Aku Frust, Aku Redha, Aku Pasrah

9 Apr
Hari ni Pojie AL (annual leave) semata2 sbb gi Labour Office kat Jalan Ampang tuh. Buat apa? Bagi yg masih xtau, ini adalah utk sebut kes tuntutan Pojie ke atas ex-company yg macam gampang! Perbincangan dari kul 11 pagi dan selesai pada pukul 12.30 tgh hari berakhir dgn kekecewaan di pihak Pojie. Kenapa? Sbb Pojie gagal utk mengemukan fakta2 bserta bukti2 yang kukuh, sedangkan pihak lawan ada semuanya dari A-Z. Setiap rekod dari Pojie 1st day masuk keje sampai la Pojie kene terminate aritu.. Selepas berunding ngan pegawai yang membicarakan kes nih, maka Pojie dgn berat hati menarik balik tuntutan dan tutup kes. Pojie malas nak panjangkan2 sampai naik turun court segala. Rugi duit dan masa jer nti since mmg kemenangan dilihat lebih berat kepada mereka. Ada yg suggest wat perbincangan off-court, tp tau2 jela klo deal ngan OI a.k.a. Kelly Ng. Putar belit mmg kalah serata alam (no wonder la mereka ramai jd lawyer tau!).

So mmg Pojie xde rezeki nk dapat pampasan, malah duit gaji Pojie yg dibayar sbyk RM400++ tuh dikatakan terlebih bayar since mereka xtolak lagi overleave payment tuh sbyk RM300++. Cilakak. Dah la bayor lambat pastuh xsiap keje, aku plak kene bayor balik. Binawe. Astagfirullahalazim.. Pojie malas la pikir panjang2. Memenatkan kepala otak jer. But I’ve tried my best to get my right. Dah xde rezeki nk wat cene kan.. Redha dan pasrah jela walaupun Pojie frust.


Love,

8 Respons to “Aku Frust, Aku Redha, Aku Pasrah”

  1. Corey April 9, 2009 pada 9:57 am #

    bagusla pojie menerima ketentuan itu dengan redha. mungkin sudah suratan bukan rezeki pojie.kalau betul pojie teraniaya dan mereka mmg salah insyaAllah akan terbukti juga satu hari nanti.doa org2 yg teraniaya mmg dimakbulkan Tuhan. Have faith ok.

  2. hezesuze April 9, 2009 pada 10:20 am #

    ciannya adik sis ni…xpe ni ari diorang…Tuhan tu maha adik dik…so redha je ler..ada hikmah d sbalik pe yg tjadi..keep on moving key…

  3. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah April 9, 2009 pada 10:37 am #

    simpati nan nasib pojie… per kata ang bakau jew company tue wakakak keji sikit statement aku nie.. selaluneyr cam tue lew… susah sikit nak berpihak pada pekerja… apa pun tabah dan rehda… semuanya ada hikmah mana lah taw lepas nie rezeki ang mencurah2 bak air terjun saper taw kan… kuasa Allah

  4. rizz April 9, 2009 pada 11:09 am #

    adusss saba la pojie ya..mmg xsangka kan comp lama pojie tu wat cmtu..xpe hopely tpt kje pojie yg baru nilg baik k:)

  5. afif April 9, 2009 pada 4:18 pm #

    bagi saya lak,semua cakap senang tapi kita merasa lagi tenat.Apapun duhai teman percayalh Allah tak akan menguji kita andai kita tak dapat menghadapinya. jadi percayalah “So verily, with the hardship, there is relief”.Sura An-Nashrah

  6. wAtashiwa Nemo-cHan April 10, 2009 pada 5:55 am #

    mmg mcm haram…. HUH!!!! <– pe kes tertiber minah nieh lebey2 dah…. huhuhuhbak kater orang… cubit peha kanan, walau yg lebam tuh peha kanan, peha kiri pun sakit jgk… kan?kan?kan?

  7. Anonymous April 10, 2009 pada 11:00 am #

    u tak ajak i datang menyerang!XEN

  8. adie_kun April 13, 2009 pada 7:04 am #

    salam..manusia sentiasa akan di uji oleh Allah..so, bagus la wat pojie coz redha ngan ketentuan Ilahi.. yg penting pojie dah berusaha untuk mendapatkan hak pojie..kalah menang tu perkara ke 2 yg penting pojie dah berusaha.. anggap la takde rezki kan..InsyaAllah…Pasti ada sesuatu yg lebih baik menunggu pojie di hari muka nanti..(^_^)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: