Weekend Nan Indah

8 Jan
Wah dah lama sungguh Pojie xhupdate blog, tup² keluor pulak tajuk Weekend Nan Indah itu. Sebab apa indah? Sebab dapat jumpa Kasih mengubat rindu. Akhirnya terungkai rindu dikalbu. Cewah… Saper Kasih tuh? Rupa dia? Malu la… Diam² sudah. This is my private life.

Udah² meh back to my story. Weekend lepas Zul Zaini datang jauh nun dari Selatan melawat Pojie. Dah lama budak kecik nih xdtg KL. Pas abes STPM barula dia dtg sini temankan Pojie n nak cari keje kat sini katanyer. Oklah tu Pojie ada la teman, xla bosan. Nanti Pojie tolong la cari² kan keje utk dia. Ada saper² tau keje kosong utk lepasan SPM/STPM cam dia nih x? Bgtau la kat Pojie ok!

Dia datang Sabtu lepas. Balik² keje tgok dia dah ada kat umah. Pojie pun since bosan xde apa² plan maka ajak la dia kuor mkn malam then gi ajak dia tgok wayang citer KM31 kat Cathay Cineleisure Damansara. Sajer nak membuang minyak jalan jauh². Ingat nak ajak tgok cter Bedtime Stories tapi dah xsmpat ma… Nak tggu kul 2.15am, mau dia membuta dalam pawagam tuh kang, so layan la citer hantu Spain tuh. Mosan sket la, xpaham ending dia. Bagi 2.5bintang jer. Xmcm The Orphanage. Sebelum tuh kami lepak² cuci mata. Bese la kan kami nih mmg naughty klo nak tau! Tp kami tetap setai pada buahati masing². Hehehe… Balik² tuh merayau² ker KL sampai ker Salak Selatan minum² sebelum balik Pantai Dalam dan terus tumbang dlm kul 4.30am tuh! Hahaha…


Keesokan harinya plak, as per plan before, Pojie ajak dia temankan Pojie gi Maju Junction, mau set rambut. Hajat dihati mau sanggul rambut setinggi penjaga tiket citer Man Laksa tuh. Makan ati tgok sanggul sarang lebah dia tuh besor kemaen, mcm ni,

tup² ini rambut yg hairstylist Pojie buat…

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hahahaha!!! Amacam my new hairstyle? Ok x? Nampak muka lagi tirus dan panjang x? Nampak lagi muda dan smart x? Huhuhu… Yakin jer kan wat ala² mohawk nih. Mula² nak wat cam masa study dulu, sket² jer, ala² Becham, tup² tgok ada customer kat Derrick & Team tuh wat rambut ala² mohawk yg daring n berani, terus Pojie ckp ngan Sandy (my hairstylist), “I mau buat rambut mcm itu”, sambil memuncungkan bibir mungil nan berkilat ngan lipgloss dari Lip Ice. Dia terkejut beruk sambil berkata, “Are you sure? Sgt pendek you know“. Pojie pun ckp ngan dia, I want to have a fresh n berani punyer style, maka dia pun layan. Byk gak feedback -ve and +ve but mostly +ve. That’s is what I wanna hear. Yg best ramai ckp Pojie lebih muda dan macho. Uhuk huk! Tersedak sat! Hehehehe =p


Kitorang pastu bergerak ke Klang. Buat apa jauh smpai ke sana? Sbb sajer jer mau tgok umah baru kawan Pojie yg baru berpindah dari Damansara ker Klang, Syaz. Since umah dia tersangat lah dekat ngan Jusco Bukit Tinggi, maka Pojie n Zul amik la kesempatan utk berjalan² cuci mata kat dalam tuh. Erm, mmg besar. Tapi xleh kalahkan Jusco Tebrau City kat Johor ok. Lenguh kaki nih nak berjalan. Balik umah dalam kul 11pm. Kene tido awal esoknyer koje…

13 Respons to “Weekend Nan Indah”

  1. rizz Januari 8, 2009 pada 11:48 am #

    heheee bjalan sakan nih best2..x pnh g cenelisure..(betul ke eja wakaka)

  2. ||| PöJìé PööH ||| Januari 8, 2009 pada 11:52 am #

    ala skali skala cam org tuh gak sakan cuti pjg bjalan jela kan!
    hahaha…

  3. myZone | When Anuar opens to public Januari 8, 2009 pada 12:27 pm #

    part sanggul yg tak leh blah tu…siap yer dgn gbr…kikiki :p

    uih, lepasan SPM manyak lah peluang…kalu kt mall dah sure2 dandan leh dpt pojie…tgk lah si zul tuh mau kj line haper…

    wah skali pandang, saling tak tumpah cam NAIMA ANTM versi melayu… 😉

  4. Remy.com Januari 8, 2009 pada 3:19 pm #

    wah pojie da potong rambut, semart sesangat…

    Remy pun nk pendek lah, hehehe…

    Zul nk kejer erk?. 7 Eleven byk kosong, klau x nak cuba kat mall2 macam kat tmpt jual tiket wayang, blh dia cuci mata atau scan…

  5. ||| PöJìé PööH ||| Januari 9, 2009 pada 12:20 am #

    Nuar;
    Hehehe…
    Naima ANTM versi Melayu ek..
    Sajer jer nak membelai jiwa heh..
    But honestly I admire her so much!
    Gorgeus!

    Remy;
    Jom potg pendek..
    Rimas rambuthetu² gak..
    Nuar biar la dia berambut pjg nnti dia nk pakai selendang cam Tok CT
    Kikiki..
    Wah soh cuci mata eh?
    Bahaya nih!

  6. EJAY CASSIDY Januari 9, 2009 pada 2:09 am #

    Halooo Pooh. Sakan la jenjalan bertemankan Kaseh…ahak. Have a gud weekend

  7. myZone | When Anuar opens to public Januari 9, 2009 pada 7:09 am #

    kemain haku dikatenyer pakai selendang…awas masquarade party ritz, haku pakai jubah nampak mata ku yang LENTERA ini sajo… 😀 hikhikhik

  8. ||| PöJìé PööH ||| Januari 9, 2009 pada 8:44 am #

    Ejay;
    Eh² lama xdgr komen dari Ejay,
    Hahaha…
    You too have a great weekend!!!

    Nuar;
    Wah, sure mmg sujud sembah ratu pastu..
    Mata dan dahi dh ada rupa..
    Sure ramai mkn ati..
    Yg pasti tunggu kemunculan Pojie ok..
    Menangeh masing² tgok!

  9. Eizan Emirza Januari 10, 2009 pada 7:02 am #

    zul trn key el kew..
    besh nyew…
    tp x dpt jmpa dia…

    cedeh r…

    kim slm dia eh…

    bila dia trn key el tuh? tup2 dh trn sanew…

  10. Preppy Guy Januari 11, 2009 pada 11:22 am #

    hihi…best nyer ur weekend….hihihi..and nice haircut…

    xoxo

    AL

  11. ||| PöJìé PööH ||| Januari 13, 2009 pada 8:45 am #

    Edy;
    Iyer..
    Ok..

    Preppy;
    Thanks for the compliment dear..

  12. [yAN!e][pUTraJAya] Januari 16, 2009 pada 10:03 am #

    potong rambut baru ek…

    (^_^)

    ♥Yanie Putrajaya♥

    *********************************

  13. googler Januari 22, 2009 pada 10:19 am #

    It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
    jordan shoes

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: