Tag from Rizz: Outfit!!!

18 Apr
Eiiii, gedik tol budak2 nih tau! Rajin sokmo bg aku tag. Tag susah² plak tuh. Bleh x bg tag, makanan kegemaran anda.. o xtvt kegemaran anda.. kan mudah sket.. nk google pic pon senang sbb pasal makanan n xtvt tido jer kan! Hanj! Nih plak nk tau pesen si gajah pink plak nih, adoi la. Dah lama xpesen² bagai nih since badan kancil semakin menggajah, tp oleh sbb tukang gatai tgn yg tag nih kwn baik Pojie, siap merayu² smpai meleleh hingus tuh, Pojie layankan jela. Meh Rizz layan nih!!!

Instructions;
1. Copy title kat atas tu.
2. Buat satu sedikit “kenyataan” tentang “Outfit” kegemaran korang, macam pendahuluan.
3. Cari “Outfit” kegemaran korang kat “Google Image Search”.
4. Tak kire la ape segala occasion yang korang suke pakai macam gi party ke, gig ke, berak ke.
5. Segale pakaian mestilah start dari kepale hingge ke kaki. tak kire la brape banyak pon. accessories pon boleh, yang rare, mane-mane pon boleh. janji termasuk dalam kategori pakaian.
6. Letak caption kat setiap gambar. macam brand ke,lagi best kalo ngan harge skali.
7. lastly, buat kesimpulan tentang outfit favourite korang. lantaklah kalau korang ni perasan ke.

Adoi payah gak tag kali nih. Hanjeng kamu Rizz yer. Sajer nk menhanjengkan aku. Siap kamu!! Mrasa la aku xwat keje di pagi Sabtu yg sejuk n ngantuk nih… Whoaaaarggghh!!! Astagfirullahalazim.. Nguap macam korbau!!!

So sblm Pojie membincangkan lebih lanjut tentang perihal outfit Pojie, perlulah diterangkan di sini yer kwn² bahawa Pojie nih bukan macam Rizz AFN (Ahli Fesyen Negara), so Pojie nih sgt lah budak kg, so pakai jer apa² yg mampu dibeli dan muat di badan dan juga selesa (+ cantik mata memandang). Less is more. Simple² dan santai sudah! Hehehee..

BAJU?

Marilah kita lihat baju dulu.. Baju yg Pojie pakai xkisah la t-shirt ker, kemeja ker xkisah asalkan cantik n smart. Paling suker corak² pelik o kaler² cerah. But since dah gajah nih, pakai yg gelap² sudah, cover mana² yg patot kan!

Tantek kan.. Simple black!
Suker gak kaler terang² nih, sebatu org dah nmpk kiter! Motip ada 69?!!



Suker gak corak² yg pelik n cute!!


Sumer Pojie layan la..


Klo jenis kemeja suker yg belang² menegak, nmpk kurus sket! Hehehe..


Klo lengan pjg, Pojie ske lipat lengan n buka bhgian dada, nmpk lebih sexy n santai. Xgitu??


Nih feeling² klo badan kembali kancil nk pakai ala² body hugging ni. Bdn aku cam Dino Morea nti, pakai camni, jgn ada saper nk kenyit² mata eh! Kene tarik rambut ngan Kasih nti..


Kesimpulannyer wardrobe aku dah byk giler baju. Tp mostly dh xmuat! Saper mau? Hehehe..

SELUAR?

Klo seluar plak Pojie minat jeans, tp kdg² rimas Pojie pakai shorts gak! Teringin sgt nk pakai hot pants tp since peha cam batang balak, so better forget it! Jeans plak payah nk cari sbb bumper Pojie nih besor sket so besenyer Pojie cari yg str8 cut or baggy style, boleh muat muntot besor nih!! Belt? Wajib, baru la lengkap!


Jeans str8 cut! Simple jer..


Baggy style jeans best! Leh muat muntot!


Shorts gak paling sempoi!!



Belt sbg pelengkap..
KASUT??

Kasut? Kasut Pojie teringin sgt nk pakai yg luncup hujung yg leh sepak buah hanjeng smpai tcabut tuh! Tp oleh sbb kaki Pojie nih jenis dempak (kembang kat depan), so lupakan la hasrat tuh atau Pojie akan menderita sakit kaki pastuh! So Pojie pakai jela sports shoes. Paling suker klo jenis yg main sarung² tuh cam kasut karipap (kenal x kasut tuh?!). Hehehe.. Tp paling best dpt pakai selipar o sandal jer. Santai siot!


Bila la aku dapat menyarungkan kasut² spt ini.. Sob.. Sob.. Sob..

Cun kan kasut nih! As long as selesa..


Suker pakai selipar o sandal. Sgt ringan kaki ini utk melangkah lebi jauh! Hehehe..


Kan sempoi mcm nih..
STOKIN..?

Oops, xlengkap klo pakai kasut tp xpakai stokin. Nti kaki bpeluh n bau katak uols. So Pojie akan pastikan Pojie pakai stokin klo pakai kasut sbb kasut xde pengudaraan kan. So kegemaran Pojie socks dari Socks World. Sbb apa?? Sbb ada toe socks mcm nih. Nget².. Jari kaki leh nguit². Pojie ske koleksi yg ada katun o belang² pelangi. Comel kan!! Klo gi keje tuh pakai yg gelap² sudah!

PAKAIAN DALAM??

Erm, xkan aku pakai bhgian luar xpakai yg dalam kan. Ish, mesti la pakai. Kang tbuai², merembes plak anak² dara n mak² janda diluar sana. So sbg sokongan yg hebat buat si “kecil yg nakal”, Pojie pakai la mende² nih! Sbb klo kat umah dia leh jadi cam shorts. Sexy kan aku! Xpe sumer jantan, xde yg geram! Ske yg ada corak comel² nih (fetish sndiri, matiler!!!). Xbrp suker loose boxer sbb rasa baik xpayah pakai apa² kan, xmnyokong langsung!


Alahai.. Cantik n sexy nyer. Pastu feeling² wat photoshoot majalh porno kan! Hiks ;p
AKSESORI??

Ok, now pergi kepada aksesori plak! Lelaki nih xpayah la nk pakai mekap bagai (+ mekap watkan muka Pojie btambah kronik), xperlu nk pakai gelang la, subang la, kerongsang la, tudung la n macam² lg la. Pojie nih jenis simple n sempoi. Ada bangle tp xpakai sgt sbb rasa cam berat tgn plak. Cincin ada ckp la, itu pun kdg² Pojie ske buka² sbb rasa rimas. (xkan la cincin kawen). Ada jam pun xpnh pakai, kasi org jer. So Pojie xbrp suker pakai aksesori sgt. Kdg² jer kot. Necklace pun sama. Tp Pojie paling suker yg Remy hadiahkan, macam best, tp again Pojie pakai kdg² jer (ikut kesesuaian baju).


Cantik rantai nih. Klo bg aku, pakai² idak jer nti..

Ada rupa gelang gunung berapi Ajim punyer x? Hehehe..

I pakai cincin kawen jer tau! Hehehe..

Pojie suker pakai topi. Especially klo rambut tgh pjg o malas nk setting² rambut. Pakai topi sudah. Macam² koleksi topi Pojie ada. Hehehe.. Tp ada 1 topi kat Billabong Pojie tgh usyar baik punya, cute tau! Murah jer tp xmampu nk bli lg. Ingat ada org nk blikan sbb Pojie dh bg² hint, rupa²nyer dinchhh ado! Sob.. Sob.. Sob..

Topi² nih jugak buat cover rambut yg botak!

Shades Pojie suker pakai time² driving jer. Xsuker pakai time² nk bjalan² tgh kota. Macam org buta plak! Lgpun Pojie yakin ngan kecantikan diri sndiri, xpayah gunakan shades sbg aksesori penyamaran. Tgok muka gojes giler macam David Becham bila pakai shades, bukak² muka cam lahanat! Baik xpayah kan!!


Alahai, bila la dapat bli shades dari LV lagi..

Pojie suker jugak bawa beg since dari sekolah lagi. Bukan apa beg nih macam² kegunaan dia, leh isi segala atuk barang tau! Nk isi batu lesung wat hempuk org pun boleh tau! Bukan apa, sbg langkah keselamatan. Klo nk kene rogol tuh hempuk jer perogol tuh (lebih² yg warok dan burrr) puas² ngan beg tuh smpai dia longlai. Nk lari xlarat kan sbb badan nih berat sgt! Hahahaa!!


Ganaskan si pemakai beg nih! Ngauumm!!

Nak kuor umah kene la wangi² sket, kang bau palat org ckp kiter nih Bangla o Pakis plak. Lelebih lagi Yenna (wondering knp diorg bau cam hanjeng, busuk ya amat! Pastu ske angkat² tgn dan ketiak tinggi ² dalam tren, ko hengat ketiak ko tuh bau DKNY ker??!). So Pojie akan pastikan Pojie pakai perfume smpai 1 tren bau, wat amal sket kan. Gittew. So Pojie akan sumbat dalam beg. Pojie mmg giler perfume tp sumer perfume yg murah² dan ciplak beli kat downtown. Skrg lg best pakai yg One Drop Perfume, sbb lebih mini dan leh sumbat dalam poket. Yer.. Yer.. sy tau sy org miskin, xmampu nk bli perfume bjenama mahal²..


Apa² perfume Pojie bantai janji wangi. Bila la dapat bli Issey Miyaki lg ek!

So tgok jela gaya Pojie yg bese² nih! Xde nk bgaya sgt! Gi KLCC n Pavilion pun macam gi jalan² kat kg, koser la nk beriya, bkn ada org ttarik nk bkenalan pun. Lg pun xmo la nti smpai ke warong mamak pun nk bgaya, kang xpasal² dpt title AFN plak kan! Hehehe.. So style macam Pojie pakai nih kira oklah ek. Rizz puas ati x??!


Nih pic masa baru balik pasor tani, singgah Pavilion, coz mcari toi² mau cekyak! Ntah hantu mana leh amik pic aku nih, kendu katanyer aku nih, leh jadi model majalah. Gini punyer sempoi pun dia tertarik. Hah, korg jgn nk bg title AFN kat aku, tampo kang! Ni pesen paling sempoi nih tau!!

Love,

5 Respons to “Tag from Rizz: Outfit!!!”

  1. zeela lalala April 18, 2009 pada 6:43 am #

    motif sgt sotong kering kaler2! haha. but suweet nox

  2. rizz April 18, 2009 pada 7:11 am #

    muahhahaha klko la pojie.ni bguss mengikut arahan taw..hahaha! kemain rizz afn lg! ekk kejilah bese2 je ok like u..tgok ur tag ni lg glam dri rizz hajarnya hahaha! pling xthn part boxer pink merah tu.haha tantekkkk!!

  3. AiZouL tHe aBg keChiK... April 18, 2009 pada 1:04 pm #

    yang adooo

  4. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah April 20, 2009 pada 2:08 am #

    pojie yg giler sepanjang baca n3 ang aku dah bantai gelak dah wakakak tingat aksi2 ang masa kat PD tue arie wakakaka

  5. Duke Luce Dell'amore April 21, 2009 pada 6:18 am #

    MAK HAYAM!!!gelang gunung brapi tu sama & SEBIJIK ok!!!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: