sYaMpU -vs- rAmBuT

24 Nov
Rambut, mahkotaku…

Erm, dalam minggu lepas Pojie kehabisan syampu rambut kegemaran (yg cocok ngan kepala nih) Pojie nih! Pojie pun malas nak gi bli² ni since ada byk stok free + stok housemate punya, mcm² jenama la Pojie bantai, tapi hazab!!! Tiba² pojie yang xpnh ada ketombe (atau kelimumur) nih, ada plak. Malu siot if garu² paler or betul²kan rambut tiba² ada “salji” plak turun dari rambut nih. Hanj btol!


Kepala Pojie xleh layan syampu² di atas

Hanj btol! Sumernyer hampeh. Baik utk anti-dandruff or hair-fall control, sama jer kesan dia kat kepala Pojie. Xpnh² kelimumur tiba² ada plak, rambut makin byk gugur. Haram jadah btol! Fouziah Gous gelak² jer ble tgok rambut Pojie yang xsetanding rambut dia tuh, siap dapat Anugerah Shine Pantene lagi utk Anugerah Skrin tahun lepas (tahun nih Wan Sharmila). Xdapat la rambut secantik Maya Karin, model iklan Elseve Loreal tuh. Last² Pojie baru realize yang Pojie xsesuai ngan jenama syampu lain kecuali…


Rejoice Rich. Siap ada conditioner lagi tau!

Ni plak serum rambut Ellips

Ni jela yang paler Pojie leh layan, Rejoice Rich (Rejoice cepat amik Pojie jadi model, at least komisen, hehehe…), siap ngan conditioner lagi tau! Pas tu Pojie serum rambut Ellips utk rambut lebih cantik bermaya (sgt bagus utk rambut² yang kerap diwarnai, rebonding, straighten dan apa² bahan kimia yg kne kat rambut tu). So inilah hasilnya. Leh jadi model iklan Rejoice x nih? So far xpnh ada lagi model lelaki Malaysia jd model Rojoice kan! Let me be the 1st (gigit jari la Rizz)! Hehehehe...

Bakal model iklan syampu… Cewah!!!

4 Respons to “sYaMpU -vs- rAmBuT”

  1. you are now in my zone November 25, 2008 pada 2:14 am #

    sentence terakhir…tetap kan sagat lite2 :pu rmbt hitam lagi nmpk bermaya rmbt tuh 😉

  2. rizz November 25, 2008 pada 4:42 am #

    kah2 gegehhhh la kn nk jd model shmpoo bagi..elok ke rejoice pojie? rizz pon skng ni mslah rmbut gugur gak.rase nk g salon je taw cuci lg snang. mybe pasni nk bli gak la elips tu.tp nk pkai herbal ecenses..

  3. PöJìé PööH... Mulanya di sini... November 25, 2008 pada 10:47 am #

    Nuar;Mmg la rambut itam lagi bermaya sbb xkne air karat. Hehehe..Rizz;ACtually syampu nih ikut kepala la Rizz. Tp yg Ellips tuh mmg bagus tau!

  4. Anonymous Januari 17, 2009 pada 1:08 pm #

    hye….aku tgk..ko byk pnglaman dlm pnjgaan rmbut ni..so…aku nak gak mnta ajar jaga rmbut..da sebulan aku rebonding rambut.,..then aku beli la serum " blondee"..aku pon ada beli sympu,conditioner & lotion anti frizz tu…but..bila rambut kering..tak lurus plak..hadui..melayang duit cmni..so..apa ptut aku buatt.?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: