Hari Ahad & Teater Bangsawan

18 May

Di depan Panggung Bandaraya. Setiap bulan akan ada teater bangsawan kat sini secara percuma ok. Bagus usaha mereka utk menaikkan semula bangsawan di kalangan generasi muda mudi skrg..



Geng² kaki teater. Hehehe..

Aiyark!!! Dalam bz xbz arini, ini entri ke-6 utk arini. Giler ah!! Nih mesti aku kutuk² Rizz dah kene ketulah budak nih. Aiyooo, ampooonnn Rizz!!! Heheeh… Last night kan, Pojie gi tgok teater bangsawan Delima Mustika Sakti ngan kwn² Pojie. Saperkah mereka? Mereka adalah Abg Faizal, Zull, Rizz dan Pendot. Bese la Pojie nih layan cter² mcm nih sbb Pojie xpnh tgok atuk Pojie beraksi (FYI, Pojie bdarah seni, atuk Pojie org bangsawan tau!). Lgpun bleh mengisi masa lapang Pojie ngan xtvt yg bfaedah. Xla melepak sokmo kan. Lgpun nih teater free. Ada yg Pojie ajak, kekwat xmo join. Yela kan teater bangsawan, free plak tuh, so xmo la dtg. Eh, saper tuh?? Jgn trasa, Pojie ckp jer. Hehehe..

Antara babak² dalam teater tuh. Not bad, bagus gak org Johor buat, org kg aku tuh masing². Bangga seh! Hehehe.. I like the costume n lighting.

Persembahan extra-turn (selingan) antara setiap babak. Masa nih la krew² sibuk nk tukar props bagai atas pentas tuh kan. Bukan xtau, I pun pnh tlibat ngan produksi uols. Hehehe..

Dan macam bese, xsah klo Pojieb xlink kan blog blogger yg bersama² join menyaksikan pementasan nih. Kita lihat pndangan dan ulasan lanjut dari dia. Baiklah, skrg kiita bersama dgn Rizz. Chiooow!!

Love,

11 Respons to “Hari Ahad & Teater Bangsawan”

  1. ciK jUkoGYu Mei 18, 2009 pada 10:58 am #

    besh nyer…tingin nak tgk..bile la nak g nie…huhuhuhu..

  2. Cik AniS GalaxY Mei 18, 2009 pada 11:42 am #

    rugi sgt anis x gikalo la anis x demam n selsema sure anis leh gi…blk dri hospital sg buloh anis trs demam2. tkt je kene selsema vavi. x tau plak kat si2 ader patien ker virus H1N1

  3. Hezesuze Mei 18, 2009 pada 11:53 am #

    kaki teater katenye…bkn ke sorang tu kaki plewood….pecutttttttttttttttttttttttttttttt!!!

  4. rizz Mei 18, 2009 pada 1:16 pm #

    muahahha tetapp nk link kan rizz wakaka arini bz tgendala pulok

  5. Eazy Izzuddin Mei 18, 2009 pada 3:22 pm #

    wah!besh!ruginya x pi…huk3ayah eazy skang makin x bg eazy kuar sejak thu keta kena kopek….ohoho

  6. atty's Mei 19, 2009 pada 2:03 am #

    beshnya tgk teater lama dah tk gie

  7. Anonymous Mei 19, 2009 pada 3:30 am #

    tq sebab dtg tgk bangsawan kami(delima mustika sakti). Kalau boleh bgi la komen sikit pasal show tersebut. Sya slah seorang plakon dlm cerita tu (sbg. bentara)

  8. Zeela LaLaLa Mei 19, 2009 pada 5:25 am #

    apsal engkau tak hajak akuuuuuuu hah? mendatangkan amarah aku ni.

  9. H.R PuTeRa YuSoFF Mei 19, 2009 pada 1:04 pm #

    boleh jer.. pepehal sms la.. hm… dtg umah ker. ahaks..

  10. akuOVERthePAGAR Mei 19, 2009 pada 2:35 pm #

    hey abg pojie!! u slalu je tau mane2 lobang teater kan…so lpas ni kalau ade mane2 pementasan area KL/Selangor…plz do let me know laa…suke sgt teater but slalu x dpt info la..huhu

  11. Kenek Mei 20, 2009 pada 3:05 am #

    i love theater to0o0!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: