:: Novel Of The Month ::

6 Apr

Dah lama rasanyer Pojie xjalankan aktivit a.k.a. hobi masa lapang Pojie nih iaitu MEMBACA. Bukan apa, agak terlalu sibuk dan tertekan sejak kebelakangan nih. So since baru dapat gaji aritu, apa lagi Pojie gi MV, masuk MPH terus sambar 2 buku yg Pojie idam²kan nih! Ramlee Awang Mursyid dan Habiburrahman El Shirazy merupakan antara penulis novel kegemaran Pojie. Ada lagi penulis yg lain² tp mereka yg the best! Ada banyak lagi novel di pasaran, tp nih jer yg sempat disambar. Hehehe. Jgn ingat Cik Wanie n Nuar jer yg reti baca novel ok. Cuma novel Pojie sbulan 1 atau 2 buah jer, xleh byk² nti xfocus. So Pojie amik la Mikhail dan Dalam Mihrab Cinta.

Pojie suker Ramlee Awang Mursyid sbb dia merupakan novelis thriller di Malaysia. Setiap kali Pojie membaca karya beliau, Pojie akan membayangkan yg Pojie sedang melihat cerita aksi di panggung wayang. Sgt hebat pemikiran beliau ok! Malah beliau byk study watak² beliau, latar tempat dan masa. Novel beliau juga byk informasi. Habiburrahman El Shirazy plak merupakan penulis dari seberang. Pojie suker sbb kisah cinta yg Islamik. Pojie xsuker novel jiwang² nih macam Ahadiat Akasha dan yang lain², tp karya beliau telah mengubah minat Pojie tentang novel cinta. Sgt indah dan suci cinta itu. Sampai Pojie sering terfikir utk menjadi salah 1 watak dalam novel² dia utk merasai keindahan cinta yg direstui Illahi. Bila la ek. Pojie start meminati karya beliau setelah menonton filem Ayat² Cinta. Bila Pojie tau ia kisah novel, terus Pojie dapatkan novel dia. Ternyata, karya asal lebih indah.

So skrg nih Pojie tgh baca Mikhail lagi. Separuh sudah. Khusyuk gak nih membaca since keje Pojie pun xbyk kat opis nih. Klo dah siap sumer keje n update segala blog, Pojie akan layan novel nih. Ada yg ckp Pojie nih lambat baca novel, bukan apa, Pojie suker membayangkan dan foucs pada sesuah story tuh, barulah syok! Pastu kene la ada break² sat. Kang cepat sgt abes xsuspense plak! Hehehe.. Pas abes nih baru la Pojie baca Dalam Mihrab Cinta. Kasi cool sket debaran di dada pas baca Mikhail. Nak tggu Nuar punyer novel cam bkurun jer kan. Novel Pojie? Erm, masih dalam proses perbincangan ngan Edy, dia terlalu bz skrg nih!

P/S: Bila la ek trilogi Bagaikan Puteri akan difilemkan. Xsabar nak tggu tayangan dia..

Love,

4 Respons to “:: Novel Of The Month ::”

  1. hezesuze April 6, 2009 pada 12:07 pm #

    layan baca jgn x layannnn ye dik…opps sowey smmgnye akk x minat ler bca novel2 ni…tp tang citer2 blue tu akk suke bangat…larikkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

  2. rizz April 6, 2009 pada 2:47 pm #

    tringin gak bce novel ramlee awang murshid nih hehe.tp tetapss rizz ngn ahadiat akasyah.jiwa remaja la katakan..lagenda budak setan tuh mmg masukk dlm pale ni hehe

  3. NwaR™ April 6, 2009 pada 5:16 pm #

    novel ramlee awang murshid tu baru kuar ker????cerita dia mmg bestkan….

  4. adie_kun April 7, 2009 pada 1:35 pm #

    wahhhhh…suka baca novel kew..huhu~adie tarak suka la.. hehe..novel2 kat umah adie ni pun tak terbaca.. tapi novel b.inggeris la.. kalo komik, manga.. @ anime jangan cakap la.. hahah.. harus..apa pun.. its okey la kan..hobi orang lelain..(^_^)V

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: