Berbuka Puasa Bersama Teman…

3 Sep
Dah masuk 13 hari kita berpuasa. Pejam celik, pejam celik dah nk dekat raya kan!!! Tp Pojie jarang skali share cerita pasal buka puasa nih, korang perasan x? Sbb apa? Sbb xbaik buat korang sumer terliur tgok hidangan yg sedap² Kang kurus pahala pose korang nti. Wakakak!! Nih sajer jer nk update bb xde mende nk update apa. Tgh a bit depressed and xde keje ni. So update jela n3 selagi termampu kan!!!

Last mth sblm Pojie gerak blk kg, Pojie sempat la berbuka puasa dgn kawan² baru Pojie iaitu Sean (dari Perak) dan Jailani (dari Terengganu). Atually diorang student lagi asal dari Sarawak dan Johor, ggh la merantau ker KL semata² nk memenuhi undangan berbuka puasa bersama² Pojie. Thanks a lot dear.. Oh xdilupakan, Zull pun ada sama. Klo korang nk tau, Jai adalah org kg Pojie, ada bau² bacang, kenal thru blog. Hebat kan dunia cyber, ala² jejak kasih skrg. Huhu..

Pojie ajak diorang berbuka di Asam Pedas Muara di Kg Dato’ Haron. Sedap tau!! Tp Zul ngn Sean kekwat xmau makan masakan Johor style, dia makan western food. Pojie ngan Jai jer makan asam pedas ikan kembung nih. Itu pun hujung² POjie gak yg perabiskan nyer sbb budak tuh makan sket. Diet katanyer. HUh!!! Tp saper rasa nih mmg terangkat uols. Tp jgn tkejut ble tgok saper yg masak.. “akak²” yg masak n keje kat sana tau! Mmg hebat!!! More info leh layan blog Jai.

Semalam plak Pojie yg tgh hangin² ngan sorang abg Pojie nih, tup² dia ajak buka pose sesama. Ceh, macam tau² jer kita tgh merajuk nih. So inilah dia Abg H kesayangan Pojie. Nama dia Hanismar. Dah lama jugak Pojie kenal ngan dia tau since Pojie study lagi. Dia sgt baik, cuma kdg² dia lebihkan adik dia yg sorang lagi, mmg silap la. Aku nih dah la kuat jeles, kuat merajuk n manja giler. Huhu. Tp xpelah, lupakanlah sumer tuh!! Itu hak diorang, janji dia xbuang Pojie. Huhu.. So kami makan di Popeye di Sunway Piramid. Erm, not bad la. Cuma xkenyang. So let’s layan!!!

Abg Hanis aku yg konon² pemalu! Huhu..

Ha, ini dia!! Dulu dia bdn besar macam Pojie. Now dah cikeding. Sedih tgok macam sakit jer. Tu lah makan ati lg kan ngn budak tuh! Hiks ;p

Macam biasa tuan tanah mesti nk enterprem! HUhu..

Love,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: