Wonderful Weekend IV: ABPBH 2008 – Exclusive from Backstage!!!

15 Apr
Ok guys! skrg tibalah ngan final n3 Pojie pasal “Wonderful Weekend” nih! Mesti korang xsabar² nak tau pasal mende nih kan! Sampaikan Ucu Pojie pun tau pasal nih xsabor² nk tau kisah selanjutnyer. Nah, ini dia story yg exclusive dari backstage, di mata seorang budak kg yg jakun. Tau dah apa korang nk kata nti. Ada aku kisah?

Kisahnyer Pojie ikut Romzie gi mekap Stacy. 2 mmgu awal dia book Pojie ok. Sbb dia suker Pojie jadi pembantu dia. Pojie pun kebetulan mmg free time² tuh, xmo la lepaskan peluang keemasan. Hangkut skali Zull. Walhal Pojie dah ada book 2 tiket dari Liana Stacyfrenz. Xpelah, just in case klo pass utk Pojie n Zull xde nti, leh la duduk kat penonton jer. So pada hari Ahad, lebih kurang dalam kul 1pm, Pojie drive Vienna bsama² ngan Romzie n Zull. Sampai ke puncak Genting Highlands setelah sejam setengah menggagahkan diri menekan pedal minyak n brek. Wah, sgt mencabar ok selepas Bukit Putus. sampai² dalam kul 2.30pm, jmpa Stacy kat lobi Theme Park Hotel. She is sooo sweet n cute tau!

Wajah Stacy sblm dimekapkan..

Pas Stacy!

So pas bkenalan ngan Stacy dan 2 manager dia iaitu Cherry dan Azman, kami di bawa ke bilik Stacy utk dimekapkan. Bayangkan Stacy yg muka very der sweet ble pas mekap, tranformed jadi anggun dan elegant!

Mak hayam Romzie yg sgt tekun mekapkan Stacy.

Ha, tuh dia! Cantik kan..

Oops, terlebih sudah!

Pastu dalam kul 6pm, Pojie trn kat depan Arena of Stars utk amik tiket dari Liana, tp Kos Serani yg bg kat Pojie. Pojie kira ala² tumpang Stacyfrenz la. Jumpa la skali ngan Casper n Adriana. Tp Adriana ttp cam dulu gak. Dalam blog o SMS kemaen msj dia very der friendly, tp ble face2face, dia sgt la sopan dan pemalu ok (walaupun ada 1 ketika dia pnh rasa nk baling kasut kat pojie n Zull). Oops, tlupa plak bgtau masa dalam lif nk trn bawah tserempak la ngan Aznah Hamid. saper? Ala, mak Zetty dalam citer Sembilu Kasih tuh. Hehehe..

Terjumpa dia nih masa dalam lif. Nasib baik kenal. If not sentap dia!

Kenal idak saper nih. Inilah orang kuat Stacyfrenz, Adriana Danielle.

Snappy² di luar dan dalam dewan Arena of Stars, Genting Highlands.

Oleh sbb Romzie bgtau Pojie yg pass xsiap utk Pojie n Zull, so dia bg pass penari Stacy utk kami pakai, membolehkan kami masuk ke backstage. Ini antara gambar² yg sempat Pojie snap kat backstage. Paling best biler dapat jumpa SuperDiva Malaysia – Anita Sarawak. She’s soooo nice n lovely ok. No wonder ramai yg sayang Kak Nita nih. Attitude dia mmg tip top! Dato’ siti pun xse tip top dia tau! Very down to earth tanpa menjatuhkan status diva dia! Cayalah Kak Nita. Jamu Kemut Ajaib!!!

Romzie bersama ngan penari² Stacy. Lupa sudah nama mereka..

Kak Nita, SuperDiva yg meletop!!!

Masa Stacytgh disiapkan utk show lagu Gagap!

Sharifah Shahira yg very der byk ckp. Lawak dia nih!

Diddy Hilang..

Berhambar kenang²an ngan Stacy & dancers.

Rozita Che Wan. Sgt tinggi n cantik ok!

Adik dan kakak Dato’ Siti Nurhaliza – Siti Saerah & Siti Saedah.

Aizat

Nisdawati. Cun seh!!

Pas abes siapkan Stacy dari baju red carpet ke baju show, pas show tukar balik baju red carpet dia, Pojie n Zull duduk kat area VIP, kat bawah pentas. Nak tau saper yg duduk kat area² seat kami?? Ini dia..

Ifa Raziah yg very der panas!!!

Fizzow. Cute kan!

Gerammmm banget ngan Aaron Aziz nih!

Marsha Londoh, sooo pretty..

Mak budak yg tetap hot, Amy Mastura.

Stacy. Cantikkan baju dia. Sblh kiri tuh manager dia..

View dari seat Pojie. Xbrp clear dowh!

Kami bangga sgt bile Stacy dinobatkan sebagai Artis Baru Wanita Paling Popular. Sempat la kami merasa pegang trofi n feeling² sat! Hehehe. Tahniah Stacy! Mak hayam jugak yg kembang jubor sbb mekap dia naik pentas, sumer puji cantik! Clust mak hayam!!

Romzie Nuchi.

Zull, muka kekwat ok!

Lihatlah doniaaa!!

Pas majlis tamat, Pojie pun pergi la join post party ABPBH tuh. Mmg clust n meriah ok! Mknn mmg sedap² belaka (maaf xde pic). Abes diet seminggu Pojie tau! Yela rugi tau! Ngan canapes (small portion food), dessert dan macam² lagilah. Pojie n zull apa lagi, bantai jela smpai penuh perut. Pastu kami pakat gi serang setiap 1 artis utk snappy² xtvt. So inilah yg sempat kami rakamkan. Maaf kurang jelas. Yg pasti mmg havoc party artis² nih tau. Siap join depa clubbing lagi. Yg pasti sumer sporting walaupun ada gak yg puyem. saper?? Xbaik la bgtau, their personal life ma.. So layan..

Farah Asyikin.

Ifa Raziah. Dagu saper lagi tajam?

Dafi. Rizz makan hati x? Hehehe..

Shahrizal Jelatang. Ada yg nak self-proclaim pnh jadi skandal dia??!

Pasangan AF yg bahagia, Rosma & Khai.

Zizie Ezette. Menang Best Female Dress. Mmg cun ok baju dia! Dia pun lawa!

Suasana dalam dewan post party.

Eh, tjumpa dia nih lagi, versi pas drag (siap ngan wig lagik).

Zull & Romzie xlepaskan peluang pose sama²..

With OIAM 2 winner – Ayu!!

Ngan hero teater Patung Kertas yg ensem n tggi giler – Ashraf Muslim.

Maya Karin. She’s damn gorgeous. Gown itam dia pun cantik sgt tau! Cam princess.

Dato’ A.R. Rahman.

Iz OIAM ngan pereka bajunyer, Hatta Dolmat. Congrats guys for winning Best Male Dress.

Hero Sembilu Kasih – Zed Zaidi.

Whoaa!! Org Johor bertemu org kampung, Fahrin Ahmad. Grrrr…

With Scha, heroin filem Histeria..

Jaclyn Victor ngan rambut baru. Cute la!

Rusdi Ramli.

Teraju utama Spa Q – Norish Karman.

Pojie minat sgt Kaisara, tp sayang sudah bpunya. Inilah dia Sari Yanti..

Dah kata yenna tetap yenna. Tgok la color matching dress dia, mmg failed kan! Tp Kenchana Devi tetap manis.

Adam. Xminat sgt! Tp ada org nk tgok, layan jela!!


Linda Onn. Sgt tggi ok! supermodel sgt!

Nih plak 1st runner up OIAM 2, Shila..

Jehan Miskin!

Comel la Nazril tuh. Ooops, Sazzy Falak n Aishah Sinclair pun cute jugak!

Clubbing ngan Iqram. Makan ati x? Ngee..

Ngan Kamal Adli. Hehehe..

Nih masa kat post party, masa artis² tgh clubbing. Ada nmpk x artis kesayangan korang yg puyem? Hehehe..

Ini plak antara artis² yg sempat Pojie btegur saper tp xsempat nk snappy². Sbb apa?? sbb ada yg dikawal ketat oleh PA o guard, coz diorang dah taraf diva/ dato’, barangkemas sponsor (takut kene culik o ragut) dan yg paling sakit ati, memory full. Hehehe. Credited to Adriana n casper for the pics🙂

Cheryll Samad.


Irma Hashimie. Untung dia Nabil menang..


Umie Aida. Giler muda dia face2face. Suntik qah??


Zahida Rafiq.


Linda Jasmine & Que Haidar. Cantiknyer Linda..


Siti Sarah..


Pasangan bahagia, pemenang Sehati Berdansa 2 – Fauzi Nawawi & Nisdawati.


Atilia. Suker red & black dress dia..


Nora Danish. Cantiknyer dia..


Juliana Evans & Ezzlynn..


Cuten & sexy Liyana Jasmay..


Klo td ngan pemenang Sehati Berdansa 2, ini yg pertama – Vanida Imran & Rashidi Ishak..


Dr. Fazley! Suker sgt² kat dia. Wajib jd icon sumer artis!


Fara Fauzana.


Mila.


Lisa Surihani..


Sharifah Aleeya yg tgh sarat mengandung, tetap cantik. Sharifah Amani mana ntah!


Aznil Hj. Nawawi..


Dato’ Siti Nurhaliza..


Elyana..


P/S: Aku terkilan pic exclusive Stacy pas mekap dalam bilik dia dh tsebar luas smpai ke blog budiey.com. Xsuker! Itu pic peribadi Pojie. Nasib baik gak Stacy masa tuh dah lengkap bpakaian. Pojie pun xsuker kene paksa. It was very annoying guys!!! Sorry klo ada yg trasa! Xjumpa plak Fasha Sandha & Jue Aziz. Maybe sbb xde saper nk mekapkan depa kot since Romzie yg mereka slalu book dah kene book tlebih awal oleh Stacy. sian depa..

Love,

5 Respons to “Wonderful Weekend IV: ABPBH 2008 – Exclusive from Backstage!!!”

  1. Eazy Izzuddin April 15, 2009 pada 12:38 pm #

    wow!!…gempak!!!….entry terpajg…hiks…full of pic3….huhu….jealous2nye.,.huk3…xD

  2. AiZouL tHe aBg keChiK... April 15, 2009 pada 1:18 pm #

    jeles bribu2 lemon nie..waaaaaaaaa

  3. Nur Farhana Abdullah April 15, 2009 pada 4:06 pm #

    Tak jeles.. Cemburu buta jewk.. Huuhuu.. =(

  4. rizz April 15, 2009 pada 4:27 pm #

    waghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh makan ati ngn gambar2 ini suma..uwaaaaaaaaaa taun dpn xkira pojie kena ajk gak rizz..klau x majuk 1000 taun huk2:(

  5. ||| PöJìé PööH ||| April 16, 2009 pada 9:00 am #

    jgn jeles sumer..heheheh..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: