Akhirnya, setelah mereka hampir ku maki…

10 Jul
Korang ingat x kisah Pojie yg bengang ngan Pos Malaysia, 2 hari yg lepas??! Setelah Pojie call bkali² macam org gila mbebel di talian mereka dan hampir saja memaki hamun mereka, then pagi tadi baru la sampai bungkusan Pojie tuh. Sekali datang 2 skali hah. 1 Pos Ekspress yg dikatakan sampai hari Isnin lepas tetapi hari Jumaat (hari ni) baru sampai, dan 1 lagi adalah Pos Laju. Kedua²nya dihantar oleh org yg sama, Mr HS dari Kuala Terengganu. Bsusah payah dia demi pelanggan yg byk songeh nih. Dear Mr HS, Pojie mintak maaf sgt menyusahkan kamu di hari lahirmu. Nti dtg KL kita jmpa k, Pojie belanja kamu makan eh…

Hah, hambek ko skali dtg 2 parcel. Puas ati. Tp mende yg sama la…

“Dijamin Sampai Esok”, katanyer!!! Cam haram motto tuh. Baik ditukar kepada, “Dijamin Kene Maki Esok”, kan senang!!! Selama bkali² guna Pos Ekspress nih, xpenah sekali pun dia sampai tepat pada masa yg dijanjikan tau! Hanjj!!

Nih adalah bungkusan kedua yg dihantar semalam oleh Mr HS demi mengetahui Pojie bengang n sedih xdpt kiriman dia. Parcel ini Pojie akan kembalikan kepada beliau semula dalam masa 2 3 hari ni, since nih bukan hak Pojie.

Btw, apa barang² yg Pojie tempah n kirim ngan Mr HS nih?? Erm, so far xde mende la sgt. Xla mahal macam Pojie pnh bilang sblm nih, tp for me it’s some kinda sentimental value for me. Sbb mende alah natang nih payah dijumpai dan itulah yg akan Pojie berikan kepada “mereka”, insan tpilih di hati Pojie. Sbb mereka adalah insan dan sahabat yg susah nk jmpa di mana². 1 dalam seribu kadang². Tambahan pula Pojie nih jenis otak seni n suker barangan² kreatif kraf tangan nih, so inilah yg Pojie order…

Uiks, kne blur? Hehehe, sbb surprise ma. Yg ada tuh spasang “LOVE” pendant buat diri sndiri dan si dia. Ehem²… Mr HS siap la bg special gift lagi. Tq dear. How sweet. Pndai layan pelanggan tau. Suker²..

So, inilah dia pendant yg Pojie tempah tuh. Cute kann. Mana plak nk cari rantai dia ek..

Yg nih plak special gift dari Mr HS. Sapu tangan a.k.a. key yg bmotifkan batik siap ada tulisan “Terengganu” lagi. Tq again. Xtau nk buat apa ngan sapu tangan nih.

Skrg Pojie xsabar nk jumpa “mereka”. Rindu sudah!! Nti la ada masa kita jmpa ramai² k. Salah sorang dari “mereka” akan Pojie jumpa sblm dia sambung study di Utara. So, dgr cter dia nak masak asam pedas. Xasbor nk rasa nih. Hehehe. Klo nk tau apa mende yg Pojie akan bagi kat diorang, korang tgok la saper yg akan tayang hadiah nih kat blog depa, itulah insan yg btuah itu. Hehehe..

Love,

7 Respons to “Akhirnya, setelah mereka hampir ku maki…”

  1. atty's Julai 10, 2009 pada 1:40 pm #

    kty kah..yg dpt itu present…ekekekke..tak mungkin..takecare pojie..

  2. Eazy Izzuddin Julai 12, 2009 pada 1:22 pm #

    wahdpt present=D

  3. rizz Julai 16, 2009 pada 6:51 am #

    wahh sape la insan bertuah iteww kannzz hahak

  4. Cik AniS GalaXy Julai 16, 2009 pada 7:39 am #

    akhirnya sampai jgk barang tu.nk love tu..wakakakx malu nie**tension…blog anis xleh tgk kamoo dah update blog or x..alih2 masuk n3 pasal pojie pooh OPEN..argghhhh

  5. Mr.Homosapiensz Julai 16, 2009 pada 8:57 am #

    thanx ler coz berurusan ngn Mr.HS…

  6. Mr.Homosapiensz Julai 16, 2009 pada 9:03 am #

    anyway, pos officer tu ada cal Mr.HS bgtau yg byk package yg 'terperangkap' dlm peti diorg….maybe diorg x cek peti surat diorg kot…

  7. myFirdaus Jun 16, 2010 pada 2:26 pm #

    aku x pernah menaruh harapan kepada "Dijamin sampai esok"….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: