Misi Mencari Kerja Diteruskan Lagi!!!

16 Feb

Adoi, payahnyer ble jd org yg jobless dan byk tggungjawab nih. Naik giler, naik hantu, naik darah, naik hangin, naik sasau Pojie dibuatnyer. Resume dah anto beratus2 tempat, company dah macam2 rupa pergi, test segala bapak test dah buat (ngalahkan nak jadi CEO), bbual masa temuduga dan leh kumpul sebaldi air liur dah, tp masih belum ada rezeki. So far Pojie nih gigih la mencari kerja ngan Yazed nih. Ada jer kosong terus book interview, heret Yazed sm. Yela dah sm2 tgh ssh n jobless kan, ni la masa kita nak bantu sesama kita sbg sahabat. Nak tolong lebih2 kita sndiri pun tgh separuh napas kan.

So, misi mencari kerja tetap diteruskan. Harap2 dapat la keje yg sesuai sblm hjg bln nih. Sbb nak duit gaji nak wat bayor itu ini, mkn pakai, hutang2 segala. Adoi pecah palor. Jeles plak tgok org yg mmg stay ngan family xpayah susah2 cam Pojie nih. Nih yg terasa nak cari keje kat Muar jer, tp keje apa la yg ada kat pekan kecik tuh.

Setakat ini Pojie dapat rasakan yg InsyaAllah rezeki Pojie semakin kuat kat 2 tempat nih. 1 kat BMW, 1 lagi kat Skali. Just waiting for 2nd interview jer. Thanks a lot kat kwn2 Pojie yg byk membantu survey lubang2 kosong kat Pojie, bg info kerja kosong, bg emel HR, fwd resume kat company2 yg bkenaan, especially to Lat (tolong rekemen ex-job dia kat BMW), Kak Mas (org kuat kat Skali), Awie (yg tolong bg resume kat HR Mesiniaga) dan sumer2 la. Thank you sooo much to all of you. Pojie akan kuatkan semangat utk mendapat kerja yg lebih bagus. InsyaAllah, klo dpt kerja bagus dan ada rezeki lebih, Pojie belanja kwn2 sumer mkn2 eh. Doa2kan tau! Mmuah!!

Muka2 kepenatan dan kebosanan… Adoyai…

Nih masa kat Skali.

Tgoklah tuh, macam2 test n borang kene isi…

Apa pun yg berlaku dan berliku, senyuman tetap penawar kalbu…

9 Respons to “Misi Mencari Kerja Diteruskan Lagi!!!”

  1. cik wanie Februari 16, 2009 pada 3:26 am #

    sayangku pojie…

    wanie cuma mampu mendoakan agar pojie akn dpt kerja,
    buat yg terbaik ok syg…

    apapun ia adalah atas usaha diri pojie,
    dan bantuan dari kwn2 pojie…

    with luv,
    cik wanie

  2. Blog Anuar Kamaruddin™ Februari 16, 2009 pada 3:31 am #

    pojie boleh! hip hip hoye! whoosh! 😀

  3. rizz Februari 16, 2009 pada 3:38 am #

    sabar ek pojie.hopely pojie dptt lah keje!:)

  4. Zeela LaLaLa Februari 16, 2009 pada 5:13 am #

    tabah ye pojie:)
    senyum dan senyum. mana tau rezeki senyum itu lebih berkat.
    go go pojie.

  5. Duke Luce Dell'amore Februari 16, 2009 pada 8:14 am #

    GUDLUCK NEK BULONG!!
    Chaiyok2!

  6. Remy.com Februari 16, 2009 pada 4:17 pm #

    wah, tu bukan muka kepenatan tp muka manjer…

    comeynyer…

  7. AiZoUL..sEdEtiK rAsA sEuNgKaP kAtA... Februari 23, 2009 pada 3:06 am #

    good luck

  8. Nadzrah Februari 23, 2009 pada 7:36 am #

    getah pmadam budak2 itu!!
    sy nmpk
    hehe

  9. wénkt Februari 23, 2009 pada 11:54 am #

    nk kerja?
    contact me…

    contact@wenkt.com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: