Erm, so ble sampai kat dalam dewan tuh Pojie ngan Romzi lebih prefer duduk kat backstage sebab ada ramai kawan² kami n artis². Ramai la xsmpat nak amik pic sumer artis yg Pojie jumpa. Blom lg kne ngan artis yg feeling xleh diganggu di backstage kononnyer takut terganggu mood. Oklah, Pojie paham, xmo la ganggu. Saper la Pojie kan. Tp yg best ble Pojie dapat jumpa kawan lama Pojie masa study kat KUSTEM dulu; Nurul Syuhada Nurul Ain Mohd Zin. Ktorg 1 fakulti n 1 kelas walaupun berlainan kos (Pojie kos Marine Biology dan Nurul kos Marine Science). Dia budak dancer gak dulu, tp dah rezeki dia belom abes study lagi dah ken sambar ngan TV3. Jeles pun ada. Ktorg panggil dia Syud jer dulu. Pojie nampak jer dia terus berborak². Sempat Pojie sagat dia lite² coz kekwat skrg. Mana x nyer, susah nak dapat respon dari dia ble call or sms. Per² dia semakin cantik.
Rasanya malam tuh Pojie lebih layak jadi host menggantikan Adlin Aman Ramli… Setuju??
Ngan Ery Putra, cute kan!!
Hah, nih mesti ada org makan ati. Jgn jeles Nuar… Heheheh…

Jaclyn Victor, my idol!

Hah, bila Marissa kembali menjadi Emelda Rosmila. Meletop diamond neclace dia tau!
So far, baru la Pojie tau bukan mudah sesuatu penerbitan atau produksi itu utk berlangsung tanpa bantuan setiap pihak. Nampak kat dalam tv n atas stage cam smooth jer. Cantik jer semua. Padahal kat backsatge tuh kelam kabut masing² menjalankan segala tugas² yg diamanahkan, baik artis mahupun kru². Pojie yang tengok pun naik pening paler tau! At least Pojie dapat la pengalaman baru. Cuma pengalaman nih Pojie penah gak timba masa study dulu utk buat Konsert Purnama Merindu Siti Nurhaliza. Pojie la ahli produksi (naib bendahari), Pojie la penari. Last² abis event Pojie pun demam. Tapi enjoy! Lebih² dulu 1st time jadi dancer utk Siti Nurhaliza. Bangga beb! Cuma skrg jumpa dia pun dah biasa dah. Xheran pun. Cuma tggu peluang nak jadi artis nnti Pojie mau berduet ngan dia… Ah, feeling!!! Hahaha…
Amacam fesyen red carpet Pojie ok x? Ada bakat jadi artis x? Rambut jgn amik kira ok, paler tgh serabut masa tuh! Hehehe…

11 Respons to “Anugerah Skrin 2008”

  1. cik wanie November 10, 2008 pada 1:37 pm #

    wah sayang,skg nie pojie yg dah jadi artis dulu nie,mcm mana tue,lalalalalallala…..mkn “HATI” lah si nuar bila sayang bergambar ngn TOK CT,wakakakakakakakaka……siannnn…apapun cantik sungguh si jue tue kan:)

  2. you are now in my zone November 10, 2008 pada 1:48 pm #

    tok ct! MUAH!!! :-xjue sgt comey ;)pojie-pojian pung glam gakz.. :p

  3. rizz November 10, 2008 pada 2:06 pm #

    waa jeles ni x dpt p.hihikk

  4. Duke Luce Dell'amore November 10, 2008 pada 3:19 pm #

    wah!bkn takat upin je mkn hati!ipin pun jeles ok!!NAK TOK CT JGK!!!!!!!

  5. Afeeq November 11, 2008 pada 12:36 am #

    wah glam sungguh ….

  6. ~miss jaja~ November 11, 2008 pada 12:50 am #

    cik pojie t bole la kamoo n kawan kamoo makeup kan ja..kasi nampak vogue lagi mgoda bole ta?hikhik

  7. aiZouL diSiSi... November 11, 2008 pada 1:00 am #

    mkn hati mak..tapi mak penah nyanyi dgn tok ct msa konsert fantasia tour..x cayer sudeh..pedulik..xder pic nak tunjuk

  8. PöJìé PööH... Mulanya di sini... November 12, 2008 pada 10:38 am #

    Wanie;hahaha..blom lg artis la..mekap artis pun blom dtauliahkan..hahahah…Nuar;Pojie owiz glamzz..Rizz;Ala rizz nnti kamu dh jd model nnti aku duk sblh nk tgkap gambor pun kamu ek nnti..siap la kamu!!Ajim;nak tok ct ker??nnti pojie bawa otograf tok ct jer ok..Afeeq;hehehe..tq²..Jaja;nak mekap kasi vogue n mngoda?bleh sajor..tp jgn kne kejor ngan badut sarkis sudah la yer..hehehe..Zoul;yeker??clust!!heeheh..

  9. miss galaxy November 12, 2008 pada 12:41 pm #

    kemain kembar i kandah glamour dri icm ner niebukan ke kite kembar..hehe

  10. PöJìé PööH... Mulanya di sini... November 15, 2008 pada 12:19 pm #

    Anis…Kita kembar tp i glamer sket dpd u..Hhehe..

  11. Emma Aireen Januari 19, 2009 pada 8:44 am #

    hi pojie,am looking for makeup artist for my big day. read across your blog that you work with several pros.boleh recommend a few names and their contact number please?emma.faiz@gmail.com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: