A Joyful Weekend with GLAMZ!!!

12 Jan
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua…

Kali ini Pojie update blog dari PD, bukan Port Dickson, tp Pantai Dalam, kat cc area umah penginapan Pojie nih. Pojie xberapa sihat arini. Kne demam selsema dan sakit tekak smpai memaksa Pojie amik MC arini. Bukan sajer² tp mmg btol². Klo sore dah serak² kering kontang ala² Ella tertelan bjik nangka, mcm mana Pojie nak melontarkan suara menghiburkan “peminat²” Pojie di Kota Singa ittew? Payah keje sbg artis nih tau! Feeling!!! Ampon tok nenek, uncle auntie, jgn baling hamba ngan kasut. Tp klo ngan heel Jimmy Choo or but Prada, siler la, hamba nak sambut. Hahaha… Sorry sumer Pojie noya (tingtong) beberapa arinih. Nih gara² terlebih enjoy la sampai sakit² nih. Aduyai, tuh org ckp byk gelak ngundang duka inilah dia. Dah la xkeje, melalut plak keje dia…

Ok back to the story. Walau bagaimana pun, Pojie tetap enjoy ngan aktiviti yg baru² nih. Demi utkmenghiburkan kawan yg jauh, Arez dan Harm, maka Pojie pun ikut la diorang gi tingtong kat LQ Jumaat lepas. Nasib baik sabtu cuti, so xde masalah la esok pagi utk bangun tido lambat² kan…

Nih geng² noya di LQ, diketuai oleh Fir.

Ini dia Harm dan Arez yg menjadi tetamu di teratak Pojie weekend baru² nih.

Zul dan Syazwan (adik angkat Pojie) pun turut serta. Yakin jer budak² bawah umor nih!

Keesokan harinya, seperti yg dirancangkan oleh Presiden GLAMZ (Arez) dan AJK²nyer, maka kami berlima sekaliannya bersiap bangun tido pagi² ngan mata terpisat² pergi la berangkat ker Sunway Piramid. Ini adalah utk memeriahkan 3rd Gathering GLAMZ Club (dari MySpace) yang bertemakan warna MERAH. Amboi merahnyer Mak Ngah!!!

Kene kejor ngan lembu jantan jawabnyer budak² nih!

Antara aktiviti kami adalah main bowling, sesi fotoshoot, makan² dan pastu berendam dalam Sunway Lagoon sampai kecut! Hahaha… Ramai gak ahli GLAMZ yg hadir, bukan ahli pun ada gak. Nak memeriahkan majlis katanyr. TQ². Cuma lambat dari jadual jer masing². Beselah kan janji Melayu. Yg paling besh skali tuh penaung kelab kami, Puan Sri Zarina Abdullah pun turut join siap main bowling lagi ok. She’s hot n gorgeous walaupun dah umur setengah abad dan ada 7 org anak, tp maintain cantik ok. Ngan rambut ala² konsep Spa Q, tp dia sgt sporting, siap sponsor dua hadiah lagi utk majlis nih. Thanks Puan Sri.

Jom bowling!

Inilah Arez (presiden) dan Fa (vice presiden), yg btungkus lumus menjayakan program ini. Tahniah!

Pojie? Dapat tempat ke-4 sudeh!!!

Fa dan Harm (manager) menang The Most Glamorous Man & Woman, hadiah sponsor dari Puan Sri Zarina Abdullah.

Sesi fotografi yg sudah². Selagi xpenuh memory card masing² selagi tuh la pose xsudah². Hahaha!

Selepas penat main bowling sampai bengkak² jari, jom kita makan!!!

Pas makan, kami meneruskan aktiviti kami, masuk ke Sunway Lagoon. 1st time masuk nih ngan duit sendiri. Mahal seh, RM48/person. Itu pun utk Wet Park & Amusement Park jer. Sebelum nih masuk company sponsor kan! Huhu. Xpelah, yg penting mau happy²!

Masing² pose dalam air xhengat, feeling² peserta American Next Top Model gittew! Xpe, yg penting cantik n happy.
Wajah² kepenatan selepas melahar sepanjang hari. Tp kami tetap enjoy!!!

Malam plak smpai umah dalam kul 9pm, plan nak tido awal sbb kepenatan, tp terpaksa anto Adik Syazwan blk Gombak, mak dia dah bising kidnap anak dia xreti² nak pulang. Hehehe, ampun makcik… Pastu Amien plak datang tumpang tido sebab umah dia ada prob. Ditambah pula ngan aktiviti tambahan yg tiasa dalam list utk melayan kawan yg lara dan noya, Fir. Tau la klo ngan mulut dia yg lahar tuh, le pecah perut. Mata yg ngantok pun leh tbuka luas seluas mulut yg bergelak² sakan dgr lawak dia! Tgok² jam hah, kul 3am gak kami tido! Hanjeng tau!

Bangun sumer kul 2pm, noya dah masing². Bersiap² ngan aktiviti masing². Harm mau blk ker Pahang dari Pekeliling ngan ditemani oleh Arez. Diorang singgah Pavilion dulu. Dgr² citer diorang shopin bagai sampai terlepas bas, hajarnyer!!! Pastu dia pun MC gak arini cam Pojie. Sian dia… Pojie ngan Zul anto diorang kat LRT Salak Selatan, sebab jap lagi nak melepak kat kondo baru Eid sementara menunggu Aizoul utk dihantar pulang ke Sepang. Pojie kene la belajar jalan nak gi umah dia since dia mintak tolong Pojie anto dia gi ILP Banting utk sambung study dia Rabu nanti. Lepak² umah Eid jap, gi amik Aizoul, terjumpa plak Rizz ngan Pendi jalan melenggang Mak Timah, baru blk melahar kat Youth ’09. Rajin berjalan budk dua hekor nih! Hangkut bawa blk umah Eid dan lepak ramai² tgok tv n bukak story² hangat lagi hangit. Pastuh kul 11pm baru teringat mau anto Aizoul. Rasain jalan yg pusing² smpai terbelit otak Pojie nak hafal jalan gi umah dia. Dah la jauh. Ngan selsema dan sakit tekak nih. Sampai umah dekat² kul 2pm. Mmg ngundang nahas aku nih. Last² pagi nih mmg flat giler. Adoi, kantoi salah 1 azam tahun baru gwe… Zul plak dah start keje kat Dunkin Donut KLSentral (alhamdulillah) n Arez gi wat check up doc kat HKL. Skrg mau amik diorang kat sana. Adios!!!

11 Respons to “A Joyful Weekend with GLAMZ!!!”

  1. myZone | When Anuar opens to public Januari 12, 2009 pada 8:07 am #

    eh byknya air!!! *nada terkasima… 😀

  2. rizz Januari 12, 2009 pada 12:16 pm #

    hahaha kemen mak timah..nak model lah huahah:p

  3. Eizan Emirza Januari 13, 2009 pada 2:32 am #

    bestnyew u guys gathering kali nih.

  4. ||| PöJìé PööH ||| Januari 13, 2009 pada 7:08 am #

    Nuar;
    Sian dia fobia air xdpt la nk merasa kenikmatan feeling² jd mermaid..
    Hehehe..
    Jgn bimbang Nuar, Khadijah xde..

    Rizz;
    Model la!!
    Jln melenggang kangkung ala² Mak Timah nak gi pasar ada hati mau jadik model
    Huhuhuhu..

    Edy;
    Mmg best, rugi xjoin klo xdtg hanya sbb muka

    xelok..
    Reason yg xleh diterima..

  5. Preppy Guy Januari 13, 2009 pada 1:54 pm #

    wow…what a great weekend….jeles nyer al…lain kali al join leh x..

    hihihihi..

    xoxo

    AL

  6. heykal Januari 13, 2009 pada 6:49 pm #

    kenapa yg dua orang tu pakai scarf time cuaca panas kat Malaysia?? trend kat sana skrg cam tu ker? x sesuai langsung..lain ler kat sini sejuk, mmg patut pakai pun..whateverlah..

  7. Remy.com Januari 14, 2009 pada 2:52 pm #

    bestnyer…
    zull ader sms ajak remy dtg tp time tu remy kna reg new sem, sedeh btol…

  8. ||| PöJìé PööH ||| Januari 14, 2009 pada 11:23 pm #

    Al;
    Of coz can..
    Just klo trn KL tuh gtau la Pojie..
    Nanti leh Pojie leh arrange my own schedule to entertaint kwn jauh Pojie nih..
    Ok..

    Heykal;
    Mmg trend kat cni..
    Tp mmg ada reason selain dpd trend..
    Kdg² tempat yg dituju tuh agak sejuk..
    So reasonable what..
    Klo kat tempat kamu tuh xpayah la ckp kan..

    Remy;
    Tu la rugi Remy xjoin tau!
    Xde rezeki len kali je lah yer..

  9. [yAN!e][pUTraJAya] Januari 16, 2009 pada 10:02 am #

    uish…
    best nyer xtiviti dier…
    happy2 selalu…

    *sedap lagu tok cT nih…hehhehe

    (^_^)

    ♥Yanie Putrajaya♥

    *********************************

  10. ||| PöJìé PööH ||| Januari 16, 2009 pada 10:36 am #

    Yanie;
    Nanti kamu leh la join yer..
    Ntw tuh my fav song utk Lantera Timur…

  11. Anonymous Januari 16, 2009 pada 6:27 pm #

    cantik gigi presiden glamz tuhh..;p

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: