Al-Kisah Henponku yg KUEH!!!

26 Mar
Hah, hp yg kueh? Leh makan ker hp Pojie nih? Adik² skalian.. Klo eja as KUIH means kuih muih yg boleh di makan. Klo ejanya KUEH means bodoh (or sengal). Klo ada tambahan cam KUEH APAM ker, KUEH SEMPRIT ker, itu bermaksud bodo yg teramat. Nanti Pojie soh Kak Senduk terbitkan Kamus NOxford buat adik² sumer yer. Ceh gittew!

Bkn apa, ni sajer nk melalut sbb tgh frust giler nih. Pojie ingatkan hp Pojie yg rosak aritu dah dibaiki, beriya org kedai repair hp tuh soh dtg. Tup² bgtau aku, hp ada problem. Software problem la, hardware problem la, nenek problem la, memacam. Katanyer xleh nk format + upgrade software. Hanjeng! Memenat jer aku rompak bank peribadi Kefli El Zeni (siap letak pisau kat leher), soh kasi pinjam RM60 mau angkat blk hp aku tuh. Dia soh amik sok lusa. Amboi, knp xsoh amik thn depan?
Pastu try la tanya² ngan kakak Sony Ericcson sblh nih (opis depa sblh opis Pojie jer), dia bgtau yg hp Pojie pakai skrg iaitu K850i (sperti di dlm gambar² di atas) mmg ada byk problem n komplen. Haram aku xpnh tau! Pojie ingatkan kes hang sokmo tuh sbb ada pic dan informasi lahar yg alot very der dlm hp/memori kad tuh smpai hang jer. Pojie check xpnh ada virus pun. Rupa²nya kakak tuh ckp mmg main issue hp jenis nih. Nyesal aku angkat dari Awie, osmet aku. Patut la dia tolak murah² kat aku. Siap ko Awie, aku salai ko blk umah kang.

Erm, skrg nih tgh pening paler.. Nk mencari² hp apa yg hampir atau sebagus hp skrg yg kueh apam nih. Pastu perabeh duit lg kan, hajarnyer. Adoi la mak. Bg la aku sorg SD (sugar daddy, boleh?!!) yg kaya raya dan murah hati.. So far hp Pojie yg skrg nih la d best tau. Almost complete set la for me. Ada ala² touch screen (feeling iPhone sket), ada mp3, 3G, video call, radio n pastu part paling best is camera 5-megapixel, diulang sekali lagi 5-MEGAPIXEL. Cantek tuh pic dia. Pojie nih dah la giler snappy². Ploless plak (itu yg wat Pojie fotogedik kan!). Sound pun sedap. Tgok jela mcm kat bawah² nih. Even klo entri² sblm nih Pojie lebih prefer n confident guna pic sndiri yg disnap kemudian dimuat-naik (upload la..) dari hp K850i kesayangan Pojie tuh. Sbb pic dia sumer cantik². Pojie yg muka warok (bak kata Kak Senduk) nih pun leh jadi muka Sleeping Beauty (ala² Adreana Danielle) biarpun baru pas bgn tidur.


So any suggestion kwn²? Klo boleh Pojie nak yg Sony Ericcson gak sbb camera n sound best! Klo nokia so-so jer. Pastu loading lembap klo byk data dlm tuh. Pojie klo boleh xmo yg sliding² n flip-flop bagai. Cepat rosak. Pojie nih dah la ganas sket pakai. Kang tcabut tatkala nk answer call. Dlm fikiran Pojie cam nk amik yg sm ngan Aizoul jer, W880i. Kecik, nipis, cute, just nice. Kaler itam + oren (ma fav combination). Sumer ada gak. Cuma camera dia 2-megapixlel, tu jer slack dia. Xpuas amik gambor. Sum more xde radio, auto-focus, xenon flash n auto-fix. Mencik. But oklah kan dpd xde. Dpd kne svc xsudah² n abes duit wat per kan. Nipis pun nipis. Amacam??!
Love,

11 Respons to “Al-Kisah Henponku yg KUEH!!!”

  1. hezesuze Mac 26, 2009 pada 10:41 am #

    erm ada duit sume bleh kan…bkn ke cek akak dah bg smalam….wakwakwak keji kan!btul3 mmg hp jenis sony erikson ni camera & mp3 nye OK..tp akak still setia ngan NOKIA…huhuhuhhp murah xpe janji bleh wat call & answering call gtew tp wajib ada camera….hahahaha

  2. SoOazEriey Mac 26, 2009 pada 12:05 pm #

    Betul kata hezesuze. Buat apa mahal2 kalau banyak poblem…..hehehehe……

  3. rizz Mac 26, 2009 pada 12:31 pm #

    ok pojie klau hp cm aizoul tuh cntek je..:) cam die pon ok la better dri rizz hehe

  4. Eazy Izzuddin Mac 26, 2009 pada 4:18 pm #

    ok je phone tuh…nipis pon nipis..lawa pon lawa..xD

  5. aBg keChiK... Mac 26, 2009 pada 4:20 pm #

    tetap nak sama dgn gue..biarlah aku yg vogue sajo..

  6. ||| PöJìé PööH ||| Mac 27, 2009 pada 6:59 am #

    Kak Suze;Wajib kak..NK pose² itu wajib..Hehehe..Azeriey;Btol jugak..Rizz;Tula tgok bajet gak Rizz oi..Eazy;Btol²..Aizoul;Ala nak jugak!!

  7. hazwan hassan Mac 27, 2009 pada 7:48 am #

    erm…pojie leh try review W902… hp nie pon ok gak..kualiti music mmg chantek.. camera 5 mp gak tau…huhuhu..

  8. FiQ OnLinE Mac 27, 2009 pada 4:20 pm #

    FIQ TELAH MELIHAT BLOG ANDA TETAPI MASIH BELUM ADA APA-APA TINDAKAN ANDA UNTUK SIAPAKN TUGASAN PERTAMA, JANGAN LUPA HANTAR TUGASAN PERTAMA ! JIKA MAHUKAN HADIAH BERNILAI RM 700.00 ! Anda boleh melihat contoh tugasan Peserta yang telah siap di di paparkan di BLOG FIQ ONLINE.ALERT FIQ ONLINE!http://www.fiq-life.blogspot.com

  9. wAtashiwa Nemo-cHan Mac 28, 2009 pada 2:40 pm #

    wah….hp br erk?hm… kiter tgk bajet pojie….skrg nieh nemo sgt2 selesa dgn 2 hp nemo…. cm xkn tukar dh kot….echeh… ayat… xbley blah….skrg nemo pakai nokia n73 dgn SE c902.memandangkan pojie xberminat dgn nokia… ha…. c902 tu okey la jgk…kamera pon 5mp… sound cool…. yg pasti… ape yg buat nemo syg gler dgn hp yg satu nieh…. sgt sgtsgt tahan lasak… hahahaha… nemo pernah terhumban dier masuk dlm longkang… huhuhu… pernah tercampak jatuh dlm air laut… kuikuikui…. sgt sgt xreti menjaga harta mende ken? try la tgk… mane la tau kut2 terbekenan dlm hati… pojie kn same2 ganazzz cm nemo… hahahha

  10. ||| PöJìé PööH ||| Mac 30, 2009 pada 12:33 am #

    Hey Hazwan n Nemo!Thanks a lot for ur info..Really² appreciate it..Pojie dh try review kat website, very interesting..Nti nk try survey harga plak..Hope affordable..Hehehe..Thanks again!Hepi sgt²!

  11. Hazwan Hassan Mac 30, 2009 pada 7:18 am #

    i like the hp most…hehehe…sgt best..harge mase kuar ari tu agak mahal dlm 1200…tp skrng nie dlm 850 dah leh dpt kot…try la tanye2 lu..but ati2, jgn dpt yg clone nye lak..nowadays ramai org tipu2 kn??

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: