Pertemuan Sahabat 2 Negara

19 Aug

Holaaa!!!!

Masih bersiaran di Kelana Square pagi ini. Suppose masuk keje kul 1pm, tp oleh sbb dpt jemputan VIP dari insan tersayang utk menghadiri birthday party dia, lalu Pojie swap shift ngan opismet. Oh, itu Pojie akan story later ok! Skrg ini mau share story dgn u guys pasal pertemuan Pojie dgn sahabat Pojie dari Bandung, Indonesia. Yer² sy tau saya macam Dato’ Siti yg bertemu dgn Kris Dayanti. **matiler tetiber mroyan!

Nama dia Denis Fardiansyah. Anak jakarta yg keje di Padang. Pojie kenal dia dari FaceBook. Sudah 4-5 bulan jugak kot kenal sama dia. Baik org nya. Dia perkenalkan sekali s kawan dia, Sam dari Bandung yg masih menuntut di Kemaman, Terengganu. Spt yg dijanjikan. Pojie menjemput kwn Pojie nih pas majlis Kak Heze, di Radius international Hotel di Bukit Bintang dalam pukul 5.30pm. Heret bersama adalah Zull dan Aizoul. Hehehe.. pastu amik Sam pula di KL Sentral. Knp Aizoul jadi senyap plak ek? Snyap jer ngan depa, segan yer. Hehehe..

Macam biasa masing² agak malu utk berbicara. Dan Pojie juga bhati² dalam menuturkan kata kelak dia kurang memahami. Tetapi alhamdulillh oleh sbb Malaysia dan Indonesia adalah bangsa serumpun dan menggunakan bahasa yg hampir sama, masalah komunikasi dapat diatasi walaupun terdapat sket² kesentapan yg blaku di antara kami sbb tersilap maksud. nasib baik la ada Sam n Zul yg membetulkan semula maksud sesebuah perkataan. Thanks guys!!!

Agenda pertama yg tiada dalam senarai; pergi ke majlis harijadi kwn Aizoul. Erm, kesian kat Denis n Sam xberapa selesa di sini. Maaf ya! Sesampai sajer Mady di rumah tuh, maka Pojie tgglkan Aizoul dan kwn² dia yg funny tuh dan berangkat pulang ke rumah. Kami rehat² kejap, mandi² dan Pojie ajak diorang gi jalan² pusing KL dan lepak di Dataran Merdeka. Macam biasa la dia pun sawan camera jugak. Hehehe.. Apabila lapar, Pojie ajak mereka supper di Sup Meletop. Ha, terangkat² kening Denis tatkala merasa nasi goreng ayam dan sup di situ. Sedap katanyer. Murah² pun murah. Yela, dia dah la kne tipu kat kedai mamak kat Bukit Bintang, makan nasi berlauk ikan kari sampai 18 hengget! Xker hanjeng tuh suker amik kesempatan ke atas pelancong². So, blk umah dalam pukul 2am. Borak² then tido..

Adoi, pukul 8am dah bangun tido. Bersiap² nak bawa mereka pegi pusing KL lagi. Zull ikut sbb dia ada exam pagi tuh. So, Pojie bawa la Denis n Sam ker KLCC. Hajat di hati mau bawa ker KLCC Bridge, tp oleh sbb ada hal yg menganggu perjalanan kami, so terlambat sudah. Bayangkan pass sehari adalah 1.7k tp akan habis dalam masa xsampai sejam dari kul 8.30am. Pojie plak dtg dekat² kul 10am, how??! Jadi kami snappy² jela dalam KLCC, luar KLCC. Hehe. Brunch (breakfast + lunch) di Rasa. Then kami gerak pegi Midvalley naik bas Rapid KL sbb depa dah teringin sgt kan.

Xsangka, ada jugak la org yg suker bebenor naik bas kat KL nih. Tsengih² Denis gembira. Pojie layankan jer, dia pelancong n Pojie plak pemandu pelancong yg cute. Sekurang²nya bangga ada org luar suker ngan pengangkutan awam di Malaysia nih. Lepak² kat MidValley, snappy² then ajak depa ker Central Market. Mana la tau ada nk bli apa² souvenir buat teman² mereka di sana. Naik KTM Komuter. Wah, suka giler diorang. Then kami di sapa plak oleh sorg minah cun nih. Dia mperkenalkan diri ngan nama Ima, peserta rancangan Gadis Melayu di TV9. Dia offer utk amik pic kami bersama² dia utk diabadikan dalam setem Pos Malaysia. Bangga x?? Mestila. Bayar RM19 utk setem 30sen, ada 20keping, wajah sendiri. Mmg itu jadi idaman Pojie selama nih tau! Hehehe..

Dari Central Market, kami menaiki LRT Putra kembali ker KLCC sbb mau amik kete Pojie yg park di sana, mau amik Zull dari UPM. Dah abes exam katanyer, mau join kami bjalan² kat Putrajaya. Dah alang² nk gi sana, amik jela dia. So, sampai sana macam biasa la Pojie akan jadi tourist guide cum driver, dan Zull akan jadi pembantu. Hehehe. Bg penerangan sket² pasal Putrajaya nih. Park then snappy² kat jambatan, kat area pejabat PM dan taman Putrajaya.

Pas senja kian menyapa, kami pulang ke KL. Singgah di Sg Wang dulu sbb mereka mau cuci mata n shoping barang sket. Layan kan jer. Pdhal Pojie dah ngantuk n penat sgt, tp xpe asalkan kawan² Pojie hepi. Bukan selalu kan, sekali skala jer.. Kami singgah Giant, bli barang² utk di masak malam tuh. Saper yg masak?? Bukan Pojie, bukan Zull ok. Tp chef jemputan yg di datangkan khas dari Padang – Chef Denis!!! Wow, hebat dia memasak ok. Sorang² jer tanpa bantuan kami. Kepak-kepung² kat dapur, dah siap! Dia masak sayur goreng Padang sytle dan mee goreng versi Jawa. Not bad, sedap ok! **matiler diet hancur lagi.. Borak², kul 1am kami tido sbb esok ada byk lagi planning. Pojie plak keje ptg kan.

Keesokan harinya, masing² xbangun. Planning nk bangun kul 7am, sbb mau join Denis n Sam pergi ke Kedutaan Indonesia utk sambutan hari Kemerdekaan Indonesia, xjadi sbb masing² bangun kul 10am. Hahaha.. Lawak la depa nih. Xpe, xde rezeki mereka. Pojie pun xde rezeki nk cuci mata tgok cewek² keren di sana. Hehehe. So, pas masing² bsiap, kami turun makan n lunch. Pastu Pojie terus hantar Denis n Sam kat KLSentral sbb Denis mau pulang ke Padang jam 2pm dan menaiki bas ke LCCT. Sam pula akan blk ke Terengganu kul 5pm. Agak sedih n sayu tatkala memeluk dua sahabat baru Pojie nih, tp maintain beb. Cover punya pasal. Hope lepas nih ada rezeki n peluang, insyAllah Pojie n Zull akan melawat mereka pula di Bandung or Padang. Tp maybe ke Bandung kot sbb Sam bilang heaven cuci mata di sana. Yippie!!! Nti mau survey harga tiket AirAsia la. Hehehe..

Apa² pun, buat Denis n Sam, TQ sooo much kerna bisa luangkan masa dtg melawat Pojie di KL. Maaf andai ada yg kurang.

Friendship forever!!!

Love,

Satu Respons to “Pertemuan Sahabat 2 Negara”

  1. rizz Ogos 20, 2009 pada 4:34 am #

    sos weet la dear..tringin nk jupe dorg gak ekekkeke

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: