Kisah I.F.T.A.R

9 Sep
Ohhh hello.. Assalamualaikum semua..

Mesti masing² merindui Pojie kann.. Nk msj Pojie kat shoutbox pun sudah kene remove. Tp jgn risau uols, Pojie dah letak balik shoutbox kat blog nih balik. Pojie pun dah halau lalat n langau jauh², hope dia xberani masuk umah Pojie lagi n kacau kawan² Pojie nih.. pojie rindu ngan uols sumer. Cuma semenjak 2 nih rasa macam malassss sgt nk update blog, nasib baik loom bsawang lagik. So kali nih meh la Pojie story sket² pasal majlis berbuka puasa POjie bersama teman² tercinta atau nama lainnyer, IFTAR.

1) Majlis Berbuka Puasa Bersama Ahkak Gonjeng
Food Junction, MidValley;
3 September 2009 (Khamis)

Majlis iftar nih adalah atas permintaan ahkak paling gonjeng di dunia blogger nih saper lagi klo bukan Kak Hezesuze. Oleh sbb dia buat time² weekday, maka ramai la sahabat taulan yg makan ati, meraung² kesedihan xdpt nk join majlis ini sbb disertai oleh jejaka² kacak idaman Malaya. Gittew!! Kak Heze sajer kasi org lain makan ati tgok pic² kami sbb dia sorang jer yg pompuan. Bagaimana?? Suker la tuh dikelilingi oleh lelaki² semua (semua ker??). Hehehe. Apa² pun mcm biasa la happening kami nih naik runtuh MidValley tuh. Lom lagi kurus pahala pose ble dah comolot ngn si Syaf, maknam org sana sini, cuci mata xpayah ckp la. Rasa cam nk buka lebih awal dari biasa jer.. Huhuhu.. So oleh sbb ramai dah story mori nih, so korang layan jela pic² ngulang nih yer. Malas nk ngulang citer.. Hehehe.. Oh, tidak lupa, jumpa sekali kawan lama di sini, dia pun join sekali, Zamri..


Si cantik manis bersama pemuda² ganteng!


Lets makan!! Let snappy²!!!

2) HotFM Juadah Iftar Bersama Courts
Courts Setapak;
4 September 2009 (Jumaat)

Hah, tang nih mula² dpt tuh hangat la jugak rasa kan, tp ble terima 2nd email dia plak terus jadik hangit. Sbb apa?? Sbb Pojie kuor opis dari Kelana Jaya nih kul 4pm. Gedebak gedebuk ngn jam bagai, kul 5pm masih kat federal dekat² Kerinchi, how??! Terus la singgah bazaar ramadhan area Pantai Dalam, tapau n buka kat umah jela ngn osmet. HUhuhu, xde rezeki. Sori kat kawan² yg Pojie janji nk bawak, mmg xde rezeki beb! Apalah nk ajak mkn free pun wat macam nih, gtau last minit. Sabor jela..


2nd emel yg Pojie dpt dari HotFM

3) Iftar @ The Saujana
The Saujana Kuala Lumpur, Subang Jaya;
6 September 2009 (Ahad)

Hat nih mmg sudah jadi kemestian buat Pojie dan kawan² baik Pojie (mostly non-blogger) yg akan beramai² berbuka puasa di The Saujana nih. Dah hatrik dah tau!!! Cuma past 2 years kwn baik Pojie (a.k.a. ex-MADU) nih keje kat sana, so dia dpt compliment 10pax berbuka puasa di sini, cuma tahun nih kne bayar sket, dpt discount la from RM80++ kpd RM50 nett. Okla kan. Penyertaan kali nih pun ramai tau, 20 org. Wahhhh, Pojie sebagai organiser rasa sgt berbangga dgn kerjasama kamu semua salaupun pening² kepala nk deal price dgn mgt. Hope jgn ada ckp² blkg yg Pojie sajer² mark up price yer. It was soo happening that day, enjoy giler. Pojie melantak xhengat dunia, kaut semua yg ada. Hujung² bulemic kembali, mangkuk tandas jadi mangsa. Huhuhu. Terima kasih buat semua yg memeriahkan majlis, terima kasih juga buat Shah yg membantu. Nextime kita buat lagi yer annual event nih!! Waiting for open house raya plak..


Tempat makan kami dah macam kanopi org kawen da…


Mr Organiser n Mr PA


Tetamu yg hadir, tq² sumer!!!


Melantak time!!!

Love,

11 Respons to “Kisah I.F.T.A.R”

  1. Hairi Tahir September 9, 2009 pada 5:27 am #

    ha motif mau sentap? haha.. kang kalao aku jemput nko datang, member2 lain kao mau letak mana itu ahad? ha.. harus belanja aku sekali lagi ini mamat…

  2. iva saionji September 9, 2009 pada 5:56 am #

    wah pojie..bukan main berjimba ek..heheh…memang jeles tgk kak heze sorang jek pompuan..ahaha…xpe2 next time rezkinya…

  3. Bicarafiq™ September 9, 2009 pada 6:55 am #

    Assalamu'alaikum …fuyoo berturut tu dapat makan best🙂 .

  4. farish sinclair September 9, 2009 pada 6:58 am #

    meriah ehheh cedap lak mknn kt saujana.wugi xp.sb mlm tu adam dtg

  5. Hazzy Ishak September 9, 2009 pada 7:27 am #

    knpa tak gtau nak berbuka kat mid, kalau tak boleh tambah lagi bunga sekuntum…haha

  6. Corey September 9, 2009 pada 8:04 am #

    huhuhu bro antara yg makan ati tp xpe.. next year hopefully. byk tul pojie dpt jemputan iftar makan sedap2. bro just calling2 delivery sajork manjang.

  7. atty's September 9, 2009 pada 8:08 am #

    sonoknya pojie leh berbuka bersama2 kwn2..

  8. miss lolly a.k.a luvfareda September 9, 2009 pada 8:36 am #

    banyakkkkknya event.pojie tamau bawak lolly ka?

  9. Hezesuze September 9, 2009 pada 9:29 am #

    wah schdule ang lagik byk dari ahkak ye…xfe2 yg pnting ang hepi ok…

  10. QieFLy si Dolce September 10, 2009 pada 6:26 am #

    huhuhuh sabarla pojie nk wat mcm mana takde rezeki nak berbuka dgn HOT FM…terpaksa hangat kat tempat lain plk hehehhee

  11. ░♥si lampu neon♥░ September 12, 2009 pada 8:19 am #

    amboiii mcm2 ko makan ek..mesti mcm2 keluar balik hahahaha…=)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: