It’s better to be a good nobody, than an evil somebody…

22 Oct
Erm, skrg nih Pojie dah abes buat pertimbangan that I’m prefer to be quiet rather than out spoken. Pojie kene tapis setiap patah bicara. Pojie kene fikir pro-kontra utk setiap kata². Sbb Pojie tau Pojie mmg ditakdirkan lahir dgn lidah berbisa, yg boleh buat sumer insan terasa, lebih² lg org² yg Pojie sayang. So, pasni apa yg xpuas ati, Pojie simpan dalam ati, tekup muka ngn bantal, jerit kuat², masuk dalam toi² nangis puas². Hanya Allah n Kaseh tempat Pojie mengadu..

Sekarang Pojie malas pikir banyak², buat pening paler jerrr.. Migrain datang melanda, bukan ada yg sudi nk tolong picit² kan paler yer dak! Biarlah, semoga ini ubat utk Pojie ilangkan perasaan kecik ati n sentap. Hahaha. Pojie & sentap adalah bende yg xdpt dipisahkan. Oleh itu, jgn pk nanti pening paler…

Maybe after this Pojie akan menjadi org yg senyap, xmau kecoh² sgt. Penat la nk seek attention, “Hello, I’m here, look at me!“. Bukan ada yg pandang pun Pojie macam nih. Yela, sedar diri sket Pojie, ko gemuk, xensem, xhot, motip org nk bg perhatian kat kauuu! saper kauuu! So bila xdiberi perhatian nih, ati nih mula memberontak, rasa xpuas ati, maka kejahatan mula melanda.. Now Pojie akan pegang kata² nih;

“It’s better to be a good nobody, than an evil somebody…”

Xpela jadi orang yg xde saper² kenal asalkan baik ati budi daripada jadi tkenal sbb keburukan diri sendiri. Xmo la.. So, duk senyap² sudah la. Erm, maybe openhouse umah Kak Hezesuze will be my last appearance. Pasni nk jaga exclusivity, xmo nk menempek muka sana sini. Xde saper nk sayang n perhatikan pun. Hehehe.. Tp, klo ada yg nk jumpa, biarlah secara private n in a small group. Itupun terhad buat teman² yg sedia ada. Yg baru nk jumpa n kenal, maaf, Pojie masih fobia. For me, it’s kinda cute n sweet when 2 good friends, not seeing each other, not being togetherness all the time, but once meet it will be very happening. Yela tgok jela Pojie dgn Hairi (dan Is), sgt jarang borak, call, SMS apatah lagi jumpa. But once jumpa, hati bbunga² selalu, rasa sayang bertalu². Biarlah kerinduan dan kejauhan memberikan bau bunga daripada selalu bersama tp bau taik.

Lgpun tgh nk pasang badan kembali sebelum tibanya my next birthday (walaupun planning my next birthday nk larikan diri jauh² dari sini, xnk mengharapkan apa², melupakan kenangan dan harapan lapuk, xnak pk sbb xde yg care). So, maybe dah tcapai misi tuh, Pojie akan kembali as a new Pojie. Bro Corey (lama xdgr citer, miss u..), u really inspired me!

Erm, anything I hope u guys keep supporting me, keep reading PoJiePooH walaupun maybe Pojie akan sukar ditemui. Pojie fobia utk bkawan rapat lagi dgn sesiapa. Kalau x ati Pojie yg trasa, ati org lain kelak terasa. Lebih² lg klo org lain tuh tgolong dalam insan² yg Pojie sayang. Xmau la.. Tp, apa pun yg Pojie lakukan, Pojie akan tetap sayang kamu semua!


I LOVE YOU

Love,

7 Respons to “It’s better to be a good nobody, than an evil somebody…”

  1. farish H Oktober 22, 2009 pada 2:27 am #

    i'm sorry..it's not ur fault ..:'(

  2. aMir RaYYaN Oktober 22, 2009 pada 2:39 am #

    jaga diri dgn sungguh pojie..kami sgt syg kamu….jg diri….:)

  3. H.R PuTeRa YuSoFF Oktober 22, 2009 pada 3:04 am #

    cayang kamo…

  4. Edan Kesmaran Oktober 22, 2009 pada 3:30 am #

    dnt worry i owaz bside u…i will support u although all people against u… b strong n hang on there…u can do it my dear…good luck 2 u…

  5. I am Karl Oktober 22, 2009 pada 3:35 am #

    all d best bout mission u tu

  6. Mawar_berduri Oktober 22, 2009 pada 5:01 am #

    knape sedih2 ni ??…jangan sedih2 o.k…ramai je yang ada dibelakang pojie …..🙂

  7. ||| PöJìé PööH ||| Oktober 29, 2009 pada 3:01 am #

    Farish;Xla, ok jer..Amir;Syg kamu juga..Putera;Cyg kamu!Edan;Thanks dear..Karl;Thanks dear..Mawar;Xsedih la,Just terkilan..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: