Balas Dendam!!!

25 Nov
Selepas Pojie operate buang apendiks bulan lepas, Pojie terus kene control pemakanan Pojie lebih² lagi utk kumpulan makanan kegemaran Pojie iaitu yang pedas²… Sedih siot! Dah la perut Pojie nih getting expired since study kat Terengganu sbb asyik makan manis² jer sampai makan pedas dah kalah, kene ceri beri (pronounce as; cherry berry) setiap kali mkn pedas. Xkisah, Pojie ttp develop blk perut nih, mkn gak pedas sampai la Pojie kene operate aritu.
So dah lama giler Pojie xmkn pedas² nih. Mak abah bising klo tau Pojie mkn pedas. Klo kat kg tuh skrg, Pojie sajer xmo makan saing ngan family sbb mau curik² makan pedas, tp mak sanggup gigih duduk depan Pojie bila Pojie makan. Sebab? Mau halang niat jin lapor Pojie utk mkn pedas². Hampeh! So since Pojie blk KL n rasa perut Pojie cam ok sket, Pojie balas dendam mkn makanan kegemaran Pojie. Sumenyer pedas² belaka. Sedap wo..

Mostly sumer nih leh dapat area umah Pojie kat Pantai Dalam. Heaven sgt tau! So inilah antara makanan yang sedap dan pedas yang Pojie melantak utk beberapa hari ni utk membalas dendam. Hehehe… Inilah antara menatang² pembawa bencana yg Pojie giler mkn bbrp hari skrg nih. Bersiap sedia la anda utk meleleh airliur…

Bakso yg da best n ever, leh wat member Pojie nangih² peluh² mkn nih sedap n pedas punyer pasal… Pilihan Pojie slalunyer bakso kuey teow, bola lebih!!!

Ini plak nasi kukus ayam dara dari D’Naim, hanya di Pantai Dalam. Sedap giler. Yang pasti Pojie amik bhgian dada yg paling besar!

Nasi ayam, erm yg ni bermadu, cam kureng sket, tp yg black pepper mmg syok!
Ini nasi lemak bli dari cafe Level 8 kat bwh opis Pojie. Pedas dan sedap! Tp yg nih ngan telur mata, Pojie lebih prefer telur rebus…
Ini plak nasi campur dari cafe Level 8 gak. I love rendang daging dia. Nyum²!!!
Bubur nasi dari cafe Level 8 lagi. Tengok ada cili² ijo lg tuh, sedap!!!
Hah, natang nih ngidam since masuk spital lagi. Bubur Ayam McD. Tp Bubur Ayam Madame Suzanne lg sedap tau!!!

Adeh² saket perut, pedih la plak ble mkn mende alah nih! Hampeh tol. Dh la mlm xleh tido lena. Tp jgn risau, pain killer Dr Zain bg masih ada dlm simpananku. So ble sakit telan jela… Hehehe…

Pain killer penyelamat tidurku… Hehehe…

4 Respons to “Balas Dendam!!!”

  1. Duke Luce Dell'amore November 27, 2008 pada 12:59 pm #

    haiyo!!!ni mencari bala namanya NEK BULONG OI!!!!
    meh bg no telepon ur mom meh!jim nak ngadu sat!!grrrr…

  2. you are now in my zone November 28, 2008 pada 3:01 am #

    ya ampon! melantak tak hengat! :p

  3. ~miss jaja~ November 28, 2008 pada 5:10 am #

    aiyark..manyak nye cik pojie makan.. uahuahaa..

  4. PöJìé PööH... Mulanya di sini... November 28, 2008 pada 10:23 am #

    Ajim;
    Xpayah²..
    Sagat mulut kamu ngan alex Nuar tuh kang!
    Hehehe..

    Nuar;
    Ala nama pun balas dendam kan..
    Hehehe..

    Jaja;
    Ala sekali skala Ja oi..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: