RECAP 2008

31 Dec

Hi friends…


This is my last entry for now. But don’t get panic, not forever la my dear, the last entry for 2008. Within a few hours we will be entering a new world, new year 2009. There’s a lot of memories for 2008 in my life. A lot to remember and a lot to forget. So let us recap what happened in the last one year in my life. This is only a few coz there’s a lot of memories that I couldn’t really recall… So let us check it out!!!


January
  • Erm, Pojie ingat lagi time² nih tgh hangat ngan Juara Lagu
  • Pojie post kat Bulletin tentang “Debaran Juara Lagu 2007, Siapakah Juara?”
  • Salah sorg yg reply tentulah si kipas susah mati Dato’ Siti Nurhaliza, saper lagi klo bukan Nuar..
  • Since dari situ la Pojie start msj² ngan dia sbb Pojie pun minat Tok CT gak (but not as fanatic as him occay!), dari knl dia single mingle smpai la dh bpunya ngan sorg MySpacer yg dah lama ada dlm friendlist Pojie tp kekwat. Sapa tatau!!!
  • But both person is so nice. Very good and innonsence person (iyer ker..?). Glad to know them.

February;
  • Ini tahun kedua Pojie sambut Valentine’s Day ngan Kasih..
  • Bukan bermaksud nak smbut apa sgt or meraikan apa², just nak menghargai insan yg byk ketawa n menangis ngan pojie slain my beloved mother.
  • Yang pasti Pojie wat surprise gi datang umah dia kat Johor dari KL pada malam² buta. Bangun² tido ibu dia kejut, Pojie dh terpacak dpn mata. Ibu dia (merangkap ibu mertua Pojie jugak) membebel xsudah² sbb dtg mengejut. Huhu. Yang pasti bese² jer tp kami ttp happy.
  • 12 Februari 2008, genap setahun Pojie jadi survivor sebagai Eksekutif Pegawai Perkhidmatan Pelanggan ataupun dalam bahasa omputihmyer, Executive Customer Service, in handling SingNet Broadband customer for SingTel.
  • For those yg xtau tuh, cari sendiri company apa nih, ala² Streamyx ngan TM gak, tp kat Singapore la. Saper yg pnh assist customer Singapore nih dikatakan handal. Knp? Sbb sgt tough mental ok. Uols tau la kan diorang tuh fussy, demanding and irritating xhengat ok! Kan Nuar kan!!!
  • Xsangka setahun jugak walaupun masa mula² keje cam nak bhenti jer. Menangis, kne maki, memaki dh jd makanan Pojie ari² kat sini. Bulan Ramadhan umpama xpnh dapat gain pahala. Tp skrg xnangis lg la, cuma siap la klo custimak tuh kekwat ngan Pojie, silap org la. Pojie akan jadi spt mereka jugak la…
  • Since keje mcm nih, baru la Pojie tau, Customer Service spt kami adalah manusia, mereka tidak layak dimaki. Tugas kami hanyalah frontliner. Kami hanya mengubungkan pelanggan kepada dept in-charge jer. Jd, jgn la marah kami. we’re working to assist you. Pls help us to help you.
  • Kpd kwn² Pojie yg jd customer kuat dispute segala tuh (I’m not pointing to anyone), jd la manusia dan fahamilah manusia blk ok. Jgn sbb perangai dan tindakan kita, ada org yg anak bininya xmakan kat umah. Anda bekerja utk menyara hidup, begitulah kami. Yg penting adab dan moral kene ada, jgn jadi spt jiran sblh tuh, mmg xpnh belajar Pendidikan Moral ok. Selalu wish depa kne langgar todak lagi. Jahat kan! Dulik hapa aku!
  • Bulan nih jugak masa CNY, Pojie ngan family wat adhoc plan gi bercuti di Terengganu. Dh nama pun cuti kan, cari nahas la ble xnk booking hotel awal². Akibatnya kami pergi sana balik hari. Stay kat Kemaman umah sedara kami. Nasib baik abah ada Pojie as 2nd driver. Hehehe…
  • Tp yang terkilan tuh xdapat nak mandi² manda kat pantai. Xdpt makan keropok lekor favourite Pojie byk²… Sedey…

March;

Genap setahun Pojie kehilangan seorang adik yg paling happening n mesra n disayangi dlm family nih. Dia la pengganti Pojie semenjak Pojie berjauhan dari keluarga. Dia tolong mak n abah Pojie itu ini. Pojie syg kat adik² Pojie tp Pojie xpnh tunjukkan pada mereka. Malah Pojie pun xbrp pentingkan family since dia ada sbg pengganti Pojie di rumah. Tp ble dia pergi, Pojie dan family rasa kehilangan yg amat sgt. I miss you dik. Really miss you. Since Payid pergi, mak sering ngelamun, Along pun berharap agar dapat kembali ke rumah, kerja kat area² umah kita, supaya dpt jaga mak n abah. We miss u damn much!

April;
  • Bulan yg Pojie tggu²… Bukan sebab meraikan hari Pojie semakin tua, cuma setiap kali tiba besday Pojie, sehari sblm tuh adalah anniversary mak ngan abah, 10 April. So mmg kami akan celebrate kecik² jer di kalangan kami. Tp Pojie rasa hari yg sgt bahagia. Lebih² lg ble mak pernah bgtau, Pojie adalah hadiah ulangtahun berkahwinan beliau yang tidak ternilai.
  • Dalam pada masa tuh jugak, sudah 26 tahun mereka bersama. Terharu ngan pengorbanan abah menanggung keluarga. Betapa susah dan payah, dia tetap berusaha. Mak pun sama, sentiasa di sisi anak² xkira masa susah dan senang. Mendidik anak² menjadi insan yg cemerlang di dunia dan akhirat. Thanks mak, thanks abah…
  • Pada bulan ini jugaklah Pojie kenal ngan Edy Ramanov.
  • 26hb pulak merupakan hari yg amat bersejarah dalam idup Pojie. Nak kata sejarah pahit dan manis dalam menyambut harijadi. Pada tarikh nih Pojie bersama² ngan 2org kwn Pojie yg menyambut harijadi pada bulan yg sama, membuat birthday party bersama² di Annexe central Market ngan tema, Black & White (Glam & Sexy). Huhuhu. Masa nih adalah jemput merpati 2 sejoli tuh tp kekwat never nak dtg. Tp Pojie tetap bg doorgift kat diorang. Hope simpan lg la yer..



  • Dalam bulan nih jugak Pojie ada gaduh besar ngan Kasih smpai Pojie terpaksa drive sorang² dari KL ker Johor utk memujuk dia. Sori syg, sy xberniat nak melukai kamu. Cuma sy terlalu tertakn dan kesunyian…

May;

So far xde apa sgt pasal bulan May nih. Ada pun maybe Pojie dah lupa kot…

June;
  • 1st time jumpa bertentang ngan 2 org artis maya, Ajim dan Nuar. Jumpa pada 5 Jun 2008 ngan Zul, adik Pojie. Ktorg tingtong² kat TS tengok citer Long Khong 2. Sajer jer diorang nak dera Pojie yg takut tengok citer² sadis n ngeri nih. Citer xtakut tp ngeri. So xpayah cakap la cene rupa Pojie masa nonton citer tuh ok.

  • Jun juga merupakan besday mak, ibu dan angah Kasih. 1st time jugak Pojie dapat gak angkat perfume fav Pojie, Issey Miyaki. Hadiah utk diorang? Of coz Issey Miyaki gak. Best tau bau dia. Tp syg dah abes dah skrg. now dah mahal, nanti la kumpul duit. Maybe pasnih nak bli Victoria Secret (Love Spell) plak. Huhuhu…




July;
  • Erm, what was happened in July ek? Yes, I remember. The worst part in my year 2008 and in my life (I think so). Pojie mmg akui Pojie ada masalah kredit ngan beberapa badan kewangan, sehingga pada satu ketika sumer bank Pojie kne sekat dan duit simpanan Pojie kene sedut semata² utk cover dan bayar beberapa tunggakan.
  • Pojie yang baru setahun pakai kete Vienna tuh, mau renew roadtax ngan insurans, tp xdpt. Nasib baik abah bermurah ati utk tolong dulukan duit dia. Pojie frust sgt² time tuh tau! Giler babi punyer frust. Pojie rasa down n hilang punca. Nak bunuh diri pun ada sbb duit adalah segala²nya bagi Pojie. So bulan tuh mmg bulan paling miskin bagi Pojie. Xde saper tau kecuali insan² yg terdekat n rapat ngan Pojie. Tambahan pula ngan Kasih jauh, mmg Pojie down giler. Alhamdulillah now beransur ok la sket..
  • Kesimpulannyer, belajar berjimat cermat dan jgn membazir ok!
  • Now tgh kumpul duit mau bayar utk tahun depan punyer. Adoi lebih separuh gaji Pojie habiskan semata² nak membayor. Tp dah nak sgt kan, xleh la nyesal. Bior ssh skrg, senang kemudian…
  • Pastu dinner opis ngan tema 80’s ok. OMG, tpaksa la cari baju Roy dlm Gila² Remaja xpun cam Azura. Buruk giler siot. Huhuhuh..


August;
  • Hahahaha, if everyone of us celebrate the National Day on 31 August, but myself and collegue will be celebrate it on 9 August. Why, coz I’m serving for Singapore ma…
  • 17 August is my Kasih’s birthday. Erm, so far xde sambutan apa sgt since Pojie pun bukan byk duit nak mengalaskan tidur dia, so Pojie hanya wat seikhlas hati ngan penuh kecintaan pada dia.. Bg la hadiah heart shape photoframe.
  • 2 hari pas celebrate besday dia adalah anniversary kami yg ke 2. Alhamdulillah, walaupun terlalu byk rintangan dan halangan yg kami tempuhi, suka, duka, gaduh, gelak, manja, airmata dan tawa riang sumer mewarnai percintaan kami. So far Pojie ada wat something spesel utk dia. Pojie buatkan kad wish ngan hasil idea and my original handmade. Pastu blikan dia keychain yg sepasang utk kami berdua ngan tulisan Cina bermaksud Kebaikan (cinta). Satu pada dia, satu pada Pojie.
  • Yang pasti Pojie amat terharu yg dia sanggup buat surprise utk Pojie, bagi hadiah sejambak bunga dan muffler LV sepasang utk kami. Walaupun bukan original tp sgt² terharu. Bukan selalu dapat hadiah. Hehehe..
  • Malam plak kami dating kat Ampang Look Out Point siap tutup mata dia lagi ok mau bagi surprise. Best². Cuma yg xbest ramai sgt org n xprivacy. Pastu paling menakutkan ble kete Pojie xleh idup masa nak gerak balik. Kecut perut seh. Dah la I know nothing pasal kete. Godeh sket sana sini baru la ok. Hiks =p



September;
  • Bulan Ramadhan yang penuh ngan dugaan dan cabaran. Tp yg pasti bulan yang banyak rahmat dan kebahagiaan buat Pojie, juga bz…
  • Start buat blog atas usaha Nuar yg memberi pemangkin, thanks again..
  • Maka bertambah lah aktiviti online Pojie.

  • Kenal ngan blogger lain cam Anis, Ajim, Aizoul, Remy, Rizz dan Wanie.
  • Diikuti ngan beberapa member baru seperti ElZafril, Apple, Madi dan ramai lagi la!
  • Byk menghadiri majlis berbuka Puasa..
  • 1st time gath bloggers n namakan kami as SAYAP..


October;
  • I think this is my unlucky month for 2008 after July.
  • Why? Coz a week after raya I was admitted to Pantai Medical Centre for apendix operation.
  • Cuti for almost a month.
  • Yang paling sedih sbb dah planning nak gi open house sana sini umah kawan, nak wat open house sendiri tp dpt mmg sgt² xde rezeki. Sbb Pojie blk kg, family jaga spjg cuti sakit tuh.

  • Sempat pegi pun 1 open house jer iaitu Cik Wanie Diva punyer kat The Legend Hotel (1 lagi kira open house Deepavalli by Kak Didi, hehehe…).

  • Pojie kene control makan especially makanan yg berlemak, berkuah dan pedas². Adoi..
  • Pastu yang paling sedih apabila 1 dpd barang kesayangan Pojie, handphone Pojie tercicir dalam teksi pas balik dari Hospital. Dah tercicir tuh paham² jela kan. Abes sumer ctc details ngan pic² dlm tuh. Sedih sgt² beb. Dah la tgh xberduit. Duit celah mana la nak korek.
  • Nasib baik la Awie paham n sudi pinjam kan 1 hp dia since dia ada 2 hp. Thanks. Pastu since dia xreti gunakan hp Sony Ericsson K850i, so dia tolak kat Pojie ngan harga RM600 jer. Worth sgt tau! My dream hp coz 3 in 1. Hp function tiptop, camera 5megapixel ngan MP3. Syok!!! Pojie dah ada buahati baru…


November;
  • 1st time gi majlis² anugerah n red carpet segala nih tpa bulan ini impian Pojie tercapai. Bukan setakat menonton malahan diberikan tugas utk menjadi pembantu jurumekap Jue Aziz dan berada di backstage dan jumpa ramai artis…

  • Dalam ramai² artis, inilah dia yg wat Nuar makan ati.. Hehehe…

  • Seorang lagi insan yang Pojie sayang telah pergi menghadap Illahi. Beliau adalah atuk Pojie belah abah. Semoga roh beliau dicucuri rahmat dari Yang Esa, InsyAllah…


December;
  • Bulan besday abah pada 5hb… Pojie belikan dia perfume yg best sgt! 1st time bg hadiah perfume nih… Dia pun suker…

  • Bulan yg agak dingin buat Pojie dan Kasih. Bukan sbb lagu Kak Ziana Zain tuh masuk Final AJL 2008 tp sbb hubungan kami yg terlalu jauh dan sering dirundung kerinduan yg melampau smapi dah xsanggup nak tanggung. Sampai banyak Pojie luahkan menerusi kata² nan puitis.
  • Bulan nih jugak Pojie jejakkan kaki ke tempat² lahar setelah sekian lama xpergi. Nih sumer gara² hasutan Arez la. Huh, xpelah skali skala all out kan! Huhu…
  • Pojie juga dapat bonus dari Maxis Hotlink sbb memenangi hadiah peraduan iaitu sebanyak 10,000 bonus. Best kan!
  • Bulan nih jugak byk kali gak Pojie lepak ngan geng Sayap, xkisah la tengok wayang la, lepak² makan minum la, mini gathering la, keje kawen la. Xkisah la janji fun ble sumer bkumpul. Tap sedar xsedar, kami xpnh ada amik pic bersama cukup kelapan² insan perasan x? Ble la ek??


So guys, see you in 2009!!!
Adios amigos!!!

9 Respons to “RECAP 2008”

  1. AiZoUL..sEdEtiK rAsA sEuNgKaP kAtA... Disember 31, 2008 pada 2:56 pm #

    happy new year dear

  2. myZone | When Anuar opens to public Disember 31, 2008 pada 3:55 pm #

    jenuh membacernyer tp dari januari haku rasa dok menyagat lite2 jer haku kannnnnn smpi disember nih…keji-kejian! :pkikikiki…canew leh ingat semua yg berlaku…hebat betol daya memori primadona nih…😉

  3. ReMy Januari 1, 2009 pada 3:02 am #

    nuar, mestilah pojie ingat sbb hari2 tu yg ada dalam ingatan dia, kn pojie?bermkna hari tu sgt bermakna buat dia…

  4. Cik Meh Januari 1, 2009 pada 2:37 pm #

    gila pnjang entry kali ni. terer hang ingat bneda-benda ni. aku ni, 2minggu lepas pon dah xingat dah. hehe.

  5. rizz Januari 1, 2009 pada 5:45 pm #

    hehe best bace kisah hidup pojie.love u fwenz hihik:)

  6. [yAN!e][pUTraJAya] Januari 2, 2009 pada 10:30 am #

    warna warni kehidupan….(^_^)::_Yanie Putrajaya_::*********************************

  7. ||| PöJìé PööH ||| Januari 2, 2009 pada 10:36 am #

    Aizoul;Happy New Year to u too..Nuar;Opps, sagat² manjer jer uols..Jgn la sentap!Cucuk pipi botox dia tuh kang!Remy;Yeszzaaa tau xpe!Mas;Hahaha..Hang mmg ada short-term memory lost kan..Rizz;Love you too..Yanie;TQ dear..

  8. Kak Tipah Becok Januari 2, 2009 pada 10:42 am #

    Amboiii adik Kak Tipah skrg cam selebriti noooBaguih sgtHang pun makin comey Kak Tipah tgokKawan² hang pun comey² jugak

  9. intelligence Januari 22, 2009 pada 10:18 am #

    It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!nike shoes

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: