Kisah Customer Service

25 Mac
Salam siang uols..

Erm, masuk² keje terasa a bit tingtong. Dah la masih bad mood but I’m still can handle it. Dun wori sumer. For those who r celebrating besday today (especially Kak Senduk), Happy Birthday Kak Senduk. For Zeela Lalala, besday semalam, Happy Birthday jugak buat kamu. Pojie nak ucapkan, I’m wishing all ur dreams come true. Mine? Will be coming soon. Rasa nak keje la time tuh sbb for sure mcm tahun² lepas, boring. Bila? Nak bg hadiah ker? Hehehe.. Xpayah la, pjg wishlist nih, xlarat plak nk tunaikan.

Oklah, actually Pojie xde idea nak update apa kat sini since I’m still waiting for those pictures from the organizer of MINI Training last 2 days. Hopefully I will get it by this week. So leh bg santapan mata buat uols.. Mana tau ada sesiapa yg nk join Pojie ngan warga negara Putus Fius gi Port Dickson 5 April nih naik MINI Cambrio (yg tbukak roof tuh). Hehehe.. Dah² ngarot jer aku nih! So nak ajak korang bfikir sejenak tentang pekerjaan khidmat pelanggan atau nama lainnyer yg lebih popular – CUSTOMER SERVICE. Pojie rasa hampir semua reader penah call custome service, xkisah la apa jenis customer service. Betol x? So inilah kerja Pojie since Pojie grad smpai la skrg (walaupun Pojie lulusan Sarjana Muda Sains Biologi Marin). Mmg ini takdir Pojie. This is my destiny dan Pojie redha malah bersyukur krn masih bkerja biarpun dimaki hamun setiap hari (company dulu la, skrg alhmdulillah). So apa prsn korang stp x call customer service? Hepi? Marah? Apa isu yg mbuatkan korang call? Kebanyakan mesti sbb masalah n opkos COMPLAINT kan! Kami di sini berperanan utk membantu anda sumer bukan sebagai punching bag ok. Ingat tuh!So here‘s a link that might educate you when you’re calling the customer service. Not only ASTRO, but any customer service regardless via phone or face2face. Mereka juga manusia spt kita, yg mencari rezeki dgn cara yg halal utk diri dan keluarga mereka. So kindly pls behave yourself. Jgn jd spt insan di dlm rakaman tuh. So apapun tanggapan dan komen anda, perlu diingat, KAMI MANUSIA SEPERTI ANDA…
Utk mendengar perbualan antara customer service ASTRO dan customer yang meroyan, sila klik di [sini].

Love,

7 Respons to “Kisah Customer Service”

  1. Eazy Izzuddin Mac 25, 2009 pada 9:29 am #

    wah customer service..dlu pnh kije skali…tp customer service kat tesco shah alam…huhu

  2. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah Mac 25, 2009 pada 10:27 am #

    sama lew kita pojie cuma laen sikit wakakak

  3. zeela lalala Mac 25, 2009 pada 11:23 am #

    haha. mekasih kerana up nama aku. hahaha.

  4. hezesuze Mac 25, 2009 pada 1:21 pm #

    boring la dgn slogan ‘customer is alwayz rite’ huh!menci tau…akak da ade pegalaman jd customer service tau…now jd customer srvice kt hubby akak la..bleh..kikiki

  5. Aqmal Arista Mac 26, 2009 pada 3:22 am #

    yezza…agree sgt…asyik nak betulkan customer jek..mana blh camtu..hehe..lebih kurang je klu keja hotel..

  6. Anonymous Mac 26, 2009 pada 7:56 am #

    Details of that b**** lady..Kanaggambikai a/p Nagamuthu860818-56-5236Tel 016-208180752 jalan suadamai 6/3,Bandar Tun Hussein Onn,Batu 9 Cheras, Cheras,43200 Selangor D.E

  7. ||| PöJìé PööH ||| Mac 27, 2009 pada 7:04 am #

    Eazy;Tesco katanyer..Xmencabar sgt!Qiela;Sm tp laen??Pelik²..Zeela;Sama²..Kak Suze;Cewah kemaen!Aqmal;Sabor jela kan..Anonymous;Wah thanks for the info..ADa sesaper nk balas dendam kat minah nih??Hehehe..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: