Kisah 3 Hari…

22 Dec

Assalamualaikum…

Erm, kali ni Pojie mau menceritakan tentang 3 hari yang berlalu baru² nih bermula dari hari Jumaat sehinggalah hari Ahad semalam. 3 hari yang sgt² meletihkan but tetap enjoy!!!


Jumaat, 19 Disember 2008;

Arini Pojie offday. So Pojie mmg impikan saat² indah macam nih utk melampiaskan nafsu tido Pojie yang xberkesudahan ngantuk sehari² sepanjang minggu nih. Tgh² keje punleh nguap ok. Mentang² la xbyk customer call. Tp ble tiba time lunch, mata nih jahat xmo plak tido. Pojie plak mmg slalu blk lewat malam sebab nak sangkak internet opis utk update blog n online itu ini segala. So ble blk umah dah dalam kul 10pm or 11pm. Itu ini jejak kul 12tgh mlm jugak Pojie tido. Bangun ari² kul 6am. Adoi… So even kawan matrik Pojie (Kolej Matrikulas Johor, 1st batch), yg baru abes study dari Sydney, Australia tuh pun datang nak tumpang tido ngan kawan dia, Pojie mmg layan xlayan jer. Bukan Pojie nak bersikap kurang hajar, tapi mmg Pojie sgt penat. Lagi² plak masa tuh baru pas abes tgok Histeria ngan budak² nih. Ampun sgt Cornda. Jangan kecik ati ok. Nasib baik la dia memahami. Even dia n kwn dia kuor umah pagi² tuh pun, Pojie masih mamai² n terus sambung tido sampai la kul 1pm (terlepas solat Jumaat sudah).

Tp ptg nih Pojie ada agenda. Dalam kul 6pm terpaksa bertolak ke opis Pojie, sbb dah janji ngan opismet mau gi Christmas Party kat kelab hiburan Oblique. Dekat jer ngan opis Pojie. Pojie pergi pun bukan apa sgt sbb nak sangkak makan free. Hahaha… Pastu wat paler giler join la dance competition ngan sorang opismet nih, Nurul. Dapat la jugak hadiah tajaan dari HSBC berupa towel bercorak bendera negara Switzerland. Hajarnyer negara yg Ari tgh training skrg jd pengelap badan aku pas mandi. Hehehe… Tp Pojie paling ske sbb kotak dia leh wat kotak jahitan, gittew!!! Xla, planning nak wat kotak simpan aksesori melaram. Huhuhu…

Event nih berterusan sampai la kul 1am, tp Pojie xla mengikuti smpai abes sbb Pojie ada planning lain plak ngan kawan baik Pojie yg baru datang dari JB, presiden kelab GLAMZ di MySpace, Arez. Dia datang ngan 2org kawan dia, Pyan dan Faizul. Dia dah sampai n stay umah Pojie utk 2 3 mlm ni. Pojie dah janji mau entertain diorang gi hangout gi LQ dan pusing² KL. Lebih² lagi dia offer payung Pojie, so apa lagi, MOJ (mak on jerrr). Yang pasti xdapat dilupakan, jumpa la kawan² lama Pojie yg dah lama xjumpa cam Fiq (adik angkat kesayangan Pojie ngan Kasih), Wan dan Suhaimi (member matrik) dan juga Firuz (ex-jiran). Hehehehe…

Cantik xbutterfly di baju kiter..?

Arez, The Mastermind.

Si budak sengal, Faizul & Pyan.

Wit Wan & Suhaimi.

Wit Fiq (sambut 1st anniversary katanyer!).

Tp aku mmg giler kan. Esok keje nih tp menggila dalam tuh xhengat dunia. Pastu kami lepak² Malibu lagi, last² kul 5am jugak Pojie sampai umah ok. Nih gigih xnak tido sbb klo tido sure xlarat bangun. Tup² mata mmg xleh handle, terlena jugak. Kunci jam kul 7am, tersedar tapi mmg kepala berat dan pening giler. So tpksa decide MC aritu. Mmg xleh angkat paler, cam nak pitam jer. Sambung tido smpai kul 2pm.


Sabtu, 20 Disember 2008;

Bangun² tgok udah ada 2 misscalled dari manager dan 1 SMS dari dia minta status, terpaksa la ngan selambanya reply, MC. So dalam kul 1pm pas mandi² Pojie pun trn bawah utk lunch dan gi klinik jmpa doc, mau amik MC. Arez pagi² lagi dah kuor ada hal nak jmpa kawan. Maka tinggallah Faizul ngan Pyan masih lena diulit mimpi. Even Pojie balik umah dalam kul 6.30pm diorang baru la bangun dari tempat beradu. Hampeh btol. Diorang kuor gi cari makan sbb lapar dan Arez pun balik umah. Dia ajak gi LQ sekali lagi. Aiyooo… Pojie mmg macam xlarat, tp dah dia insist sgt ngajak n siap payung, Pojie pun macam biasa la MOJ!!! 2nd day gak terjumpa si Fir tingtong, ske la dengki aku. Tp fun la! Yang paling best ada 2 3 orang notice penampilan Pojie tau sbb baju Pojie mmg cantik dan sexy. Pojie rasa biasa² jer, tapi dia kene yakin memakai. Pojie bli pun murah jer kat ReBirth Boutique di Sg Wang. Kne ngorat? Hehehe, xpayah ckp…

Fesyen bitchy yg dapat menarik perhatian ramai, tema “belah kopek“. Hahaha!!!

Arez, Fir & me!!!

Pastuh Pojie decide la ngan budak² nih mau lepak kat Pelita sblh KLCC tuh. Eid ngan Ijad pun nak jumpa so on jelah! Tup² Rizz n Pendi pun ada gak! So bese la apa lagi meriah la kami berborak sakan n snappy² bagai! Thanks sudi lepak² malam² minggu nih. Balik² umah dalam kul 5am, basuh² kaki, tukar baju, terus landing…

Terjumpa budak² yg sesat dari Salak Selatan sampai Pelita, KLCC (Rizz, Pendi, Eid & Ijad). Hehehe…

Ahad, 21 Disember 2008;

Pagi dalam kul 10am lagi Arez dah bangun mandi² siap kejutkan ktorang lagi sbb arini kami planning nak gi kenduri kawen umah sedara Arez kat Sg Besi. Faizul ngan Pyan plak nak gi jumpa member baru kenal smlm kat LQ. Clust kan! Maka kami bergerak la bersama² keluar ke destinasi masing². Pojie drop Faizul ngan Pyan kat LRT Bangsar, while Pojie ngan Arez heading to Sg Besi, kenduri kawen tuh. Arez pun mau bjumpa ngan family dia kat sana. Sesat barat nih gigih gak kami mencari jalan. Akhirnya usaha dan susah payah kami berjaya mencari lokasi majlis dengan bantuan akak dan abg ipar Arez. Kami yang tengah lapar apa lagi, pulun la nasi minyak byk² (abes diet seminggu aku) ditambah pula ada ayam golek, fuhh layan siot!

Tensyen sesat² nih meh snappy²!

Pas kenyang n lepak borak² ngan family Arez, kami pun pergi ke Pavilion berjumpa dgn Faizul, Pyan dan kwn² lain. Kat sini la bermacam² pertemuan berlaku. Mula² jumpa ngan Ryen, yang keje kat salah satu butik dalam tuh. Lama banget xjumpa dia. Berkenalan sekali ngan kawan dia nama Along Rizz dan sorang lagi xingat nama. Terkejut ble Along tiba² dia ckp dia sgt mengenali Pojie dari seseorang. Aiyooo, saper la yg bawa mulut busut kat org nih. Tp dia xmo gtau, nanti Pojie mau korek kundi pasnih!

Pojie wit Ryen & Along Rizz.

Pertemuan demi pertemuan. Pastuh kami terjumpa la Pyan ngan Faizul baru pas tgok wayang ngan Amir dan Zoey. Pastuh jumpa la Jay Shaquan (or Jay Alexander) baru abes keje kat Parkson Pavilion tuh. Pastuh Pojie terjumpa plak ex-housemate Pojie masa mula² menapak di KL nih, Jayremy. Sihat walafiat dia skrg, tp bonsai tetap maintain ok. Dia ada citer pasal member umah kami yg dulu, Hisyam, eksiden kete masuk gaung kat Genting. Nasib baik dia xmasuk sama. Pojie pun xdapat nak tau lebih lanjut la since dia pun tau dari member umah kami gak, Marwan.

Zoey & Amir (*wink²*)

Ngan Jay Shaquan (a.k.a. Jay Alexander).

Pertemuan demi pertemuan bukan setakat itu sahaja, malah berlarut-larutan cam dirancang². Pastuh Pojie ditepuk dari belakang dari Nana Patra dan Iris Dealova. Lama xdgr citer diorang. Pastuh terjumpa Sueraya Aspalela ngan member dia Sham (yg pnh bergaduh ngan Pojie sbb dia tuduh Pojie rampas buahati dia, choy!!!). Tp tu lah, masing² jumpa terlalu singkat xsampai seminit pun, xsempat nak snappy². Dan yang paling hangat sekali Pojie ada jumpa ngan “skandal” seseorang ahli geng Sayap yg diimport jauh dari negeri di bawah bayu. Siapakah dia? Jeng… Jeng… Jeng…

Inilah orangnya, Awang

Dan yang pasti Pojie yang tgh bajet² giler bulan nih xdapat menahan nafsu utk membeli sesuatu, dan sesuatu itu adalah undies dari Private Structure, my fav undies sebab dia sbb sgt cute n sexy. Walaupun agak mahal sbb branded, tp Pojie xtahan nak membeli sbb ada promo kat situ, 2 for RM59. Ko giler? Harga asal dia dalam RM60 ok. Apa lagi grab jela 2 helai. Ble lagi kan! 1st Pojie beli Private Structure nih masa Pavilion baru² bukak la, dia ada wat sale jugak. 2 for RM50. Aiyo merintih tau. Last² Pojie grab 2 swimming trunk. Mmg sexy. Best wat gi swimming nih, jangan marah… So blk² umah terus bummmm! Lenaku diulit mimpi…

Cute kan pic motif tatu. Tempat yg sesuai sgt seksi. Mau tgok Pojie jd model Private Structure..? Xpayah la nanti tido malam mimpikan Pojie bahaya gak. Ahaks!

Nota kaki: Kpd saper² yg nak caras, pandang rendah dan jijik kat Pojie sbb mende² lahar nih (utk hiburan or ketenangan diri, dsb), senang jer jawapan Pojie, “Ada aku kisah?!!”. This is my life and my style. Everyone have their own way to make ‘em happy, so do you. I’m not insisting you to respect other people’s life, but don’t underestimate us coz you’re not that perfect. Nasihat boleh tapi jangan pandang rendah atau hina. And btw, I’m not a party boy, hangky pangky thingy, I’m just want to have a fun in a different way dan entertain kawan. Full stop!!!

14 Respons to “Kisah 3 Hari…”

  1. Duke Luce Dell'amore Disember 22, 2008 pada 1:47 pm #

    kmain meriah die mrayap cikcuran!kikikiki..bkn slalu kn uol??xsalah kembali ke zaman kegemilangan!cantik bju low cut too!!jim taste gile!nk jgk bju camtu!beli katne??

  2. rizz Disember 22, 2008 pada 2:13 pm #

    wah22 jupe kekasih atikoo wakakkakaka..awang sgt sweet okeh..ala pojie bese la life msing2..betui2 ada aku kesah ekekep/s : saje bg rizz saspenn tawwwwwekk

  3. you are now in my zone Disember 22, 2008 pada 2:54 pm #

    baju paling tantek yg ada rama2 tuh…wink2…😉

  4. angloko Disember 22, 2008 pada 5:03 pm #

    Pojie…Pelacur sgt ko time baju hijau tu..wakakaka…;pTp, baju yg ada rama2 tu mmg meletop…;p

  5. El-Zaffril Disember 23, 2008 pada 8:27 am #

    Marah sangat nota kaki dia… Nak komen kat nota kaki… MOJ… wakakakakakelakar la posting ni

  6. ||| PöJìé PööH ||| Disember 23, 2008 pada 10:25 am #

    Ajim;Skali skala uols tingtongBtw baju tuh bli kat reBirth Boutique kat Sg Wang Level 1Cantik² baju dia tau!Baju wat show pun ada1Rizz;Jgn marah yer Rizz..Sumpah xmo rampasJgn tarik rambutku yer..Nuar;Yesszzaaa..Itulah baju primadona..Angah;Pelacor ker..?Lite² jer cur aritu..Baju rama² tu baju primadona okxSumer org yakin pakai sbb sgt over ok!El;Hehehe…

  7. azizisamsudin Disember 23, 2008 pada 11:43 am #

    rama2 tu patut sangkut kat kepala.. primadona ALAF BARU … ,,kalau nak tahap MAHABRATA DEVa rANI .. PAKAI LA BAJU RAMA2 ALA2 SHOW .. ..G JALAN2 DEPAN ALOHA ..POSE… KOMPEM RAMAI ORANG berhenti …btw .. memang best kalau G MRLEBARKAN SAYaP…. i like … lepas tu MC … hahahahahaha ….

  8. [yAN!e][pUTraJAya] Disember 24, 2008 pada 12:07 am #

    uish…lawa arr baju dier..ada rama2..comel…(^_^)

  9. ||| PöJìé PööH ||| Disember 24, 2008 pada 10:03 am #

    Azizi;Aiyooo sagat i lite² sajorr!hampeh!!Yanie;Lawa ker..?Tq²…

  10. paperclip Disember 25, 2008 pada 11:11 am #

    hmmmm wowso much activities theresurely that butterfly on yo black shirt was so cool thoit resembles u ritehehehe “rerama malam”

  11. ||| PöJìé PööH ||| Disember 26, 2008 pada 1:01 am #

    Clip;Yessza..tau xpe..Hahaha!!Hanj!

  12. aiZouL diSiSi... Disember 26, 2008 pada 6:59 am #

    Meriah g LQ kanvogue baju rama2 katernya..meletop

  13. ||| PöJìé PööH ||| Disember 27, 2008 pada 5:08 am #

    Zoul;Diva uols kne la meletoP!

  14. NizaM SuLaiMaN Disember 29, 2008 pada 6:01 am #

    wahh melatop baju cik rame2 gitueww…tingat kat lagu ella, Rama2.( tetibe)..waahh , i tu tejumper awang dating ngan rizz tp pesal dier x masukkan aku skalik kat blog dier…ish ish

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: