Beraya di Lembah Klang la pulokk!!!

2 Oct
Erm, amacam ada yg dh try menu raya baru dari Pojie tuh?? Syazwan cadangkan Pojie masak menu tuh masa open house nti. Oleh sbb Pojie xde rezeki nk buat open house lagi tahun nih, so insyAllah Pojie tumpang la umah sesaper n masak menu tuh. Mau rasa? Jgn ceri beri sudah yer. Tp tgok jugak la klo Pojie ada kekuatan, keazaman dan kerajinan yg extreme baru la Pojie buat. Huhuhu..
So now nk story la kisah beraya kat umah kengkawan kat KL (dan Selangor) nih. Ada gak beraya umah sedara, tp xperlu la kan rasanyer.. Huhuhu.. So 1st umah yg POjie dtg beraya n open house sekembalinya dari Johor adalah, umah Amal Fathi. Kawan Pojie dari zaman² kolej dulu. La nih dia dah jadi steward n part time model. Dah makin meletop n gojes dia skrg. Jeles tol! Menu dia sumer masakan Johor, so xheran sgt la kan. Cuma yg buat aku heran tuh, sumer osmet dia masak sendiri. Wow!! Hebat ok! Sedap plak tuh. Klo Pojie?? Panggil Salamah Katering sudah *hye Kak Heze Gonjeng, miss u!

Oleh sbb tlalu leka mencuci mata sambil menjamu selera kat umah dia tuh, sampai terlupa nk gi amik gambar dgn tuan umah. Maaf la yer. Len x kita jumpa kita snappy² lg ok! Sempat amik pic ngn kwn lama jer nih. Pojie pggl dia Puppet or Pet jer. Mata sepet. Nmpk sorang bff Pojie tuh mesti dia geram, dah la baru menjanda kann.. Ooopss!

Keesokkan harinya, Pojie telah dijemput oleh En Shawani a.k.a. Amir Rayyan sama osmet dia utk gi Rawang beraya umah Abg Cael. Erm, kenal dia melalui Media Hiburan jer, now baru lihat secara live. Agar beza n kurus dari dlm hambar. Baik n peramah org nya. Suara macam sorang member Pojie di Pantai Dalam. Thanks a lot jamu itu ini sbg lunch kami. Hehehe..

Dah alang² tlepas sampai rawang kann, Jijie pun ajak kami gi umah Abg Arm kat Selayang since dia pun ingat jalan. So kami shoot la gi sana beramai². Hohoo. Umah dia byk kucing n yg penting xbbau kucing ok. Salut sgt pndai dia 1 family jaga kucing. Adik dia Al, jamu kami dgn mee goreng. Erm, shedap pndai masak. Parents Abg Am pun baik n peramah. Suker².. Thanks Abg Amr n family. Thanks Amir Rayyan for the pics..

Hah, oleh sbb kat Selayang tuh dekat ngn Sentul, maka kami singgah la beraya kat umah abg angkat Pojie iaitu Abg Mie n Abg Fizz. Org bujang dok kondo haruslah umah cantik ala² Eric Leong. Pojie ni ntah ble la nk ada umah sendiri n cantik cam depa. Huhuhu.. Bawa sekali adik angkat Pojie, Adik Wan. Erm, dia jamu kami mee goreng gak. Huh, kami mmg sudah full. Thanks a lot! Balik dari umah Abg Mie, gi anto Adik Wan balik ke umah dia, Jijie sempat la bli lemang utk umah dia.

Sebelum blk anto Jijie n Amir ker umah dia di Shah Alam, depa bli kek utk harijadi Lee Leo. Depa dah rancang xmau wish n kasi Lee sedih xde saper wish. Huhuhu. Akhirnya dapat jugak masing² merasa coklat macademia kek dari SR. Bestnyerr!!! Now ngidam nk makan kek eskrem dari Baskin Robin. Huhuhu.. Thanks sumer!!!!

P/S: Rasa nk nangis bila ada kwn² yg dpt surprise dari kwn² dia macam tuh. Rasa happening n disayangi sgt. Pojie?? Setiap kali besday ingin sajer membawa lari diri ini jauh².. Kenangan lama kekal menghantui setiap kali besday Pojie, *sob.. sob..

Love,

Satu Respons to “Beraya di Lembah Klang la pulokk!!!”

  1. Eazy Izzuddin Oktober 2, 2009 pada 12:29 pm #

    beshnyenak pi open house mmber2….tp kekangan kelas2…huhuselamat hari raya…=D

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: