My Cute Big Family…

28 Jan
Blk² cuti la aritu, masuk² blk peraduan Pojie kat umah di kampung tuh, trasa sgt aman n damai n tenang sgt². Sbb apa? Sbb blk tuh xde org gunakan pun (kecuali ada tetamu), jadi ia sntiasa cantik, kemas dan terjaga rapi. Pastuh yg paling best kali nih, mak Pojie dah tukar set cadar yg baru ngan susun atur yg baru. Ah, best sungguh! Tp yg paling best ble tgok² kat meja kecil di birai katil, ada sbuah “famili” yg sgt cute, yg sgt Pojie syg suatu ketika dulu.


Nih mana dtg la natang² comel nih, Pojie dah simpan dlm almari sbb malu rasanya. Lgpun takut adik or anak² kecil yg dtg umah amik n kebas, sbb tuh kne sembunyikan. Tp xpelah, dapat mengimbau kenangan² lama. Jom berkenalan ngan sekor² anak teddy yg cute cam Pojie gak nih…

A: Konvo Teddy – Nih mesti korg dh dapat agak kan. Dapat masa konvo dulu, junior Pojie yg dikatakan adik Pojie (sbb muka seiras) yg bagi.
B: Pinky – Nih adik Pojie punyer, Wanie. Dia tumpang tambah koleksi Pojie.
C: Bunny – Nih pun Wanie punyer.
D: Noseless Pooh -Nih rasanyer Pojie dapat dari kwn, dia beli dari pasar malam sbb teringat kat Pojie. Idung dia tanggal sudah, budak lahabau mana tarik idung dia smpai putus!
E: Kitty Kathy – Hello Kitty yg Pojie blikan utk Wanie. Dia tumpang simpan kat blk Pojie gak.

F: Lovely Pooh – Nih Pojie bli kat KB masa cuti² paper break. Selamber jer kan. Pojie geram sbb dia murah dan tembam dan byk sgt heart shape dlm balang madu dia.
G: Mr Bulu Korek – Xtau la pesal bg nama dia camtuh. Maybe coz it is so furry n panjang² bulunya sampai klo peluk tuh, termasuk dalam idung. Gatalnya ibarat dikorek² idung nih! Hehehe…

H: Koala – Pojie bli nih masa gi Autralia dulu utk Program Pertukaran Budaya Malaysia-Australia (Pojie penari kabaret jor…). Nih jela yg mampu Pojie bli utk kenang-kenangan diri sndri. Sgt cute, tp xsebusuk yg sebenar. Hehehe…
I: Kangaroo – Nih pun Pojie bli kat Aussie sm² ngan Koala tuh. Beselah, maskot utama negara kanggaru tuh kan…
J: Robin the Cow – Lembu yg manja nih Pojie bli masa tggu kwn kat Mahkota Parade dulu. Bosan menunggu, so singgah la Baskin Robin bli aiskerim. Ingatkan murah tp RM13 ok. Mahal giler. Siap bg lembu nih lagi. Xkisah la. Yg pasti ilang rasa rugi sbb cute cute giler lebu nih! Tengok la dia pose siap kenyit mata lagi ok!

K: Mashimaro – Nih pun my fav cartoon gak pas Winnie The Pooh. Pojie bli masa pesta konvo. Ingat lagi ada sorg mamat kat kolej dulu, cute gak, nama Maro. Pojie ske pggl dia Mashimaro. Heheheh…
L: Yellow Bunny – Mende nih Pojie xbrp ingat kisah dia. Klo xsilap, nih Pojie nak bg hadiah kat anak cousin Pojie yg baru lahir, tp xbagi² lg smpai la skrg dah umor 5 tahun dah. Hahaha…
M: Mr Coco – Pojie dapat dia hadiah dari someone yg Pojie syg dulu (dulu la). Skrg ntah apa citer la org tuh.

N: Huggy Pooh – Yang ni secret admire Pojie bg. Smpai ke sudah xtau saper bg. Yg pasti dia ada tulis dlm surat, “Sy xkan dpt memeluk awak, tp sy hanya dapat ini utk awak peluk, harap awak gembira”. Macam tu la kata² dia kot. Xberapa ingat. Tp nih jugak la jadik bantal busuk Pojie kat kolej dulu. Kne curik bbrapa kali, tp tetap dapat dicurik semula. Hehehe…
O: Swingging Kitty – Pojie dapat nih sbb bli barang kat AVON (bengkung klo xsilap) dan kebetulan dekat² Valentine’s Day, so Pojie amik jela wat feeling² sndiri. Nak bg org xde saper nak diberikan. Hehehe…

Actually sumer teddy tuh Pojie kumpul since Pojie study kat KUSTEM until now. Ada yg org kasi, ada yg bli sndiri. Ada yg besar, ada yg kecik, ada yg adik punya tumpang tambah koleksi. Xkisah la cene rupa, tp sumer Pojie sayang. Lebih² lagi Winnie The Pooh, sbb itu adalah kartun fav Pojie, maka ramai la yg ske bagi kat Pojie natang Pooh tuh. But actually ada lagi byk tau! Tp byk Pojie dah sedekah kat kwn² n junior² ble dh grad dulu. Kononnya as souvenir n tanda kenang-kenangan, ntah cene la rupa natang kesayangan Pojie tuh, org yg Pojie bg dulu pun idup xidup jer, xde dgr citer lagi.
Yg dlm pic tuh pun sumer yg ada kat umah di kampung. Xtmasuk lagi yg ada kat umah KL ni dlm 10 bijik gak la. Klo dikira² sumer semua sekali termasuk yg dh kne lesir, dh tburai perut, yg dh kne curik, yg dicurik, yg dh sedekah kat org, I think the number should be 50 over. Erm, byk kan. Hehehe… Tp teman malam Pojie wat peluk hanyalah Che Tam sorg (lain² jgn jeles tau!). Dah bucuk dah tp shedap dicium n peluk (no wonder la Mas Idayu masih ada bantal busuk smpai skrg). Hehehe…

p/s: So apa yang dapat korg gambarkan tentang diri Pojie..? I need to listen from you…

8 Respons to “My Cute Big Family…”

  1. myZone | When Anuar opens to public Januari 28, 2009 pada 10:37 am #

    gambaran ttg pojie? mmm…penyayang orgnyer…gtuh :p

    Dlm smua2, suker Swingging Kitty sbb dia jer laen dr yg laen… 😀

  2. Remy.com Januari 28, 2009 pada 1:16 pm #

    Remy suka Yellow Bunny sebab dia cute…

    comey sesangat…

    Macam Remy…
    kan?

  3. Duke Luce Dell'amore Januari 28, 2009 pada 4:45 pm #

    now i know y ur name pojie pooh!
    nenek mmg obses pd pooh!
    just like my roomate!very the branak pinak pooh tu kat dlm biik die sbb ade lengkap 1 family!cute jew!

  4. ||| PöJìé PööH ||| Januari 29, 2009 pada 4:59 am #

    Nuar;
    Bukan penyayang jer..
    Pojie nih jenis yg manja la..
    Hehehe..

    Remy;
    Yess..
    I like too..
    Tp Pooh tetap dihati..

    Jim;
    Hoh, really ar..?
    Leh wat ptandingan nih Pooh saper paling banyak..
    Hehehe..

  5. [yAN!e][pUTraJAya] Januari 29, 2009 pada 10:01 am #

    alallala…tomey2 nyer…

    (^_^)

    ♥Yanie Putrajaya♥
    *********************************

  6. ||| PöJìé PööH ||| Januari 30, 2009 pada 12:29 pm #

    Yanie;
    Ada tomei cam Pojie x??

  7. rizz Januari 31, 2009 pada 2:38 pm #

    wahhh bestt taw dikelilingi ngn bear2 gtuh hehee..mesti best dpt pelok sume teddy tuh wakakakaka

    pojie lovely person..:)

  8. ||| PöJìé PööH ||| Februari 2, 2009 pada 7:39 am #

    Rizz;
    Eh, bkn peluk teddy² tuh jer yg best..
    Peluk Pojie lagi best tau!
    Cam bantal peluk..
    Hehehe!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: