Persiapan Raya (yang adooo)!

1 Oct

Erm, org dah start story pasal raya sampai dah byk part dah. Pojie nih gigih la update pasal iftar lagi la.. preparation la.. hahah! Ada yg menguap?? Yer, silakan.. Ini adalah disebabkan oelh virus M masih lg bertapak dalam diri ini.. HOhohoho..

So far thn nih punyer raya sgt xbest! Sbb apa?? Sbb persiapan Pojie nan adooo. Ngn duit gaji lambat masuk (masuk sehari sblm raya), xbli baju raya, baju melayu yg ditempah xdpt amik, xdpt nk bli kan family baju² raya, bli kuih hutang, xdpt sedekah bagi duit raya dan memacam lagi la. Hahah. Sian kan!! So nothing to story about. Pic atas tuh pun preparation family Pojie buat ketupat. Org Johor xreti masak lemang, so jgn tanya knp xde pic lemang. Huhuhu. Itu ketupat ayahanda tercinta buat anyam setiap tahun macam biasa. Pojie tolong² gak. Tp oleh sbb anyam ketupat sambil mengumpat, maka nisbah ketupat dan mengumpat jadi la 2:8, boleh?!! Hahaha.. Mem besor n anak dara dia plak akan isikan beras yg telah direndam dalam sarung ketupat. Adik² lain tolong rebus ketupat n masak rendang n pasang langsir segala! Waaahhh, heaven!! Love this moment every year… Hehehe..

P/S: Jgn pk Pojie reti mengumpat jer yer, anyam ketuapt pun reti. Saper mau belajar ngn Pojie?? Klo tahan kene maki silakan.. Hehehe..

Love,

Satu Respons to “Persiapan Raya (yang adooo)!”

  1. farish H Oktober 2, 2009 pada 2:18 am #

    hahahah smpai le ni rizz xreti anyam ktupat

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: