Kopi Dangdut!!!

24 Nov

“Kala kupandang kerlip bintang nun jauh disana
Saat kudenger melodi cinta yang menggema
Terasa kembali gelora jiwa mudaku
Karna tersentuh alunan lagu semerdu kopi dangdut

Api asmara yang dahulu pernah membara
Semakin hangat bagai ciuman yang pertama
Detak jantungku seakan ikut irama
karna terlena oleh pesona alunan kopi dangdut

Irama kopi dangdut yang ceria
Menyengat hati menjadi ghairah
membuat aku lupa akan cintaku yang telah lalu…”


Itu adalah bait² lagu Kopi Dangdut yang sgt popular pada era 80-an dulu. Penyanyi asal tidak pula Pojie ketahui sbb terlalu byk versi dan artis yang menyanyikan lagu ini. Tp apa pun bukan Pojie nak wat research pasal lagu nih, tp sajer nak share something ngan kwn²… Dh dgr lagu Kopi Dangdut nih, penah ker tgok mcm mana rupa kopi dangdut??? Ha, inilah dia rupa kopi dangdut masa Pojie ngan family gi breakfast kat Warong Kopi Dangdut kat kg Pojie weekend lepas… Jeng, jeng, jeng!!!

Kopi di atas dan susu di bawah. Ble dibawa dan dihidangkan di atas meja, kelihatan seolah² ia sedang berjoget², bergelek² lagu dangdut. Ewah, ah!!!

5 Respons to “Kopi Dangdut!!!”

  1. you are now in my zone November 25, 2008 pada 2:15 am #

    fakta or propa nih ? :p

  2. rizz November 25, 2008 pada 4:44 am #

    cm besh je..ble pojie nk bwak lepak ctu huhu

  3. Duke Luce Dell'amore November 25, 2008 pada 5:27 am #

    wah??cam besh je!!nek bulong klu propa pun,jim percata je..jg hati kekdahnye..

  4. PöJìé PööH... Mulanya di sini... November 25, 2008 pada 10:40 am #

    Nuar;Motip la mau propa..Rizz;Bleh jer klo Rizz mai kg Pojie..Ajim;Motip nak mbelai jiwa aku..

  5. only +RIZAL+ November 25, 2008 pada 10:46 am #

    hi pojie~thnks 4 drop by~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: