Bila Customer Macam Pu*imak = CUSTIMAK!!!

29 Jan

Arghhh!!!!!!!!!

Babi!!!
Si*lll!!!
Cutimak bodoh!!!
Fu*kin shit!!!
Xde mood nak keje skrg!!!!!!
Xde mood nak layan customer sekarang!
Xde mood aku!
Xde mood!!!!
Aku down giler skrg!!!
Sbb custimak tolol yg xreti bahasa dan xde bahasa, aku kene complaint!!!
Bodoh la!
Pu*imak lu!!!
Nak tau apa nama dia??
MISS DEWI TUNGKA – nama cam ungka kan!


Pesanan utk custimak² lebih² lg yg xde bahasa dari negara seberang selat tuh! Klo rasa² ckp pandai, knp nak call customer service hotline jugak? Klo rasa diri tuh cukup beradab n org lain rude, you should see you face and words thru the mirror when you’re calling our hotline, BODOH!!!

Buat kwn² sumer yg selalu dispute kat mana² hotline, tolong la jadi manusia dan rakyat Malaysia yg beradab. Korang bukan bcakap ngan binatang, tetapi manusia jugak. Kami bkerja macam korang jugak, cari nafkah utk sesuap nasi utk idup di dunia ini yg juga merupakan ibadah. Jadi tolong la faham perasaan kami sbb org² mcm kami nih angkat call bukan utk dimaki dan dicerca, tetapi utk membantu anda² sumer di luar sana. Jgn kerana anda period, hormon menjulang, kne tinggal laki, awek ikut jantan lain, anda call kami melemparkan kemarahan anda.

Paling teruk tuh jgn la smpai menyebabkan insan² spt kami ada masalah ngan kerja lalu dibuang kerja. Fikirlah sendiri, apa yg mereka nak bagi anak bini makan lebih² lagi ketika masalah ekonomi yg sedang melanda? Fikirlah sendiri, jgn zalimi org krn doa org² yg dizalimi adalah makbul.

*Bergenang airmata Pojie tatkala menulis entri nih, krn mengenangkan nasib diri yg duduk memuaskan ati org tetapi diri sndiri derita. Hari² dtg keje rasa demotivated sgt. Dah dekat 2 tahun, jgn kan dapat compliment, complaint lagi ada, for the very 1st time, terus kne final warning. Kesian kan. Ya Allah, kuatkanlah semangat hambamu ini…*

17 Respons to “Bila Customer Macam Pu*imak = CUSTIMAK!!!”

  1. Cik Meh Januari 29, 2009 pada 9:32 am #

    sabaq la pojie. kesian aku dengaq.

  2. myZone | When Anuar opens to public Januari 29, 2009 pada 9:51 am #

    1st complaint, terus final warning…
    huhuhuhu 😦

    pojie bertenang dlu ok…

    balik ni doa pd Tuhan…dah tenang, esok mai keje try motivate urself…

    berat mata memandang, berat bahu memikul

  3. [yAN!e][pUTraJAya] Januari 29, 2009 pada 10:00 am #

    sabr k pojie….

    ♥Yanie Putrajaya♥
    *********************************

  4. AiZoUL..sEdEtiK rAsA sEuNgKaP kAtA... Januari 29, 2009 pada 11:18 am #

    sbr kakak..
    sbr tu kan sparuh dr iman..

  5. a i r a Januari 29, 2009 pada 11:24 am #

    Rumit… =(
    dun worry u’ll be fine..
    (^_^)

  6. Cyberwira Januari 29, 2009 pada 11:42 am #

    Sabar yer cik adik..mmg tak patut org buat mcm tu pd cust serv.. Itu semua manusai yg tak berakal dan beradab..yg penting cuma org2 bodoh jer yg berkelakuan seperti gitu.

  7. cik wanie Januari 29, 2009 pada 12:06 pm #

    pojie,
    bersabarlah yer,
    jgn ikutkan hati yg marah itu,
    tenangkan diri ok:)
    x mo marah2,
    takut wanie mcm nie…

    ~hugs~

  8. adie_kun Januari 29, 2009 pada 1:47 pm #

    kalo adie pun memang hangat jew..
    tapi tu la risiko kerja pojie kan..
    berdepan ngan pelbagai kerenah dan ragam manusia..

    apa pun adie harap pojie bertenang..
    dan sabar..
    insyaAllah.. berkat kesabaran pojie tu pasti akan diblas oleh Allah ngan pekara2 yg lebih baik..

    sabar ek..

    (*_*)

  9. Duke Luce Dell'amore Januari 29, 2009 pada 1:54 pm #

    bersabar ye nek…jim tau nek kuat & hebat!

    nek bertua sbb xperlu berdepan tp just dgr je dowg maki.. klu xnk dgr,leh putuskn line..kikikiki…

    klu yg kene lyn face to face, jim rs mesti lg teruk…

    sabar ye nek..

  10. Remy.com Januari 29, 2009 pada 4:36 pm #

    pojie,
    SABAR jer k, orang tu x memahami…

    klau memahami pon, dia sengaja nk knakan…

    biarkan org2 mcm tu, jgn dilayan sgt…

    pojie just tarik nafas dlm2 k…

    remy tau pojie mampu menanganinya…

  11. JaJa Januari 30, 2009 pada 7:18 am #

    alahai adikku..

    akak paham sgt bile bace luahan rase adik kali ni..sabar yerk.
    ingat satu jer dik..kite kerja ikhlas semata-mata kerana Allah.
    mudah2an dik,diberkati rezeki yg kite dpt,dipermudahkan segalanya.

    jgn down2 sgt k..x yah nyusah,semak pale hutak pk hal keje.

  12. ||| PöJìé PööH ||| Januari 30, 2009 pada 9:51 am #

    Meh;
    Yela, itu jela yg mampu aku lakukan meh oi..
    Nak wat guane kang..

    Nuar;
    Thanks a lot Nuar..
    Tgh bperang ngan diri sndiri nih utk memotivasikan diri blk..
    Adoi..

    Yanie;
    Thanks Yanie, tgh bsabar la nih..
    Klo xsabar mmg dh kene cakar muka boss besar Pojie tuh!

    Zoul;
    Tgh sabor la nih..
    Adoi la hai..

    Aira;
    Thanks a lot Aira.. =)

    wira;
    Thanks coz memahami..
    Tharu sgt²..

    wanie;
    Ish, knp perlu Wanie takut plak ngan Pojie..?
    Patut custimak tuh kne takut ngan Pojie sbb Pojie bakal anto santau angin dari bomoh Siam kat dia..
    Hahaha..

    Adie;
    Thanks 4 ur support dear..
    Really appreciate that..
    Hope Allah got hidden agenda for me..
    4 my goodsake!

    Jim;
    Yela Mak Buyong, masing² punyer cabaran..
    Dah ketentuan Illahi, terima jela..

    Remy;
    Oklah la sket Remy..
    Thanks for ur concern..

    Kak Ija;
    Btol la..
    Miss you la Kak!

  13. miss galaxy Januari 30, 2009 pada 11:51 am #

    uikss….xpernah tgk pojie marah mcm nie
    hope everything will be ok
    sbr k dear

  14. ||| PöJìé PööH ||| Januari 30, 2009 pada 12:27 pm #

    Anis;
    Xpnh tgok Pojie marah eh..?
    Better jgn tengok!
    Bahaya nnti sumer ayat² indah keluar dan pinggan mangkuk kasut melayang²..
    Hehehe..

  15. rizz Januari 31, 2009 pada 2:32 pm #

    saba rk pojie…adusshh ssh nk ckp..:(

  16. ||| PöJìé PööH ||| Februari 2, 2009 pada 7:36 am #

    Rizz;
    Alhmdulillah berkat sabar dah ok dah nih!
    Tggu masa kene santau angin dari Pojie jer nnti!

  17. Nurul Februari 4, 2009 pada 5:43 am #

    tak pa pojie…
    dlm hidup ni kita kna byk sabar….
    br beh berjaya…
    Chaiiyokk..!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: