A story about FASHION & ME :)

9 Jul
Erm, pagi² sudah bangun gi keje. Macam biasa, pakai apa sajer baju yg tlintas di fikiran n ada tsedia dalam wardrobe. Erm, LUCKY from Philosophy Men. Baju nih sudah “mengecik” dan agak kedut. Oh, sungguh malas mau iron. Huruf “C” pun ntah mana tcabut. So, ada vest padankan jela. Nampak sedikit kurus dan kasual. Hehe.. Bbekalkan beg bimbit yg dah agak lusuh, yg dibeli dari Downtown setahun lepas, pose² depan cermin for the final touch up. So, siap!!!.

Naik kete dari Teratak Muhibah II, mengharungi traffic jam sepanjang Jalan Klang Lama, dan akhirnya park kete kat depan Stesen LRT Universiti. 2 3 hari nih naik tren sudah. Duit sudah menyusut, so better be careful sblm habis. Hjg bln nih nk bayor roadtax n insurans kete. Spanjang dalam tren rasa agak rimas dan xselesa. Sbb apa? Sbb ramai sgt mata yg memandang. Ati nih dah pk lain, “Zip seluar tbuka ker?”, “Muka aku macam mawas ker pagi nih?”. Erm, whatever la. Apabila sampai di Stesen LRT Kelana Jaya, ada seorang insan yg agak cute dtg menegur.

“Are you a model or a celebrity?”.

Dgn wajah yg agak pelik lalu menjawab, “No, I’m not”.
Dalam hati cuba bfikir motip dia tanya soalan tuh. Nak ngorat ker?!!

“Or maybe you’re working in entertainment industry?”
Dalam otak sudah pk org nih sarkastik ngan aku ker. Ngutuk aku ker. Tinge dah start merah dah..

“No at all. Why???”

“Coz you look smart n cool. I thought you are a model”

Adesss!! Itu ker sbb nyer?? Dalam hati nih sudah bbunga². Gelak masih tbuku dalam hati. Yelah, bukan selalu kne puji kan, lebih² lagi kene puji model, rabun agaknyer budak nih. Lemak 20kg aku xsorok mana pun, belakang vest jer nih. Hahaha… Then dia bkata lagi…

“I love your fashion even tho you are a bit plus size but you still look stunning!!! Truly, no offended. Just wondering, what brand are you wearing?!!”..
Wahhh, dalam puji-pujian tuh sempat lagi sagat aku nih plusize. Hampeh.

Lantas aku menjawab…

Lantas budak cute itu tersenyum dgn kata² Pojie sambil mengangguk² kan kepalanya tanda setuju.. Thanks to old friend of mine who gave me these words. Sekurang²nya walaupun Pojie plusize, but I still can look stunning! So, ingat kata² nih yer kawan²…

Love,

10 Respons to “A story about FASHION & ME :)”

  1. rizz Julai 9, 2009 pada 2:36 am #

    hahah kelazz kan dh org pndang cm artis! vangga vanggggggggggggga hahaah

  2. Cik AniS GalaXy Julai 9, 2009 pada 3:02 am #

    gitew…kak ipar dahm ula terkenal di luar sanamatila angah lps nie melepas kak ipar..hehe

  3. Hezesuze Julai 9, 2009 pada 4:38 am #

    aiyooooo artis gtew..,sib baik ati jer da berbunga2 kekdahnye…kalo idak maunye spender tu koyak kan kan…kikiki

  4. D.O.U.B.L.E...S Julai 9, 2009 pada 6:12 am #

    ala lantak apa org nak kata yang penting kita suka …hehehehhehehe

  5. Eazy Izzuddin Julai 9, 2009 pada 7:13 am #

    wah!pojie! ok le 2dpat pujian=D

  6. Corey Julai 9, 2009 pada 12:20 pm #

    kannn.. you got the charm eventho ada yg x nmpk.maybe diorang tu nmpk tp iri.anyway tempek la byk2 pics pakai outfit tu.. weols pun nak merembes gak dgn kestunningan pojie 🙂

  7. ||| PöJìé PööH ||| Julai 9, 2009 pada 3:02 pm #

    hahaha.. amboi memeasing..POjie nih bese² la sgt!apa la yg ada pada POjie..btw fyi mamat OC tuh rabun ok sbb tuh dia pakai spek..haha..

  8. Mr.Homosapiensz Julai 9, 2009 pada 7:09 pm #

    opssss~~ control skit idung..jgn kembang besar2…p/s : anyway, i love the words

  9. atty's Julai 10, 2009 pada 1:44 pm #

    untung ar pojie..ade org puji..tp org plus size..nie mmg pandai bergaya..comel lak tuh..cam ..den..wakakkaka..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: