Open Hose: Last kopek edition

20 Oct
Ohhhh, rakyat Malaysia mmg sgt pemurah.. Even dah hujung² Syawal pun masih ada lagi yg buat open house. Ini hujung Syawal, ada org pas abes Syawal n Deepavali pun akan buat open house tau, saper dia?? Haaa, tggu update Pojie nti yer.. Hehehe..

Nih last week punyer story, hari Jumaat, Pojie nih gigih la simpan baju Melayu dalam beg semata² nk menghadiri open house teman tercinta, Diva 46 56. Blk dari opis terus tukaq. Konsep dia baju Melayu kan. So sajer nk peragakan baju Melayu yg sedondon dari Zull n Pojie. Baju Melayu thn lepas yg xsempat di peragakan di mana² open house, konsep baju adalah jimat. Yela, cuba korang tgok baju Pojie n Zull adalah dari kain utk buat baju sepasang (baju+kain), tp kami bantai buat baju. Jimat n spesel sket. Hehehe..


Tetamu hot diva yg yang hadirr..

Btw sgt meriah ok majlis (walaupun kami dtg sgt awal sbb xsabor nk makan, huhuhu..) sampaikan kami balik org masih xputus² kunjung tiba. Ramai gak yg Pojie kenal dari kalangan blogger² n FBians.. Rugi Rizz xjoin, ngade xpasal² Pojie jadi jurucakap dia. Hohoho.. Mcm biasa, kakak gonjeng Pojie; Kak Heze ngan Remy pun turut serta! Uiks, makanan xpayah ckp sgt sedap ok!!! Complete set siap ada buah² dan pencuci mulut lagi. Maaf xdpt ditempek kat sini sbb nti ada yg kecur kembali (aku ler tuh), especially rendang ayam dia. Sedap siot!! rugi plak makan sket. Hohoho.. Btw, tuan² umah sekalian, terima kasih byk² yer…

Ada makan² jemput la lagi.. Ngeh.. ngeh.. ngeh..

Hari Sabtu Pojie xke mana², just duk umah kemas bilik yg bsepah xsempat nk kemas since pindah aritu. So now amik mood kemas semua, sampai la 1 umah, toilet² sumer Pojie bersihkan. Sampai penat² badan n demam. Dah la penat, kene habuk plak, Pojie nih dah la alergik, so mmg pengsan. Nasib baik ada Zull, so leh la dia tolong² jaga, kemas sket².. Xdpt nk dtg mana² open house ari Sabtu tuh. Rugi xtngok drama telenovela kat salah 1 open house. Hohoho..

tetapi, aktiviti hari Ahad tetap ku teruskan.. Pas jumpa Abg Lee, kami anto Zull ker Kotaraya (sbb dia nk blk UPM, ada open house kolej gak), Pojie angkut abg Pojie sorang tuh ke umah open house Jojie kat Ampang. Walaupun tpaksa tggu lama geng² FB Pojie, apa lagi melantak la.. Sampai ada mata yg memandang ok sbb Pojie byk x amik makanan. Nk amik lontong yg sedap terus tbantut. Hohoho, so skrg ngidam lontong plak. Mana ler aku nk mencari pasnih. Huhuhu..

So bila geng² FB Pojie dah datang; Hurm, Edie, dll dah mai, apa lagi gegak gempita la kami. YG paling best ble dpt dgr sndiri dari pengarah n pelakon telenovela yg panas tuh. Hehehe.. Apa² pun thanks tau Jojie n osmet, sudi mempelawa POjie join open house. Terima kasih daun keladi ek..

Makan² jempu POjie lagi. I looikkke!

Love,

9 Respons to “Open Hose: Last kopek edition”

  1. Eazy Izzuddin Oktober 20, 2009 pada 6:55 am #

    beshnye open housepn da last sywalhuhuxD

  2. ✖sLap mE pLz!™✖ Oktober 20, 2009 pada 7:04 am #

    da nk abeh kot syawal..tgu taon dpn lak huhu

  3. farish H Oktober 20, 2009 pada 7:20 am #

    ala rugi xp..geng fb lak tu hehhe!!btw bkn ngade..tp mals nk sshkan

  4. aMir RaYYaN Oktober 20, 2009 pada 7:43 am #

    thanks pojie dtg….nnti dtg lg tau..if free dtg je…umah blok 56 tu sentiasa terbuka…munkin lepas ni blok 53 lak kot..hahaha…ke tingkat lebih rendah….:)

  5. Hazzy Ishak Oktober 20, 2009 pada 8:19 am #

    ni entry nak bg hazzy jeles ;P

  6. H.R PuTeRa YuSoFF Oktober 20, 2009 pada 8:22 am #

    ble nk ajak plak

  7. Hezesuze Oktober 20, 2009 pada 11:23 am #

    aiyoooo byknye jemputan makan2 ni..xfe2 nnti kita same2 telan itu JM5 ek…..kasi slim balik…yehaaaa

  8. Mawar_berduri Oktober 21, 2009 pada 1:52 am #

    makan..makan…best woo…hihi..Rakyat m'sia memang suke bab makan nih…

  9. ||| PöJìé PööH ||| Oktober 21, 2009 pada 9:36 am #

    Eazy;Mmg bestt makan pree kann!Slap;Hehehe..Farish;Tau pun rugi!Amir;Thanks dear..Hazzy;Hahah, sila jeles lg yer..Putera;Klo dekat mmg dah ajak dah dikk..Heze;Yesss, JD5 here i come!Mawar;Yess sgt best!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: