MINI Training @ Cyberjaya

31 Mac

Hah, kwn² sumer. Seperti yg sudah dijanjikan pada minggu lepas dan semalam, skrg Pojie nk share ngan korang serba sedikit pengalaman Pojie memandu kereta MINI Cooper nih. Jakun?!! Yup, mmg Pojie jakun sbb Pojie nih anak orang susah dari kampung di Muar, Johor tuh. Xpnh naik kete mahal². Paling mahal pun BMW a.k.a. Bas Mini Wilayah. Hahaha! Pojie pun bukan memandu apa sgt, test drive jer sempena MINI Training kat Cyberjaya tuh.


Pojie macam biasa la, kueh jalan gi sana, lebih lagi klo sorang². Pojie gerak awal dari umah since Pojie kene la amik bas dari KL Sentral / Pasar Seni tuh ker Putrajaya Sentral. Then dari sana Pojie akan naik bas ker Cyberjaya. Hazab woo. Yg bestnyer dalam bas ke Putrajaya Pojie leh tido sbb mkn masa 45minit tuh. Klo ada duit dah bdezup Pojie naik KLIA Transit a.k.a. ERL. So macam biasa la Pojie tetap jadi diva sbb dtg paling lambat. Ada dlm 8 org trainee kali nih ngan sorang trainer yg sgt best ngan product knowledge yg super power, Mr Heng.

Pojie ngan Jeffery dari MINI Voice (callcentre MINI & BMW).


Dalam training room, ada Michael Lerch (CEO BMW Malaysia) n trainer, Mr Heng.


Byk sgt informasi pasal kereta lebih² lg MINI Cooper nih. Pojie yg kueh enjin n kete nih so far alhmdulillah la dh tau dah sket² pasal kete. So klo gi servis org xleh kelentong kiter dah. Hehehe.. Apa yg paling Pojie ingat, MINI or apa² kete yg kecik dan kedekut, “they purchased because of emotional, not rational”. Btol la kan, watper byr ratus² ribu utk kete yg cinonet jer. Rugi kan… So it is because of EMOTIONAL. So klo tgok org bw MINI tuh ati² yer, depa mmg emo punyer ppl. Hahaha!

Antara kereta² yg kami selidiki masa nih.


Tp ngantuk gak belajor sumer² tuh coz I’m not into engine thinggy. Klo bab nk merempit ala² Impak Maksima or Tokyo Drift serah kat Pojie. Hehehe. I gadis litar ok, oops silap. I pelumba litar di NPE n PLUS Highway. Hahaha.. So bile pas lunch tu kami terukan sessi training ngan test drive. Yahoo!! Pojie dh xsabar² lg nk drive lebih² MINI Cambrio tuh. Siap bukak roof lg ok, dulik haper aku panas smpai tanned. Jeff sblh menjerit jer kepanasan, abes mekap n vitamin C dia. Hahaha, rasain! Pastu bese la, Pojie pecut n drift kat corner. Menjerit² la dia ketakutan. Giler kan aku! Dulik. Dari Cyberjaya smpi KLIA smpi blk ker Cyberjaya kami bergilir² drive MINI. Ada MINI Cooper, MINI S, MINI JCW, MINI Clubman dan paling best MINI Cambrio.

So inilah antara pic² kekwat dari kami² sepanjang test drive tuh. Amacam, ada mkn ati x? hehehe. So, layan…

Pose² dulu sblm racing bermula. Hahaha!

MINI² yg kami gunakan.


MINI² on track.


Pose dgn MINI S wit Jeff.


Nih yg paling best, MINI cambrio – bergaya x?


Nana, salesperson MINI. Jeles seh pic dia naik Cambrio sgt cantek! Efek rambut ditiup angin, huh jeles²..


Panas² ku tetap gagahi jua.


Macam biasa, senyuman tetap menawan. Dlm kete mahal ma, mana x tersenyum lebar. Hehehe…


Love,

6 Respons to “MINI Training @ Cyberjaya”

  1. rizz Mac 31, 2009 pada 6:41 am #

    wahh jeleshh dpt drive keta tu haha ee efext girl tu rmbut mgerbang g bwk keta.gmbar cntek!!

  2. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah Mac 31, 2009 pada 9:14 am #

    jeles… jeles…. huh harus rembat sebijik len kali wakakak

  3. a i r a Mac 31, 2009 pada 9:16 am #

    eee.. so bad.. tak ajak aira!
    i stay in Cyberjaya u know..
    ngeee…

  4. hezesuze Mac 31, 2009 pada 9:51 am #

    xjeles coz da penah naik…tp teringin gak nak naik yg bumbungnye terbuka tu…huhuhuh

    pastikan cuaca xla panas terik okey…kang kulit jd ereng plak…hehehe

    ereng (hitam)

  5. ||| PöJìé PööH ||| April 1, 2009 pada 10:16 am #

    Rizz;
    Jeles eh?
    Kiter lg jeles tau!

    Qiela;
    Ko nk rembat mana 1?
    Meh aku tolong..
    Hehehe..

    Aira;
    Alalala,
    Xmo la org tuh ponteng kelas kan..
    Hehehe..

    Kak Suze;
    Yeah, btol²..
    Tp kan sy dulik apa!

  6. zeela lalala April 1, 2009 pada 2:18 pm #

    agak2 dgn gaji aku tahap skrg ni dpt tak beli mini tu? hoho.

    but i think nowadays mini tu involve to emotional of their owner. zaman tok dan aku dulu tade pulak. mak aku cite mini tu mmg ramai org pakai sbb zaman dulu2 murah.

    so, its all about stylo dan kemewahan ok! for me, busyit cos all of them cuma show off sbb mini tu cantik & moreover sbb mahal okeh! hampeh btol.

    sori agak ter'emo' sbb tak mampu beli. haha. but this is part of fact.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: