Memori Tercipta: Gathering @ Ulu Yam…

12 May
Di sini jua memori tercipta,
Walau seketika terjalin kasih kita,
Mungkin di sini kita kan terpisah,
Kenangan bersama tiada ku lupa…

Yg termanis jua terpahit, semuanya bagiku terindah,
Ku ingati buat selama-lamanya…

Itulah adalah bait² lirik lagu Sheila OIAM, Memori Tercipta. Tetiba plak sebak rasa tatkala menulis entri ni. Dunno why. Pic tuh adalah antara pic terbaik kami. Missing 1 lovely person dalam tuh *sedih*. Hope she’s getting fine.

Oh ya, mmg Pojie agak ketinggalan utk update entri gathering kami pasal gathering kami kat Ulu Yam pada hari Ahad, 10 Mei 2009 baru² nih. So Pojie akan buat sringkas yg mungkin since ramai dah update pasal gathering nih. Malas plak nk ngulang story dan pic yg sama, ada plak yg tmuntah kang, xsudah² cter nih! Korang jgn, Pojie jadikan sticky mode kang selama sebulan baru korang tau..! Hehehe..

Pada malam sblm 10hb tuh, Pojie stay up smpai kul 3am, semata² nk buat handmake souvenir buat kwn² yg hadir. Pnt giler siot. Since Zull nk stay up smpai esok, so pojie bg sepenuh kepercayaan kat dia utk kejut Pojie kul 5.30am nti. Knp awal sgt? Bukan apa, nk bsiap² bagai, nk goreng nugget ngan frankfruiter ayam (itu jer yg tmampu), pastu nk fetch Remy kat KTM Pantai Dalam, then rushing gi Jusco Maluri kumpul ngan budak² nih kat sana. Tup² ku harapkan pagar, pagar makan padi. Rupa²nya Zull joint venture Pojie masuk ke alam mimpi tau! Dah la tlupa nk set alarm, cas hp dalam blk plak (Pojie tdo luar masa tuh), tup² Pojie tjaga tgok jam dah kul 8am. Menjerit Pojie pagi² buta macam kettle di pagi hari. Tgok² ada 38 miscall dari Remy dan 24 misscall dari Anis. Hati dah panas sama Zull, buat muka ketat masa menggoreng nugget, dia senyap jer takut kene marah. Padan muka ko. Sian pun ada. Rasa amat bsalah kat Remy, mesti dia maki hamun Pojie sbb soh dia tggu kul 7am, hajarnya. Pastu nk jmpa kat Jusco Maluri kul 7.30am. Dekat kul 9am baru kami sampai tau! Sori kat Aizoul, Anis dan Remy.. Sori sesangat..

Pastu gi umah Kak Sya, join ngan mereka dan Wanie gi Ulu Yam. Hazab gak la sesampai kami kat Ulu Yam, xde line. Sumer tputus connection. Xjumpa plak memasing. El-Zafrill jer yg kami jmpa. Hajat nk gi P3 tp lepak jer kat P2. Rombongan Wanie n Pojie buat keputusan bg jer msj kat rombongan Kak Heze utk gi P2. dgn harapan lepas la msj, jadi la. Bengang depa. Amponn. Saper soh korg berendam dulu. Naseb baik abg pomen xmarah, tp muka masing² ketat jer. Sori..

So ble dah Wanie n Mama open table, kami pun join sama. Xsabor nk berendam nih. Hehe. So Pojie n Zull pakat terjun dulu dalam air. Mangai, sojuk giler. Tp rendam kan jugak!! Wah, sungguh nikmat. YG lelain pun trun gak. Paling lawak Wanie ler siap la bpimpin² bagai ngan Anis masa nk trun masuk dalam air, macam budak². Hehehe. So apa la lagi, sesi berendam sekalian badak² air dan dugong² laut. Hahaha. Tidak dilupakan sesi fotografi yer. Itu sudah tentu, WAJIB!!! So xtvt rendam-merendam nih diselang selikan ngan xtvt naik darat dan mencekik. Oh, best sungguh. Ada jugak mini celebration buat besday babies macam Pojie n Remy dgn 2org lagi dak pompuan (lupa nama da..). Thanks Wanie. So amik kesempatan manja² ngan Wanie n Kak Heze. Pastu main sakat² Wanie dalam air. Tuh yg syok nih. Nakal tau si Aizoul n El kaco² Wanie, dah jadi macam bahan hiburan plak ble sumer bkumpul keliling Wanie. Hehehe. Tp Wanie mmg sporting habis n fun la. Pecah perut tgok gelagat dia.


Let’s open table. Ha, hambek ko penuh 1 table. Blok masuk port Kak Heze skali!!


Budak² yg dh tlepas besday diraikan besday nyer..


Aktiviti berendam dan posing utk snappy² menjadi agenda utama.

Tp betul la kata org² tua, byk suka datang duka. Hal ini tjadi apabila kami naik jer atas darat, Wanie dipimpin naik oleh Pojie terus menjerit kat Mama bgtau dia semput² lalu terus tumbang pengsan. OMG!!! Pojie diri sblh dia xsempat nk sambut ok, tkedu kejap. So Mama terus bg bantuan kat Wanie tp cam xbjaya. Ladies plak spakat membantu Wanie. Masa tuh kami sumer tgamam. Pojie tahan jer sebak nk nangis. Lebih² lg ble Wanie mracau bukan². Dalam hati nih bdoa jela agar Allah panjangkan nyawa kawan baik Pojie nih. Baru nk bgembira. Tulah, kami risau gak dia fun sgt dlm air tp xsmpai ati nk , rupa²nya kerisauan tuh btol² blaku. So Wanie dikejarkan ke Hospital Selayang.


Ladies bkerjasama membantu Wanie..


Kami menunggu ngan penuh risau, bharap Wanie cepat sembuh!

Kami pas pack² brg, snappy² terus terjah 4 kete gi Hospital Selayang. Tp malang xsumer dalat masuk melawat dia since masih dalam keadaan kecemasan. Tgok Mama senyum jer, sgt tabah beliau. So kami hanya duduk², borak² dan snappy² kat hospital. Thanks to my beloved friend, Hafes, yg sudi bg direction gi hospital. Pastuh, kami masing² bpecah ke haluan masing². Pojie gi anto Aizoul kat ILP Banting dan Anis kat Cheras. Yela, dah malam beb, bahaya klo depa naik public transport. Pojie penat Allah jer yg tau! Nasib baik my officemate, Joanne, mintak tukar masuk shift pagi Pojie hari Isnin semalam, so Pojie ada masa la utk tdo lama sket. Itu pun bangun sgt pening macam nk demam ok, ngan batuk² n sakit tekak. Spjg hari Pojie n Zull keje dalam keadaan yg blurr giler tau! Ada gak yg demam² n MC sbb kepenatan. Hope u guys ok already. Alhmdulillah antibodi Pojie kuat. So arini dapat bkerja spt bese.

Buat sumer yg hadir tuh, thank you soooo much sbb memeriahkan majlis. Xsempat nk bkenalan ngan lain². Bg yg dapat homemade souvenir dari Pojie tuh suker x?? Xde enterprem pon kat blog memasing. Malu ker nk tayang? Hehehe. Buat yg xdapat, sori yer kelam kabut sampai lupa. Nti kita jumpa lagi, Pojie bg ok! Btw, Pojie amat² lupa nk bw voucher² dari BMW tuh. Kelam kabut n pnt sgt uols.. I’ll try to figure out on giving u guys. Sabor k.. Buat Wanie n those yg sakit² pas dari gathering nih, hope u guys r doing better now. Sayang n rindu kat korang. Korang mmg besh!!! Mmuahhh!!!

Utk ulasan lebih lanjut dan gambar² lebih menarik, jgn ler segan silu utk melawat blog mereka² ini yer, klik jer pada nama mereka; Anis, Rizz, Remy, Hezesuze, Qiela , Wanie, Nemo dan Eazy.

Love,

8 Respons to “Memori Tercipta: Gathering @ Ulu Yam…”

  1. Cik AniS GalaxY Mei 12, 2009 pada 2:45 pm #

    merasa la n3 yg ckp pjg dan penerangan yg cukup jelas..hehehesian pojie letih sgtpas nie sure anis tmn pojie. anis ader lesen ler pojietp P ek..hahahahha…..sweet moment x mungkin di lupakan

  2. Remy.com Mei 12, 2009 pada 2:53 pm #

    hehe, pojie ni lawak jerk…boleh lak dua2 mimpi indah sampikan call x dgr, huhu…

  3. rizz Mei 12, 2009 pada 3:04 pm #

    haha bru la rizz taw punca pojie lmbat..tlajak tdo hajarnya wakaka.btw mmg best moment kan.ingat smpai bile2 lahh

  4. Eazy Izzuddin Mei 12, 2009 pada 3:07 pm #

    hiks….pergh!lewat bgn rupenyer….xDhiks….nk wat juge link2 tu….bg dorang termuntah membacenye…ekekexD

  5. WaNz HaQQ Mei 12, 2009 pada 3:16 pm #

    banyak tol wan kena baca pasal ulu yam.. plus macam-macam version tapi seb baik x kontra tau..hikssorry xjoin ritudemam ku masih belum okey

  6. Eizan Emirza Mei 13, 2009 pada 2:35 am #

    kesian kak wanie.hope dia cpt sembuh.

  7. AiZouL tHe aBg keChiK... Mei 13, 2009 pada 3:39 am #

    thanks a lot dearu re my truly friends

  8. `S3R4CURlYl4` Mei 14, 2009 pada 6:02 am #

    `wah.. best sungguh… if ada chances nk join sekaki jg.. ngee~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: