Marahkan Pojie, Shoutbox di hentam!

19 Aug

Oh ya, buat anda yg menulis ini, menghentam shoutbox Pojie dgn kata² yg agak bhemah ini, tahniah anda telah berjaya menggoyahkan kan mood ceria Pojie di pagi hari ini. Yup, kebiasaannya bila pagi² dah mood lari, efek sampai ke malam. But sorry to say, I’m much² stronger than before. Katakan apa saja, Pojie tapis yg baik² saja dari insan yg menegur dgn cara yg betul. Yg berbaur ingin menjatuhkan kredability Pojie sbg seorang manusia yg ada rasa hormat dan sopan santun, tidak akan dilayan sama skali. Btw, Pd Pojie, ini adalah minoriti manusia yg xsenang dgn Pojie sedangkan majoriti masih menyayangi dan senang dgn Pojie. Ia ibarat angin lalu. Mereka² ini cuma mahu mendapat perhatian sebagaimana Pojie mendapatkan nya.. Whatever!

So, buat sahabat² Pojie di luar sana, andai betul kamu sayangkan Pojie, ikhlas bersahabat dgn Pojie, frienship forever, sila ekspresikannya di sini. Biar Pojie dan dia tahu langit itu tinggi dan rendah, Pojie ini siapa di mata ramai insan di luar² sana.. Silakan.. Ikhlaskan diri anda..

P/S: Pojie maybe kenal siapa penulis ini, tp Pojie xmo buruk sangka. Biarlah. Andai benar dia sahabat bagai dikata, dia tau macam mana utk jadi seorang lelaki berhemah utk menegur Pojie. Betul kata org, yg baik² org xpandang, ble ada yg buruk perihal diri ini, ramai yg mnuding jari..

Love,

43 Respons to “Marahkan Pojie, Shoutbox di hentam!”

  1. aMir RaYYaN Ogos 19, 2009 pada 4:52 am #

    Salam…Pojie,biarkan org bodoh itu terus berbicara benda yg bukan2..Semua masih menyayangi pojie..U r the best frenz forever n ever pojie….We all luv u sooooooooooooo much dear…take care…ALLAH tahu segalanya…

  2. CikYana(",) Ogos 19, 2009 pada 5:08 am #

    biarkan dia pojieorg camtu jgn dilayan okeyu still have a lot of friendsincluding mejz chill uptake care of urself taw

  3. Hairi Tahir Ogos 19, 2009 pada 5:13 am #

    It's not about having many frens all around you…It's about having true frens around you…I am one of them who will be there when you need a fren…Just like when we were 5 years old 20 years ago…Cheers, buddy

  4. Hezesuze Ogos 19, 2009 pada 5:52 am #

    aiyooooooooooosape pojie haprak ni sebenonye…tnjukkanler diri anda baru gentlemen beb…ada brani??? ekekeall people luvs pojiepooh…including me…alwayz uols😀

  5. nas Ogos 19, 2009 pada 6:22 am #

    alah pojie biar lah manusia yg perangai macam ni..org mcm ni mmg x suka tgk org senang..allah tu ada n maha adil biar dia yg balas..skrg semua cash..

  6. Hazzy Ishak Ogos 19, 2009 pada 6:23 am #

    baling batu sorok tangan, y not perkenalkan diri dan tegur elok2…

  7. << s| tED| >> Ogos 19, 2009 pada 6:36 am #

    alahai.. org macam ni pun ada… berdentam dentum.. tapi penakut! :)be cool pojie!

  8. momguess Ogos 19, 2009 pada 6:43 am #

    sabar dikbiar kan org tu ngn bayang2 die sdiriakak rasa die sebenar nyer yg bermasalahsbb nyerSUKA HENTAM ORG!!!!!kpd yg suka hentam org lain…bwk2 lah taubatnak dekat pose nikot2 lah xsempat nk sambut ramadhan samadik…ko byk kan sabar

  9. eazy Ogos 19, 2009 pada 7:20 am #

    pojie.org mcamni la yg suke jatuhkan mood kite.biarkan ye.tuhan maha mengetahui

  10. dEdiCatEd Ogos 19, 2009 pada 7:27 am #

    ko orang ni tak kenal pojie ni lagi, ko orang cyber friends ape tahu.tak kena kat batang hidung boleh la cakap , ape die dah buat mmg dilaknat.. tak sedar. harap tuhan balas ape kau buat pojie. ko ni mmg x layak dibuat kawan, sentap lah kau

  11. dEdiCatEd Ogos 19, 2009 pada 7:29 am #

    pojie.. kau ni mmg kesianlah.. dah kawan2 semua ko dah larik. ko nak buat kawan kat internet dgn persahabatan palsu ko tuh. jgn tertipu dgn dia ni. suka jatuhkan org lain utk matlamat sendiri. ikut kepala otak die jer

  12. Corey Ogos 19, 2009 pada 7:43 am #

    kita tak boleh puaskan hati semua pihak. dalam hidup pasti ada insan yg tidak puas hati atau tidak gemar dgn cara kita tanpa kita sedari.redha dan pasrah saja. jalani hidup spt biasa.klu mudah tergadah dgn cara diorang bermakna kita lemah. i know u r strong, pojie…

  13. edda(",) Ogos 19, 2009 pada 8:02 am #

    pojey… abaikan mereka2 itu… kuat semangat!!

  14. ||| PöJìé PööH ||| Ogos 19, 2009 pada 8:06 am #

    TQ sumer..I'm struggling to get back my mood..Hope i will be fine soon..Buat Dedicated whoever u r, u r not allowed to come here..U r suck!go back n get ur life!Buat Ayie,U reli make me cry buddy!

  15. atty's Ogos 19, 2009 pada 8:19 am #

    sabar ye pojie..biorkan je lah ..org buat kita takpe.jgn kita buat kt org dah ..tau ..bior allah je yg balas..selamat menyambut ramadhan ..

  16. AzLaNDofGoSSiP!Nk Ogos 19, 2009 pada 8:23 am #

    OMG! sbr je la keyh..🙂 dengki tuh

  17. A j u E Ogos 19, 2009 pada 8:35 am #

    saper yang sentap skrg ni?dedicated ke poojie?nmpk gaya…mcm dedicated je yg sentap lebey…hikhikhikbe strong poojie!!

  18. dEdiCatEd Ogos 19, 2009 pada 8:36 am #

    saya ni bukan sentap kak oiii… kita ni nak kasik si pojie ni sedar dgn perangai die yg *sucks gila* tu

  19. wAtashiwa Nemo-cHan Ogos 19, 2009 pada 8:39 am #

    cheh~~~~sentap2 tuh biasa leh~~nmpk sgt ort tuh xpenah berKAWAN….INGAT LAH….kita berKAWAN bukan kerana siapa DIA pada KITA… kita berkawan sebab DIA adalah KITA…per2 pon…nemo okey ajer kwn dgn pojie….bg nemo…kalo berkawan tuh asik sronok ajer…bukan berkwan namanya… plastik lah persahabatan tuh andai kita sntsa gembira dgn org tuh… mesti akan ade sentap sana sini sket… TP… bukan smpai buang kwn…lg satu…berkawan kena ikhlas… siapa kita biarlah kwn tuh yg tentukan… sama ada dia terima atau tidak siapa kita…apa yg penting…berTERUS-TERANG…andai ada yg tidak puas hati….sila lah berdepan muka ke muka…bukan main terjah sana sini…menyebarkan aib orng….xmalu ke jadi MUSUH DLM SELIMUT?atau TALAM DUA MUKA?????

  20. dEdiCatEd Ogos 19, 2009 pada 9:06 am #

    amboi2..nemo ni sah2 pondan berangan jugak ni..cam poji ni. dok bekap2.. tak kene kat batang idung ko boleh la cakap..btw, orang lain pun sentap jugak nyah..tapi bukan ratu sentap (poji sendri yng mengaku ok)… sikit2 nak sentap.. payah la..nak tegor sikit pun x boleh.. banyak chantekkkk..ya hamppunnnn!!!

  21. Hairi Tahir Ogos 19, 2009 pada 9:32 am #

    Dear Pojie,Tiada siapa yang sempurna. Bukan saya. Bukan kamu. Bukan dia. Hanya Tuhan. Salah langkah dan laku terdahulu, mari kita ubah sama-sama. Teguran orang jadikan teladan. Minta petunjuk Tuhan. Bagus juga ada orang nak menegur kita.Dear kawan-kawan Pojie,Setakat yang kita kenal Pojie (walau cyber friend sekalipun), Pojie tidak pernah buat hal dengan kita. Maka Pojie deserve dilayan seperti mana Pojie melayan kita semua. Kalau Pojie salah, kita tegur dengan baik kerana itu what friends do.Sudah hampir 20 tahun saya mengenali Pojie. Dalam erti kata lain, aku bukan cyber friend Pojie. Demi Tuhan, tidak pernah sekali pun Pojie menyakiti hati saya. Dia sahaja yang selalu sentap dengan saya… wakaka!Dear Dedicated (yang telah menyembunyikan profil beliau daripada kita semua),Terima kasih atas teguran anda kepada kawan saya. Antara anda dan Pojie, itu antara kamu berdua. Saya hanya rakan Pojie yang akan menaikkan semangat dia ketika dia down. Sekian.

  22. mr.syazwan Ogos 19, 2009 pada 9:52 am #

    mulu sapa yg hajing sbnye ni???sapa yg azwan ali sbnye ni???entah yg tulis tu yg klon azwan ali..xpe poji… be releks…lantak p sama depa tu…yg penting poji tau apa yg poji lakukan ok..SUPER POWER!!!!!POJIE!

  23. dEdiCatEd Ogos 19, 2009 pada 10:08 am #

    pondan berangan ni mmg gunakan kawan2 dia je.klau ada kepentingan kt dia, dia jagelah hati wlau100tahun pun,

  24. Anonymous Ogos 19, 2009 pada 10:23 am #

    sokong dedicated

  25. bB sYasYa Ogos 19, 2009 pada 10:28 am #

    hohohho..kenape dgn dedicated ni??if betul la pojie penah bt something kat u sampai u sentap bagai..face to face la dude..br GENTLEMAN!ni setakat bising2 kat sini..langsung TAK MACHO!pojie..i br je start blog walking kat blog u ni…i pun tak kenal u mcmane..but i pun tak setuju dgn cara dedicated tu..kalau ade masalah skali pun,settle secara matang dan dewasa!

  26. I am Karl Ogos 19, 2009 pada 10:36 am #

    pojiekeep it cool

  27. Cik AniS GalaXy Ogos 19, 2009 pada 10:45 am #

    cume ckp kt DIAALLAH lihat segala apa yg dia buat.chill dear (^_^)

  28. edan coba Ogos 19, 2009 pada 10:45 am #

    Pooh jgk… pose penuh taw!!!!Yg penting jujur..insyaallah pasti langsing nnt…

  29. edan coba Ogos 19, 2009 pada 10:54 am #

    Utk dedicated…sudah2 laaa.. yg berlalu suda jngn diingat.. Tuhan marah bermusuh2..lg beberapa hari nk dekat puasa ni so bawakan beristigfar!!! jika benar apa yg Pooh penah buat salah, MAAFkanlah!!.. perbuatan sebegitu lebih mulia dan Allah pasti menyayangi kamu… :)Utk Pooh..Jngn peduli kn dia.. but that's not mean Pooh boleh serang dia balik walau dikomen ni.. Pooh cuba jadi air.. mudah2-an dedicated akan dingin… (^-^)V peace

  30. dEdiCatEd Ogos 19, 2009 pada 12:46 pm #

    bukan i sorang je.semua kawan2 i yg baik ngan dia ni dulu menyampah ngan insan bernama POJIE ni. kitaorang ni dah fedap gila dan muak!!!!!

  31. mu_iz Ogos 19, 2009 pada 1:28 pm #

    at least u being urself..ala, org yg dok hentam tuh bkn btol pn..bolayan jek..idop pn epy.. =p

  32. Mr.Homosapiensz Ogos 19, 2009 pada 3:39 pm #

    Tengokkk!!dah letih mal scroll bawah bru leh komen ni..rmai btol ur supporter sini…"you are not alone…"maybe penulis tu ada masalah mental kot…saje je cari modal..xpun dia saje nk tengok reaksi Pooh & readers….nk tumpang glemer kat blog Pooh yg glemer ni kot….kesian dia…(Pakat gelak ramai2 penulis yg kecian tu…HUHAHHAHHAHAHAHAHHAHHHAHAHHAHAHHHAHAHAHA!!!)

  33. Mr.Homosapiensz Ogos 19, 2009 pada 3:39 pm #

    Tengokkk!!dah letih mal scroll bawah bru leh komen ni..rmai btol ur supporter sini…"you are not alone…"maybe penulis tu ada masalah mental kot…saje je cari modal..xpun dia saje nk tengok reaksi Pooh & readers….nk tumpang glemer kat blog Pooh yg glemer ni kot….kesian dia…(Pakat gelak ramai2 penulis yg kecian tu…HUHAHHAHHAHAHAHAHHAHHHAHAHHAHAHHHAHAHAHA!!!)

  34. QaseH PoJIE Ogos 20, 2009 pada 4:01 am #

    Kenapa ley mcm ne..xske gaduh2 la..klu nk gdh ckp depan2 bkn ckp belakang..plz show ur face…klu btl p DEDICATED kate…adakah sbb dendam n nk memalukan pojie..atau sbb nk pojie sengsara khilangan kwn..jgn kt buat org ssh krn kt akn dpt balasan..lbh baek kukuh kan ukhwah silaturahim dr bgaduh..ada guna k braduh nie..bmaaf2 lg bgs..if xske POJIE lpe kn die jgn contact lg POJIE…lg sng..msg2 xskt ati,….

  35. rizz Ogos 20, 2009 pada 4:35 am #

    hanjeng taw sape yg ckpa cmtu..ignore je dear…

  36. Anonymous Ogos 20, 2009 pada 6:10 am #

    woii rizz ko jgn duk hanjeng2 kan org..ko cermin diri ko yang tak seberape tuh! ktrg ni bukan org sebarangan..there is no way to u n pooh to be compare with us k. so please shut up ur bloody mouth n do ur own thing. we do this thing because we already shitted by pojie. so its 4 u and others to know n for pojie to find out what wrong with himself and fix it. k doh!

  37. Anonymous Ogos 20, 2009 pada 6:17 am #

    n 1 thing..u say wut rizz?? ignored?? u want pojie to ignored wut happen in his blog.. walaweii ko ni pun mesti hapuk yg menjadi pak turun tukang sapu jubo taik pojie ke rizz oi? ko patut suruh die tu pikir blk n cube muhasabah diri tuh..ok dah g wat keje ko tuh blk. duh!

  38. edan coba Ogos 20, 2009 pada 6:59 am #

    issshhhh dah lah!!!dah jd medan peperangan plaq…!lusa nk puasa da hati mau control beb!!!! ingat!!!! Tuhan akan membalas sgala tindak tanduk kamu..tolon lah cool.. tunjukkan hati murni kamu itu!.. Maafkan lupakanlah kisah2 lalu… x guna diungkit2

  39. Anonymous Ogos 20, 2009 pada 7:05 am #

    bukan nk ungkit..tp sebelum puasa ni..nk bg poji ingat dan sedar. sebelum die lebih jauh lg. sblm ni saya tak pernah nk kutuk2 org dlm blog, ni 1st time cuz i hv to let evryone know who is poojie pooh actually. so my tanggungjawab dah selesai. its now pojie turns to fix his attitude. k peace no harm

  40. dEdiCatEd Ogos 20, 2009 pada 11:31 am #

    rizz ni bukan aku x kenal.. kenal sgt2.. ni mmg kaki bodek pojie. best frend kunun. *ado aku kesah dik2 nun?*nanti terkena jgn nak jilat tahik pojie lak rizz

  41. A j u E Ogos 20, 2009 pada 6:16 pm #

    yang mrh sangat ni…apa yg poojie dah buat sebenarnya?balik2…nak bg poojie sedar..nak suh semua orang taw…tapi,pointnya kabur xnmpk jelas.x paham..keep strong poojie..

  42. QieFLy si Dolce Ogos 21, 2009 pada 4:11 pm #

    hurm….so klu mcm tu la….let it happen like this….poojie klu betul la apa yg dorang cakap tu….better poojie jumpa or contact dorang gtaw napa dorang mcm nie…mana la taw dgn kata2 minta maaf tu mampu selesaikan segalanya….tak suka la mcm ni…..lebey2 lagi klu terkena kat batang idung sendiri….slmt myambut ramadhan almurabak…..

  43. Anonymous Ogos 25, 2009 pada 11:48 am #

    Heliu kakak ayamsape manusia tu yeko taw x ko rase?Berani die ckp mcm tu yebelum lagi die kutuk i tusebab i selalu dgn usms i nm die poohi nk taw jugakXEN

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: