Pojie GEMUK??! Pojie KUAT MAKAN?! Pojie DBKL!!!

17 Apr

Aku gemuk² pun tetap pose supermodel. Ada aku kesah??!


Korang penah anggap Pojie nih gemuk x??! Tipu klo xpnh!! Ker korang penah anggap Pojie nih jenis “plus size model” ala² Whitney ANTM tuh?!! Ceh, berangan kan! Whatever la korang nk kata Pojie gemuk ker, kuat makan ker, montel ker, DBKL ker asalkan Pojie sihat dan bahagia. Pojie yakin ngan diri sndiri. Tggu masa n ketika jer Pojie kerat usus n jadi kurus. Time² tuh la Aizat ngan Chef Zam pun menyujud sembah kat Pojie tau sbb dah ada pesaing baru. Hahahah! Xmolah macam depa, kurus xsihat. Telan pil n operate segala.. Ada side efek, xskrg ko tggu la lg 10 tahun lg…

Actually Pojie nih pun asalnya xla sgajah skrg nih. Dulu comel lote jer org dia. Lelebih lagi masa aktif kebudayaan, jd penyanyi n penari kolej (ko ingat Ajim jer artis kolej, Pojie pun artis gak tau!). Masa tuh walaupun Pojie xla kurus sgt, but I love my body tat time. Just nice. Masuk baju sumer masuk (apa yg aku mencarut ni). I mean pakai baju sumer tletak la. Pakai pun size M jer, just nice Kata org badan pun sedap².


Alahai, zaman nih cutting 30, 25, 30 uols. Hour glass punyer cutting occay!! Hahaha!!!



Zaman² nih sempat la jugak merakamkan album (walaupun nan ado dipasarkan, company bangkrap!)


Tgok la muka bujur sireh jer, dagu runcing ori lagik! Merembes x? Keji tau!!!


Tp skrg nah hambek ko!! Bapak gajah dah. Since when? I found out since abes study n dah keje. Yela keje dlm opis, ekon bagai, xkuor peluh, dalam 8 jam tuh xsampai 30 minit pun Pojie bdiri apatah lagi blari. Tambah plak ngan tekanan. Pojie perasan, semakin Pojie ttekan badan Pojie akan naik. Since sekolah lagi tau! Maybe sbb pada Pojie makanan (lelebih lg coklat) boleh wat Pojie tenang. Itu 1 sbb. Sbb lain plak maybe bila kita stress, hormon kita jd xstabil kan? Sbb tuh la klo Pojie xlalu makan pun, badan tetap naik, muka plak akan tumbuh jerawat² manja (katanyer..).


Ko tgok gajah pink pose supermodel. Boleh lawan x?!! Hehehe..


Nih ngan baju bunga² cover badan gajah. Dah gajah tetap gajah, ko cover ngan balak pun masih ko nmpk gajah! Hahaha!!!


Ko tgok muka dulang tuh (bak kata mak). Macam pinggan hidang pun ada kan!!!


Tp kan ble dipikir² balik, antara penyumbang utama Pojie jadi gajah cantek nih (matilerr overdose feeling!) adalah sbb Pojie suker perabih makanan org. Yela sejak kecik lg mak mmg dah ajor Pojie adik beradik kene abiskan makanan. Siapla dimomokkan ngan cter² pasal org xabeskan makanan dia nih, lg la kami adik beradik mmg xpnh xabes makanan. Jrg sgt ok. Klo ada pun, Pojie la yg tukang perabih kan makanan depa. Yela, ingat lg mak cerita yg nasi akan menangis klo kita xmakan dia dan bdoa kepada Allah agar jgn tumbuhkan padi n beras lagi (kira macam dtutupkan rezeki la tuh kan). Takut uols.. Sbb tuh la smpai skrg mana yg xabes makan akan serah kat Pojie, licin pastu. Sampai ada yg tgamak panggil Pojie nih DBKL. Hawau kau!! Xkisah la. Janji Pojie xmo tolak pemberian Allah, rezeki tuh! Kene la beringat² skrg nih. Kita nih makan mewah segala mak bapak makanan kita telan smpai xterabis, tp pnh x kita pk anak² kat Bosnia ker, Afghanistan ker, Iraq ker, apa yg mereka makan ek. Ntah makan ker idak. Kita senang² jer buang, membazir. So buat kwn² yg suker membazir (dan menyebabkan Pojie btambah gajah), sila la layan filem pendek nih yer. Moga timbul ksedaran dalam diri masing², insyaAllah..


P/S: Bila la program diet aku nih nak bjaya. Tiap² mggu ada jer rezeki rimau yg muncul depan mata. Xkan nk amik bau jer kot?!! Rugi².. Xsabor nk pakai body hugging blk cam dulu² kala.. Hiks ;p

Love,

11 Respons to “Pojie GEMUK??! Pojie KUAT MAKAN?! Pojie DBKL!!!”

  1. rizz April 17, 2009 pada 1:36 pm #

    apa2 pon pojie tatapppp tomey! hehheheheh

  2. joegrimjow April 17, 2009 pada 1:56 pm #

    bapak r
    beze giler!!!
    ko kene bace entry bisnes aku nanty
    kot2 sesuai
    20hb nanti
    kekeke
    aku trun 15 kg in 3 month

  3. Adriana Danielle April 17, 2009 pada 3:05 pm #

    wah.. kakak simpati. matila aku.. akupun sama. dah berdozen duramin aku ambik.. last2 kurus sekejap je.. pastu gajah balik. sedehhhh…

  4. Duke Luce Dell'amore April 17, 2009 pada 3:20 pm #

    sabar je r nek oi…kite sama je..kene r saling sokong menyokong!
    i’m so GEMOK skrg! SENTAP ngan mknn2 yg ade kt depan mata!

  5. oyen April 17, 2009 pada 3:54 pm #

    xper sayang…

    yang penting COMEYYY…

    yeehaaa!

  6. piKOk April 17, 2009 pada 10:59 pm #

    xkisahla gemuk k kurus..
    jnji sehaaaattt!!!!;)

  7. Corey April 17, 2009 pada 11:39 pm #

    berdasarkan pic tu pojie just plum2 light je bukan kategori gemuk. kekadang badan naik pun atas faktor usia gak. masa muda remaja mmgler slim tp kalau maintain mmg kekal but sampai bila ada kekuatan nak tolak fitrah.

  8. Afeeq April 18, 2009 pada 2:19 am #

    pojie x la gmk sgt pon …

    yg pentng sihat …

    wat pew kuwus kalu asik sakit ..

    yg pentng enjiy jew ngn bdn kte nih … bkn sume owg de …

  9. WeBViDeOKLiP April 18, 2009 pada 3:20 am #

    hahahha
    model coke yg baru tu ke?

  10. Remy.com April 18, 2009 pada 2:46 pm #

    pojie,
    sabar jer k, pojie boleh nyer tu…

    remy pon tgh cuber utk wat berat badan jadi 40 kg ala2 victoria beckham, huhu…

    kurus sangat x elok, berisi sgt pon x elok, so better macam Mariah Carey, berisi tapi cantik dipandang, cewwah…

  11. PEMBACA SETIAMU April 19, 2009 pada 5:54 am #

    GEMOK BUKAN UKURANYA…
    YANG PENTING SEHAT..
    AKU DULU ZAMAN REMAJA KURUS..
    BILA MASUK DEWASA NAIK MENDADAK MACAM ANK GAJAH
    SEKARANG NI AKU DAH BALIK ZAMAN REMAJA DA..
    DIET TAK MAKAN NASIK N SENAM SETIAP HARI..
    CUBALAH AKU SENTIASA MENYOKONG

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: