3 in 1?!!

20 Jan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera…


Knp entri kali ni 3 in 1? Ala² mcm shampoo plak yer. Hahaha, mcm xkenal plak Pojie nih jenis pemalas nak menulis bagai. Sgt pemalas ok. I’d prefer to be a TV host instead of a skrip writer. Tetibe kan! xkisah la, janji blog Pojie xde sesawang sudah la kan. Lgpun Pojie byk komitmen lebih² ngan keje.

Nak kata sibuk time keje so far org seberang xde wat promo so idup Pojie aman la jugak kat opis nih. Tp since ada sorg anak gergasi baru (kami panggil dia Dragon) kat tempat ktorg yg ske jadik pakguard ke hulu ke hilir cari kesalahan org instead of belajar product knowledge kasi mantap, so Pojie antara mangsa kegemaran dia utk dipersalahkan walaupun Pojie antara senior n product knowledge Pojie dlm opis nih tiptop lebih 100x ganda dpd dia, keje pun bagus (as per claimed by my manager la kan..). Hanjeng! So nak online kne curi². Kdg² time hanjeng tuh dia berkelibat jer depan mata nih. Berbulu mata nih tau!

Oklah no need to mentioned pasal hanjeng² kat opis nih. Dah la buruk, itam, busuk plak tuh. Wekk! Back to my stories meh. Apa 3 cerita Pojie yg nak dimuatkan kat dlama entri kali nih..? Oklah jom layan…


1) Pindah Rumah – Penat!!!

Erm, bagi yg xtau lagi kisah Pojie, benarlah klo dgr² khabar angin akan perpindahan Pojie dari rumah di Pantai Dalam ke Taman Desa. Seberang loji Indah Water sajor… Xla jauh sgt kan tp hazab jugak la Pojie nak ngemas n pindahkan barang sgala.. Pojie mmg paling benci nak pindah randah. Leceh wo.. Kne menjalani 3 proses utama iaitu;
  1. Membungkus barang² masukkan dalam kotak, blom lagi nak tanggalkan perabot²,
  2. Memunggah barang² dari lokasi A ker lokasi B. Klo rumah tanah xpelah jugak, ini rumah flat, bygkan la macam mana susahnyer nak bw turun n bw naik blk, seksa²..
  3. Mengemas dan menyusun atur smula barang².. Mmg leceh dan memenatkan..

Btw Pojie nak la ucapkan terima kasih byk² kepada insan² yg telah byk membantu Pojie ngangkut brg² n kemas segala. My appreciation goes to Zull Zaini, Zolkefli, Awie dan Remy. Sian sgt kat Remy, dah siap mekap mampan dari MAC ngan baju biru putih kedinginan dan rambut meletop kebaboomm nak tgok AJL2008 nih, leh Pojie soh dia angkat almari n sumbat dalam kete Pojie. Mesti berbakul² dia maki hamun aku dlm hati. Sori sgt² dear. Dpt gaji nnti Pojie belanja ok! Belanja sumer yg membantu la. Nasib baik la ada Remy, leh bg idea cene nak sumbat papan² lmari ke dalam kete Pojie. Pojie dh la tgh hangin n penat sgt, Zull plak baru balik keje, masing² tgh blurr n penat, nasib baik ada otak Remy yg geliga leh wat batu cincin. Thanks again dear…


2) Anugerah Juara Lagu 2008 – Sweet Memory!

Erm, gigih nih dalam masa penat² angkut² barang sepanjang hari, nak jugak pergi ker AJL2008. Bukan apa, dah Nuar beriya carikan tiket utk Pojie n Zull. Pdhal Pojie main² jer tuh. Nak xnak pergi la jugak, nanti wkn² kecik ati. Lgpun Rizz pun berharap sgt Pojie dtg. Zull pun xpnh pergi, so layan jela walaupun hati tgh hangat, hangit, badmood, confused sumer la ada… Tp ble dah jumpa gelak² segala n tgok show yg meletoppp dari sumer artis, terhibur, ilang terus sumer rasa² negatif tuh. Cuma ilang sore sakit tekak, menjerit punyer pasal sbb sumer best! So sbb penat sgt xrest spjg hari n menjerit² dlm stadium, so mintak halfday ngan manager. Nasib baik dia paham n bagi. Hehehe…

So far Pojie n Zull terhibur giler aritu. Dah la jumpa kwn² baru walaupun xsmpat exchange no tepon, tp tetap enjoy! The sweet moment for this year. Thanks to all! Tp, macam bese la Pojie antara org yg paling lambat nak update segala aktiviti kan. Lantak la. Pojie bkn ada broadband kat umah pun. Ada laptop jer. Itu oun dah nazak tau! So inilah update Pojie yer.






3) Anugerah Juara Lagu – Post Mortem

Erm, nih Pojie nak la komen sedikit sebanyak pasal lagu² yg bertanding aritu…

1. Doa Dalam Lagu – Zahid & Heliza (Etnik Kreatif)
Lagu nih bese jer. Bagaikan kehilangan aura..


2. Dusta Berkalang – Aiman (Etnik Kreatif)
Pojie ske msj dlm lagu nih, sgt bagus dan ikhlas! Tetapi kostum dan mekap Aiman yg berlebih²an mencacatkan persembahan.
Dah macam drag queen atas pentas!

3. Persoalan Cinta – Farawahida (Etnik Kreatif)
Inilah konsep sempena menyambut Chinese New Year, kong hee pat choiii yer Farawahida. Cantik sgt kostume dan kareografi. Leh jadi duta pelancongan Malaysia..


4. Sampai Syurga – Faizal Tahir (Balada)
Bak kata Nuar, diva lelaki Malaysia. Setuju sgt. Dia ada kelas yg tersendiri. Walaupun pada mulanya xberapa meminati beliau, tapi Faizal Tahir telah merubah persepsi Pojie terhadap dia dan muzik dan persembahan yg dibawakan. So energetic. From now on, Pojie akan jadi peminat dia.. Cuma syg, lagu Sampai Syurga (lagu for Kasih, siap nyanyi kat telinga Kasih lagi pd mlm tuh ok!) xdpt jd Juara Lagu 2008, tp dia tetap juara di hati Pojie..


5. Bila Nak Saksi – Spider (Balada)
Spider? Erm, whatever la..
Macam sajer nak cukupkan korum jer.. Pojie menguap 2 3x masa nih ok!

6. Dingin – Ziana Zain (Balada)
Ziana berjaya membuat penonton terpukau. Hingga skrg vokal beliau tetap mantap. Cuma xde rezeki..
Nothing much to say, she was too gorgeus with white gown and perfect song and vocal.

7. Hanya Di Mercu – Ayu (Balada)
Ayu dapat buat ngan baik sekali walaupun dikatakan tidak berapa sihat pada malam itu. Cuma tiada apa kejutan yg dilakukan selain imej beliau ala² Whitney Houston. Meletop!


6. Cuba – Faizal Tahir (Balada)
Lagu yg agak baru pada telinga Pojie. Best jugak. But Sampai Syurga is still my fav!


9. Lagu Kita – Aizat (Balada)
What I can say about Aizat, he is so talented. Keep up the good job!
Belum rezeki lagi. Tp show dia sgt ikhlas ok..

10. Kalis Rindu – Ellyana (Pop Rock)
Sgt cute pd mlm tuh. Leh dapat title Artis Malas Malaysia selepas Artis Kaki Ayam Malaysia. Mana xnyer, dia duduk sajor sepanjang lagu, tggu gak bangun berdiri ker, dinchhh ado! Tp xpe, tayang kasut cantik bling² dia tuh, itulah motip sponsorina bg kasut kat dia kan!!


11. Lagu Untukmu – Meet Uncle Hussin (Pop Rock)
Xberapa minat ngan MUH nih, tp Pojie akui, mereka antara indie band yg terbaik skrg. Malaysia sedang mengembangkan indie band utk arus muzik yg lebih segar.


12. Yang Pernah – Estranged (Pop Rock)
Ske ngan energy kumpulan ini. Bleh menang gak, tp ckp la thn lepas, sbb tuh bagi kat MUH plak.


13. Aku Stacy – Stacy (Pop Rock)
Apa yg leh Pojie katakan, she’s the Britney Spears Malaysia. Leh ganti Nicole PCD n setaraf ngan Agnes Monica. Never pancit ok! Stamina yg meletop! Chaiyok²!!!


14. Bukan Disini – Sofaz (Pop Rock)
Persembahan biasa² jer…


Overall, I think this is the best AJL and ever. Best giler babi. Dah la dapat tgok secara live. No wonder la knp org ske bertepuk tgn n menjerit cam org giler bila tgok konsert, now I know why. Even Nuar yg very der sopan santun budak² sekolah yg baik terus bertukar rupa dlm dewan tuh ble Faizal Tahir dan Ziana Zain wat persembahan. Huhuhuhu…

For more information and response on AJL2008, can refer to these blogs;
http://rizzirhamy.blogspot.com/
http://anuarkamaruddin.blogspot.com/
http://87remy.blogspot.com/
http://adriana07.blogspot.com/
http://bicarasaiful.blogspot.com/

7 Respons to “3 in 1?!!”

  1. myZone | When Anuar opens to public Januari 20, 2009 pada 1:52 pm #

    aiman dikatenyer drag queen

    hakhakhak

    tp yer tak yer gak…wakakaka 😀

  2. Remy.com Januari 20, 2009 pada 2:09 pm #

    pojie, x per…

    lagipon remy enjoy gak walaupun berkipas, huhu…

    nuar mmg time time buat remy terkezut sbb nuar menjerit sampai telinga remy berdengung dibuatnya, hehe…

    tp mmg happening,

  3. rizz Januari 20, 2009 pada 2:53 pm #

    kah2…mmg la nuar ngn rizz pon btukar rupa sgala mse tgok konsert dri sopan santun tuh ilang bagai jd penyorak.mauhaha

  4. Adriana Danielle Januari 20, 2009 pada 6:48 pm #

    Blog akupun tersenarai ke??? maseh…masehhh

  5. [yAN!e][pUTraJAya] Januari 20, 2009 pada 11:44 pm #

    ♠wahhh..pindah umah baru eh pojie…hehehehhe best2…

    AJL….sonok tgk pic korang….semua happy2 sokmo…

    he he he

    (^_^)

    ♥Yanie Putrajaya♥
    *********************************

  6. ||| PöJìé PööH ||| Januari 21, 2009 pada 1:59 am #

    Nuar;
    Hahaha..
    Btol haper dah chumok yerm dia yg wat lagu n tulis lirik..
    Harus la dia tuh chunok yerm in making..
    Hahaha!!

    Remy;
    Thx again..
    Itu ler pasal masing² bertukar rupa yer..
    Blom lagu tgok konsert live Kak MC n Kak CD

    Rizz;
    Ah kamu samer jer..
    Housemate kamu si Fandey n Achik pun menjerit very der..
    Lebih² si Achik..
    Bsamba kejap gegendang telinga nih dgr diorang menjerit tau!
    Hehehe!!

    Adriana;
    Yela blog chumok yerm besor kat Puchong, kne la pomot skali..
    Baru dikatakan sembah ratu..
    Gittew!!

    Yanie;
    Best pindah umah katanyer..
    Klo byk duit nak jer panggil mover wat sumer keje² tuh tau!
    Separuh nyawa nak wat sumer tuh!
    Nih pun xabes lagi ngemas blk, dah mcm tongkang pecah..
    Hahaha!

  7. Remy.com Januari 21, 2009 pada 10:44 am #

    pojie,
    kalau konsert MC & CD mesti pojie x cam remy sbb terlalu berubah penampilan…

    huhu,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: