Berbuka Puasa & Beramal???

25 Aug

Kawan² semua.. Macam biasa la kan bila tiba bulan Ramadhan nih, masa ni la ramai umat Islam bpusu² mengejar keberkatan dan pahala di bulan yg mulia ini. Pojie pun xterkecuali. Malah setiap tahun Pojie akan cuba utk meningkatkan keimanan dan ketakwaan Pojie pada Illahi. Dan setiap tahun juga la Pojie teringin sgt nk buat majlis berbuka puasa bersama rumah² kebajikan xkisah la rumah anak² yatim ker, rumah warga tua ker, sumer Pojie mahukan cuma Pojie xberpeluang dan tiada pengalaman dalam mengendalikan majlis² seumpama ini.

Oleh itu, pada Ramadhan dan Aidilfitri tahun ini, dengan menggunakan kemudahan blog utk menyampaikan info dan berkomunikasi, Pojie ingin mengajak teman² sekalian utk bersama² menyertai Pojie dan bersama² menyalurkan idea utk projek yg mulia ini. Utk tahun nih Pojie xsempat nk buat perancangan lebih awal utk majlis² sebegini. Info dari sumber² pun mengatakan rumah² kebajikan sumer dah fully booked utk raya nih. Wow, rezeki mereka di bulan Ramadhan nih kan. So, ada saper² yg tau mana lagi yg masih ada kekosongan or ada yg planning nk buat macam nih, sila bgtau Pojie k. Nk join jugak..

Maybe klo xdpt Pojie akan cuba ajak saudara saudari sumer join kongsi idea utk buat majlis sambutan hari raya plak, amacam ok x?? Hope ada la kawan² yg sudi join Pojie menjalankan aktiviti macam nih. Pojie nk sgt tau tp malangnya Pojie kekurangan informasi dan tiada saluran. I really need help from u guys.. Apa² nk share silalah kemukan kepada Pojie ok.. Thanks a bunch ya!

P/S: Anyone xde idea nk buka pose kat mana sepanjang bulan Ramadhan nih? Nih ada list yang maybe leh bg idea kat u guys [Ramadhan Buffet 2009].

Love,

5 Respons to “Berbuka Puasa & Beramal???”

  1. aMir RaYYaN Ogos 25, 2009 pada 6:30 am #

    InsyaALLAH..moga niat murni itu termakbul..if da pa pe info ti wan forwardkan..pnh wat time stdy dl..kena check blik cntact person..will inform u ASAP…k..

  2. farish sinclair Ogos 25, 2009 pada 7:06 am #

    sgt mulia..nk gak join:)

  3. syaf Ogos 25, 2009 pada 7:15 am #

    2 dia…mulut je hangjeng, tapi hati baik…insyaalh syurga tempat anda…alhamdulillah ade lagi insan2 macam kamu…syaf ponw nk join gak…tp x de gak informasit i try tanye sesape yg tau wokeysamat berpuase 🙂

  4. Corey Ogos 25, 2009 pada 11:51 am #

    murni niat pojie di bulan mulia ni.pnh share dgn kak heze ttg niat cmni gak.dia ada syorkan idea bernas. nnt pojie discuss further dgn heze

  5. Shien Maw Ogos 25, 2009 pada 3:52 pm #

    Wow… mulia sekali niat pojie :)salute to you, buddy :)semoga niat suci ini dapat terlakasana dengan baik dan mendapat keberkahan dari Allah SWT :)Amiin 😀

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: