Kisah I.F.T.A.R 2

15 Sep

Salam dan selamat pagi semua!!!

Oh, tggl lagi 5 hari jer lagi mau raya, tp Pojie ceria lite² jer. Ceria sbb dpt bkumpul 1 family, makan ketupat, sembahyang raya, salam² nangis² mintak maaf ngn mak abah, oh sungguh syahdu! Tp part yg hangit, sok malam Pojie nk gerak blk kg, tp sampai la nih Pojie xde duit, xmasuk gaji/ elaun utk Pojie shopin raya. Kata org xdpt shopin, dpt buat lepas² amik baju raya yg dah siap tempah, kuih² raya yg kirim kat kwn², sediakan duit raya sedekah budak² n tambang blk kg pun jadi la.. So, mood tgh sedih gak ni. Mcm nk nanges jer. So persiapan raya mmg nan ado. Sesaper tanya lagi aku tampor laju² eh!!! Warning nih. Hehehe..

Dah², sudah la sedih² bagai.. Bkn korang nk sedekah serat dua ker kat Pojie nti. Huhuhu.. So meh ler POjie story pasal majlis iftar mggu lepas, dah suam² kuku dah, POjie story sket² jer. Nk tau kisah lanjut, sila la baca blog host² majlis yer..

11 September 2009 (Jumaat)

Meriah tau dtg umah diorang nih. Happening sgt. Jeles n sedih tselit di hati nih ble pk, knp la aku xdpt osmet² yg best mcm depa, happening, together-gether owiz. Ntah la.. Tp makanan mmg sedap! Siap la nama² artis naik atas menu. Hahah. Rugi saper yg dijemput xpgi. Umah dia senang jer cari sbb dekat ngn PakLi. Oleh sbb hari Jumaat, kebetulan Pojie mmg pakai baju Melayu labuh ala Pakisatan, so masing² pun ikut tema, pakai baju Melayu gak. Heheh. Kenal ramai kwn baru, best giler, sume happening, nextime nk jadikan port lepak la. Hehehe. Tggu open house raya plak nti.Hehehe..

13 September (Ahad)

Kami ramai² Ahad lepas gi berbuka pose kat umah Kak Heze sambil menyambut besday Abg Pomen. Happy Birthday Abg Pomen. Sori xde hadiah xsempat nk bli, tp sempat perabih beras jer. Hahaha.. Sedap gak asam pedas ikan pari kakak aku nih buat. Tp tetap xsesedap mak buat, akak rasa sure terangkat! Heheh.. Dah kepenatan sbb kekenyangan, dlm kul 10pm baru la kami gerak blk..

So, Pojie nk ucapkan terima kasih byk² buat Amir Rayyan dan kwn² dia, Kak Heze dan Abg Pomen. Semoga melimpah rezeki kalian semua, insyAllah.. Terima kasih daun keladi, ada makan² sila jemput lagi yer. Hehehe..

Love,

5 Respons to “Kisah I.F.T.A.R 2”

  1. aMir RaYYaN September 15, 2009 pada 5:34 am #

    Wah..meriah sgt..raya jgn lupa dtg ok….:)…jgn sesedih k…kita kwn….slmt ari raya..maaf kalu da slh silap tau…

  2. farish sinclair September 15, 2009 pada 6:03 am #

    buke pose yg sonok sgtzz ngeeeee

  3. Hezesuze September 15, 2009 pada 6:22 am #

    thanks jugak kt pojie coz sudi dtg ke rmh akak…wlpon jauh uols nk smpai kan….heheslmt ari raya dear!

  4. I am Karl September 15, 2009 pada 6:41 am #

    karl bukan join ke?nape muka karl xde eh?

  5. aMir RaYYaN September 15, 2009 pada 8:51 am #

    sbb karl blik awal kot ari tu..x pe ti raya dtg lg k..insyaALLAh kita snap pic byk2 k…btw thanks tau semua dtg teratak kami…meriah sgt…slm eid mubarak semua…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: