Drag Me to HELL!!!

13 Jun

Wahhh!!! Tajuk very der kann!! Ish, nauzubillah!! Selisih 44 malaikat! Bukan itu maksud Pojie, tp nih sedikit review utk movie yg Pojie tgok baru² nih, Drag Me to Hell. Cerita genre seram yg tiada hantu but more to roh jahat yg sgt² jahat!

Mengisahkan Christina Brown yg bertugas sbg pegawai pinjaman di sebuah bank, didatangi oleh seorang org tua yg menakutkan bernama Mrs Ganush, seorang gipsi. Dia meminta bantuan penangguhan bayaran pinjaman perumahan dia tetapi ditolak oleh Ms Brown, maka bermulalah dendam wanita tua itu. Dia menyerang Ms Brown dan menyumpah akan ditarik ke neraka oleh roh jahat bernama Lamia (paling kuat dan ditakuti) dalam masa 3 hari. Pelbagai cara yg dilakukan utk mengelakkan dirinya dari diganggu oleh roh itu. Pelbagai gangguan dan kejutan yg dialaminya. Mmg best! Cuma selayaknya mendapat 3 1/2 bintang dari Pojie. 1 bintang hilang sbb ending dia yg very unfair dan kesian sgt. Lg 1/2 bintang sbb citer nih ada part² macam komedi seram plak, dalam seram² dan takut tetiba pengarah buat lawak plak, so mood seram tuh lari sket, xkonsisten. So apa² pun klo saper yg suker cter seram, meh la tgok cter nih…

Love,

4 Respons to “Drag Me to HELL!!!”

  1. b-boy Jun 13, 2009 pada 2:42 am #

    n3 title harus vas kan.. hik3

  2. nas Jun 13, 2009 pada 3:24 am #

    nak gi tgk la esok..pojie cite mcm best je…

  3. ||| PöJìé PööH ||| Jun 13, 2009 pada 9:15 am #

    Yesss!!!

  4. rizz Jun 15, 2009 pada 1:44 am #

    haruss tgok ni heheee

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: