| My Wishlist 2010 |

26 Oct
Erm, kalau kerajaan last week baru pas membentangkan perihal Bajet 2010 (ramai buat ulasan pasal nih), so Pojie plak sajer nk bkongsi pasal my wishlist for next year.. Tp andai dapat this year, kira alhmdulillah.. In advance tuh! So Pojie nk share antara wish² yg Pojie nk sgt dpt n happen since dulu, tp dah dekat hujung² nih, so target insyAllah ada rezeki nk dpt kan semua nih!!

Oleh sebab terlalu byk item dlm wishlist Pojie nih, maka Pojie akan susun mengikut kategori² yg telah disediakan. Byk sgt nih ntah dapat ker idak, huhuhu..

1) Perfume;

Sebagaimana korang sumer tau Pojie amat menggemari perfume, xkira la perfume murah or mahal, janji bau wangi n sedap! Pojie lebih sukakan perfume yg berbau buah dan citrus. Ske yg berbau sweet n musky². Pojie lebih suka perfume yg unisex berbanding for men, sbb ia lebih keras. Tp ada jer yg sedap kann! Ini antara perfume favourite n idaman Pojie..

Victoria Secret – Love Spell

Pojie terpikat since 1 of my officemate pakai. OMG, mmg bau dia memukau mcm kne spell ok. Xdpt 1 set, dpt body spray dia pun jadi la. mmg bau dia ladies, but i like. Nk bg kat mak pun mesti dia suker. Tp tuh la, xjumpa kat Malaysia ok. Puas mencari.. Ada kat oversea jer.. Saper la yg ada kat oversea yg leh dikirim..

Issey Miyaki – Summer 2008

Mesti korang perasan kan, ble sebut pasal perfume, mesti Pojie akan sebut nama nih. Sbb nih my feveret. Pojie pnh ada nih. Mmg best giler. Dah la botol dia pun cantik tau! nih jer perfume mahal yg pnh Pojie pakai setakat ni, ikat perut ok. Huhuhu. Now abes da, ble la dpt bli lagi..

Calvin Klein – Eternity

OMG, bau dia sgguh mempersona ok! Sampai srg Pojie xleh lupakan bau sum1. Ble thdu haruman nih, ingat kat dia. Oopss, bukan bermaksud curang, just tlalu suka bau dia, lebih² lg klo org tsayang yg pakai, mmg sexy!

DKNY – Be Deliciuos (green)

Ex-osmet Pojie pnh ada tp yg merah. Best la.. Tp Pojie paling suker yg hijau. Bau dia lagi fresh sweet! Lgpun Pojie mmg suker kaler hijau epal n makan epal hijau! Just nice!

Hugo – Energise

Pernah order ngn kwn perfume nih, tester lg ok sbb dia mmg jual perfume. Tp tup² abes stok, sampai skrg merana xdpt² lg bende nih! Bau dia mmg energise, bau lelaki yg sexy..

2) Gadgets;
Erm, actually I’m not into gadget mcm PSP ker, iPhone ker, blackberry ker, but i wish to have these things yg more practical n mende² cool walaupun xla byk function sgt!

iPod

Actually Pojie menggemari iPod nih sbb Pojie ske dgr lagu². I’m not into video kot. So pada Pojie, dpt iPod nano pun dah kira oklah kan.. Lgpun iPod touch agak bulky. Makan ati ble masa keje kat SingTel (Singapore Telecommunication) apabila customer² SingNet melanggan pakej internet, ada dpt free iPod lg ok! Mkn ati siot. Hope dpt la kann..

Sony Ericsson W880i

Since hp Pojie yg skrg nih byk sgt masalah, so I’m planning nk tukar hp tu this kind of fon. Aizoul pakai nih n dia ckp not bad, xde problem. Dah la cute kann! Cuma skrin kecik n xde kamera Cybershot. So, for this moment, maybe angkat as my 2nd hp kot. Nk angkat sepasang utk kasih jugak sbb dia ske this model. InsyAllah..

Sony Ericsson W902

Erm, target nk hp nih sbb dia almost sama ngn my current K850i n more advaance. Function lebih hebat dan sistem lebih stabil. Tp harga dia still 1k la, lom mampu lagi. Nanti la..

Sony Cybershot T700

Wow!! This model mmg cool. Mmg jatuh cinta pandang pertama pada body dia. Dah la cute, kecil n nipis jer tau! Yg pasti i think this is the best n ever yg pnh jumpa.. Yela bygkan klo amik pic kat tenpat gelap (time clubbing contohnyer), walaupun guna flash, tp still cantik ok. Klo pakai foundation pada muka mmg xpecah lobang!! I must get this 1!

Lenovo IdeaPad S10

I fall in love with this gadget since Zull angkat 1. Ahhhhh, makan atinyerr!! Mmg cute n murah. Paling murah leh dpt 1.3K. Erm, tp klo dpt nih pun ingat nk kasi Pejul pakai dulu la. Sian dia nk wat assigment xde PC nk buat, harapkan kawan² jer.. InsyAllah ada rezeki lebih mmg kne angkat 1.. Sabor²..

3) Outfits;
Erm, dah lama giler Pojie xshoping baju, xmelaram. Ini sumer atas kekangan poket. Huhuu.. Tp tula, jeles kdg² tgok kwn² xsudah² shoping baju. Dgr xde duit, gi shoping baju sana sini.. Xkat Topman, kat Sg Wang paling koman. Pojie? Downtown pun Pojie makan ati jerr.. Tp target nk dpt sumer nih, gerammm!!!

Paul Smith Shirt

Teringin sgt nk ada 1 T-shirt o kemeja Paul Smith. I fall in love dgn strips dia yg colorful tuh!!


Cardigan

Pojie ada 1 cardigan dah dari Romp, ingat nk beberapa lagi buat koleksi dari warna yg berbeza plak sbb yg ada skrg kaler itam. Sbb ada cardigan nih snang nk match mana² baju, or cover utk setiap function. Senang mix n match juga!

Vest

So far Pojie ada 2 vest. Dua² itam! Nk tambah koleksi vest juga sbb senang nk mix n match ngn sumer baju n t-shirt yg Pojie ada. Nk yg jenis² yg casual mcm kat Romp tuh pun jadi la.. Tp Awal Ashari punyer vest sumer cool² ok!

Hoodies

Pojie paling suker sweater yg ada hood, that’s y it called as hoodies. Pojie ada5 sweater macam² rupa, size dan warna, 3 ada hood. I like²! Tp teringin nk ada 1 hoodies berbulu macam kat atas tuh. So leh la feeling² winter kat opis nih. Leh gak feeling² jadi Nicole PCD.. Heheh..

Tuxedo

Teringinnnnn sgt nk ada tuxedo 1 set mcm nih. Sbb apa? Sbb klo Pojie ada apa² event or majlis makan malam, Pojie sambar jer tuxedo nih. Nk nmpk kelainan tambah la aksesori yg patut.. Klo kat MidValley ada 1 butik nih, cantiknyerrrr.. Dpt kat Lord’s Tailor pun best gak kann! Oh, bestnyerrr..

Spot shoes

Pojie nih jarang bersukan tp oleh sbb target 6bulan akan dtg nih akan aktif ngn outdoor activities demi utk mencapai kecergasan badan dan kurus, maka Pojie akan cuba mencari sport shoes pasnih. Adoi, duit lagik!

Paul Smith Shoes

Hoh, Paul Smith lagik!! Yesss, ini idaman Pojie since dulu lagi. Org lain dah bpasang², Pojie sepasang pun xde lagi. Dulu ada org ckp nk bli kan, tp since xnk susahkan dia, xpela Pojie akan cuba dapatkan sndiri. Kat Downtown pun dah RM75-90 tau! Mahal gak tuh! Tp mmg cute!! Sesuai utk sumer tempat function.

Black shoes

Semenjak keje skrg nih yg xperlu pakai formal, xperlu pakai kasut formal, so kasut itam Pojie pun dah reput dahh.. Nk pakai dah xleh. So ingat nk cari yg baru la. Teringin sgt nk jenis yg luncup kat depan, tp masalahnyer kaki Pojie nih dempak kat depan, sure sakit ble bjalan nti.

Brown shoes

Pojie pun ada brown shoes nih. Tp since dah lama xpakai, tsimpan lama dlm almari, maka jadilah cam black shoes tuh. So nk pakai² smart casual ngn kasut coklat nih, xdpt la.. Nk cari yg baru lagi..

White shoes

Nih Pojie xpnh dapat dari dulu lagi. Mmg teringin sgt nk bli sbb cool n nmpk ada kelas! Dulu nk bli time² promo kat KLSentral dulu, ada jer kekangan, sampai la nih xdpt beli. Hohoho, sedihnyer..

Boots

Wow!!! Cantik kan boot nih. Dari dulu lagi Pojie ngidam sgt nk pakai boot. Walaupun macam xsesuai, tp klo kne ngn gaya n boot yg sesuai, mmg cool ok. Leh feeling² jadi artis Korea plak!

Bag

Sebagai pelengkap aksesori, bag kadangkala perlu. Lebih² lg utk org yg macam Pojie, kadang² kurang keyakinan diri, beg leh membantu sbnrnyer. Lgpun ske letak memacam khazanah dlm tuh. Itu motiff utama. Hehehe..

3) Fitness;
It’s time for me to think about my health and fitness!!

Six pack & dick line

Wow, tgh berusaha utk mendapatkan dua mende nih! Ada dick line, sexy beb!!! Tp xdpt mcm nih rupa, dpt lite² pun cukup la.. Janji sblm my besday, nk kasi flat kat perut nih dulu. Xmo boroi².. Huhuhu..

Tricep & bicep

Nk bina lengan yg power macam nih. Baru la buahati pegang dia rasa secure.. Jgn stim udah la yerr.. Hehehe..

4) Vacations;
Hoh, dah lama sgt Pojie xbercuti.. Last pun 2tahun lepas kat Pangkor ngn sorang member! Pastu ngn keadaan kewangan yg xmenentu, sampai la ni xdpt bcuti.. Tp Pojie mmg teringin sgt nk bcuti kat tempat² nih, utk menenangkan fikiran dgn keindahan alam..

Pulau Sipadan

Pulau yg ada kat Sabah yg sgt terkenal. Airnya yg jernih dan cantik sekali. Amat sesuai utk aktiviti scuba dan snorkeling. Ada member² kolej suggest kami buat gathering n buat kat tempat nih. Cool! Ala² mengimbau kenangan masa kat Pulau Redang dulu kann! InsyAllah nti Pojie pk kan!

Pulau Perhentian

Antara pulau yg menarik n best di Malaysia. Masa study dulu xbkesempatan nk gi Pulau nih. Nti la ada rezeki nk sgt gi sini!! Honeymoon ker kann!

Bandung

Erm, teringin nk bcuti ke luar negara dan inilah tempat pertama dalam senarai Pojie. Knp Bandung? Sbb kat Bandung aman dan nyaman. Tanah tnggi yg cantik, umpama Cameron. Lgpun ada kawan² Pojie di sini. So, sambil bercuti, bleh la melawat kawan² kann! Tempat nih pun agak murah jika dibandingkan dgn tempat² lain..

Bali

Bestnyerrr klo dpt pegi sini. Org lain dah 2 3x, POjie pun dah 2 3x, impikannn jela tempat nih. Pergi jejakkan kaki, lom lagi.. Huhuh.

P/S: Mungkinkah Pojie akan mlarikan diri ke tempat² di atas bila tiba masanya.. InsyAllah..

Love,

13 Respons to “| My Wishlist 2010 |”

  1. eQbalzack Oktober 26, 2009 pada 1:59 pm #

    adoii…gaji sebulan 10 ribu pun tak cukup nak cover semua tu la pojie….

  2. aizul Oktober 26, 2009 pada 2:38 pm #

    hopefully all ur wishes come true!!!

  3. I am Karl Oktober 26, 2009 pada 3:20 pm #

    wah3ximpian perlu beserta usahachaiyok!

  4. a i z o u l h a s h i m i e Oktober 26, 2009 pada 3:41 pm #

    manyak tumoga2 rezeki mlimpah ruah

  5. iyllienaz Oktober 26, 2009 pada 8:06 pm #

    wah byk betol..g pulau sgt best!!

  6. aMir RaYYaN Oktober 26, 2009 pada 11:53 pm #

    insyaALLAH pojie…segala impian akan jadi nyata…usaha dgn sungguh…doa dgn byk…:)

  7. farish H Oktober 27, 2009 pada 4:05 am #

    body 6pax x mnhana hehee! wish ur dream come true…

  8. ||| PöJìé PööH ||| Oktober 29, 2009 pada 3:07 am #

    eQbalzack;Hahaha, tau xpe..Aizul;Thanks🙂Karl;Tol tuh!Aizoul;Ntah bila la rezeki nk melimpah ruah!Amir;InsyAllah..Farish;Suker ker?

  9. bina badan Mei 5, 2010 pada 7:02 am #

    dapatkan panduan bina otot badan agar anda lebih tuf, macho dan bergaya….semua lelaki layak memiliki badan impian anda sekiranya anda ada kemahuan…mulakan langkah pertama anda bermula disini…

  10. Rinie Mei 7, 2010 pada 11:35 am #

    Pooh kak mek jatuh cinta ngan perfume dior addict 2,meletup

  11. BeaN MorENo Disember 16, 2010 pada 9:12 am #

    alamak poojie boleh tahan wishkist ko eyh…telan air liur aku

  12. epulafea Disember 16, 2010 pada 10:50 am #

    suka wishlist no. 3 & no. 4. wow.sebab kittew pun nak kurus. Y_Y

  13. CengkodokPolkadot Julai 20, 2011 pada 7:25 am #

    I doakan u dapat semua tuUsaha²…kopek up

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: