Introducing Ain & Mia!!!

3 Sep
Ish, sakitnyer ati.. 2 3 hari nih Pojie macam malas sgt nk update blog. Mana x nyer Pojie rasa blogger tgh xstabil kot. Selalu jer hang la, down la, macam haram! Sabor jela di bulan puasa nih. Tp xpe, a short n3 utk introduce kat u guys 2 org wanita baru dlm idup Pojie. Yg Pojie geram n cayanggg sgt²!! Jom kita kenal dgn mereka meh!

Alah².. Nampak x budak pipi tembam tuh??! Mana 1?? Oh ye dua² pipi tembam yer. Yg cinonet yg tgh Pojie dukung tuh!! Comel kan!! Nama dia Ain Kaswani Khairani. Ntah mana mak bapak dia korek nama giler gempak nama kan!! Actually dia nih anak buah Pojie. Anak Kak Nonie (akak 1st dari family angkat Pojie). Budak nih Pojie pnh enterprem dulu, blk kg la baru jumpa. Geram giler ok!!! Tngok la kaki n lengan dia, uiisshh seketoi² mcm nk geget jerr. Pipi plak umangai, melayot puas kne tarik ngan Uncle Pooh dia nih (ceh rugged sket xkasi panggil “pakcik”, soh panggil “uncle”). Skrg ni dah 4bulan, tp pakai baju budak 6bulan, how?!! Besor xbesornyer budak nih! Tp dpt jmpa sekejap jer sbb dia dah blk Terengganu. Ingat ada rezeki nk culik budak nih kat sana.. Wakaka!! Hope akak blk la raya nti, nk ramas² pipi dak Ain nih! Geram!!!!

Oh, ini plak xleh la dikategori kan sebagai wanita atau perempuan sbb dia hanyalah haiwan peliharaan baru kat umah Pojie. So let’s panggil dia as betina! Hahah! Dia jadik anak angkat kat umah kami (nih la jadik orang bujang ble gian nk anak, disuruh kawen xmo) sbb kawan baik osmet Pojie selalu outstation so xde saper nk jaga dia kat umah, so kami nih jadi la bapak angkat dia! Wallah!!! Nama dia Mia Arina. Shedap kan nama dia! Pepandai jer aku tambah nama Arina tuh utk nmpk sesuai dgn penjaga dia. Motip!!!

Mia nih sgttt la manja n baik tau! Xnakal. Dan yg paling besh; BULU DIA XTANGGAL!!! Pojie kan alergic dgn habuk n bulu sbb ada resdung, so fobia Pojie kat kucing dah kembali pudar dgn kehadiran Mia. Ni yg terasa nk cari sndiri kucing cantik² kat Pets Wonderland tuh. Tp mahal la.. Nk bli sugar glider (tupai terbang) pun dah RM500 sekor ok!! Xpela, i bela hamster winter white sudah la. Letak dalam ball kasi dia tawaf 1 umah! Sooo sweeetttt!! Ilang stress layan depa nih!

P/S: Rindu sama Kaseh!!! Pasni pindah umah lagi *sad*.

Love,

2 Respons to “Introducing Ain & Mia!!!”

  1. sI tEDI September 3, 2009 pada 12:10 pm #

    amek jek kucing kat SPCA

  2. farish sinclair September 7, 2009 pada 1:37 am #

    so sweet! hehehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: