:: Aktiviti Kesenian di Bulan MAC ::

11 Mar

Seperti mana yg uols sumer kenal Pojie sampai ada org tnya Pojie nih suker seni ker..? Jawapan dia; Yes I do! Pojie bukan setakat meminati seni tetapi sememangnya berdarah seni. Macam² jenis kesenian yg mengalir dlm tubuh nih, cuma xdigilap ngan baik jer, so bkarat la smpai skrg. Pojie paling la meminati seni persembahan pentas seperti teater dan tarian. Cuma time Pendidikan Seni masa sekolah dulu tang lukis², Pojie paling seni bab “lukisan abstrak”. Hahahah!!

Tp skrg Pojie tgh gian sgt² nak menari. Teringat kembali ke zaman² masa jadi perempuan joget, eh silap, penari kebudayaan kolej. Bdn Pojie mmg fit n kurus ok. Sbb menari merupakan senaman harian Pojie smpai la pernah menari utk konsert Siti Nurhaliza dan wat persembahan sampai ke Australia. Pojie sgt teringin nak berlakon dalam teater muzikal sbb leh mengetengahkan bakat² seni Pojie dalam 1 tempat iaitu nyanyian, lakonan dan tarian. Dulu pas raya, Tiara Jacquelina punyer production ada nak ambil resembles baru utk PGLM 3, tp malangnya Pojie baru pas operation so mmg xdpt nk join.. Hope klo ada kwn² di luar sana yg tau mana² kekosongan utk jd part-time dancer or nak cari pelakon utk teater muzikal, Pojie sgt² hargai informasi anda. Tolong yer..

So utk aktiviti seni sepanjang bulan Mac yg pojie tau setakat ini adalah spt berikut;

***

BANGSAWAN “LAKSAMANA CHENG HO”
13 – 15 Mac 2009 (8.30 mlm)
Masuk Percuma

Program Semarak Bangsawan Anjuran Bersama Jabatan Kebudayaan & Kesenian Negara (KeKKWa) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur. Pementasan Bangsawan ini akan dijayakan oleh Persatuan Seni Bangsawan Bintang Timur Kuala Lumpur

Untuk Keterangan Lanjut Sila Hubungi:
03-26176289/6309 (DBKL)
03-20523600 (JKKN)

***

“CONTACT”
21 Mac 2009 (8.30 mlm)
22 Mac 2009 (3.00 ptg)
Entry by Donation: RM10.00

A Contemporary Dance Performance. Presented by UMa Dance Company, Dance Department University of Malaya Choreographed by PohGee

Encountering performative dialogues between students and teachers are actualized in tertiary dance education when students become collaborators and performers. New ideas and opposing opinions sourced from invaluable skills of young dancers and choreographers precipitate impetuously into bodily and emotional dancescapes conjured by the mentor.

Enquiries:
03-7967 7079 (Siti – Office Hour)
013-210 2470 (Mira)
017-299 2499 (Raja)

***

Source;


Love,

5 Respons to “:: Aktiviti Kesenian di Bulan MAC ::”

  1. rizz Mac 11, 2009 pada 2:51 pm #

    wahh jom kite pegi pojieee hehehheh

  2. Eazy Izzuddin Mac 11, 2009 pada 3:02 pm #

    i like dance 2…dlu kat skola suke msk club dancing nih…joget, inang, zapin..xD=)

  3. Blog Anuar Kamaruddin™ Mac 11, 2009 pada 3:26 pm #

    takde berkaratnyer pojie oit, kalu dah bakat tu ada dalam diri tu dont wori lah…tinggal peluang jer…doa yg terbaek tuk pojie…caiyok! 😀

  4. ||| PöJìé PööH ||| Mac 12, 2009 pada 12:42 am #

    Rizz;Jom!!Eazy;Yeker dik??Bestnyer..Nuar;Hehehe, peluang pun xdak..Nak wat cenen kann..

  5. ~the-little-elle~ Mac 12, 2009 pada 1:25 pm #

    salam perkenalan… sy elle… (^_^)sy sj menjelajah blog2 org trmsk anda… nmpk lak psl tarian… sy pn mnt gk esp tarian inang… dlu2 zmn sekolah aktif la n ms kt maktab… then xde dh…kdg2 dtg rndu nk menari… tp xde la smpai nk jd dancer kot! [sbb sy nk jadi ckgu… hikhik] (^_^)ok… salam ziarah…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: