Papadom VS Phobia 2

5 Nov
Semalam gigih la Pojie dengan Kaseh layan movie marathon. Yela hari Rabu kan murah sket. Huhuhu. Dah lama ngidam nak tgok 2 citer nih iaitu Papadom dan Phobia 2. Papadom memang dah ramai yg dah tengok, Pojie jer ketinggalan.. Phobia 2 plak Pojie xpernah tau pasal citer nih tapi ble masa nk gi beli tiket last week, terpandang plak pada poster dia nih, terus esoknyer online kat opis, gi YouTube, tengok trailer dia. Memang bapak seram ah! Kaseh plak kata lama xlayan citer hantu kann, so layan jela since ada org belanja. Yippiee!!

So pas keje semalam gi amik Kaseh, then bgegas ker Pavilion, lama giler xtengok wayang kat sini. Beli tiket Papdom pukul 9.35pm dan Phobia 2 kul 11.40pm. So meh tengok review Pojie pasal 2 citer nih!



PAPADOM kisah bapa yang terlalu menyayangi anaknya setelah kematian isteri tercinta sehingga membuatkan anaknyer merasa rimas dengan tindakan bapanya yang sentiasa bersama dia 24/7. Bila anaknya melangkah ke sebuat IPTA, bapanya terpaksa menyamar sebagai pekebun di tempat anaknya belajar semata² untuk memerhatikan gerak geri dan menjaga keselamatan anaknya. Citer nih best! No wonder la banyak dapat anugerah. Boleh dikatakan Afdlin ada sense seperti Arwah Yasmin Ahmad. Nilai² kemasyarakatan, kerjasama, sayang menyanyang turut diterapkand dalam filem ini. Ada gembira, lawak, sedih semua adalah. Good job! Pojie bagi 4.5 bintang untuk cerita ini!!


Movie kedua malam semalam adalah PHOBIA 2. Ia adalah sambungan dari citer 4Bia, awal tahun nih xsilap. Kalau 4Bia ada 4 citer, tetapi untuk Phobia 2 ada 5 citer. Citer² dalam Phobia 2 nih tiada kesinambungan citer. Persamaannya cuma pada pelakon² yang di”kitar semula” malah ia lagi bagus dari filem yang sebelkumnya. Dan sumer citer² dia kelima² citer dia sangat hebat garapannya. Masing² ada ketakutan yang tersendiri dan yang pasti, anda akan penat sepanjang menonton filem ini kerana selepas klimaks sesebuah citer tuh dan untuk masuk ke citer seterusnya adalah sangat singkat masanya. Xsempat nak menarik nafas lega anda akan disajikan dengan ketakutan yang seterusnya. Pojie bagi 5 bintang untuk filem ini. Puas ati walaupun dia padatkan 5 citer dalam 1 filem, tetapi menjadi setiap ketakutan ini. Xmakan filem kita, nak sumbat 9 citer sekaligus, hujung² macam citer komedi plak!


Novice
Ini adalah citer pertama. Mengisahkan budak nakal yang dihantar oleh ibunya memasuki kumpulan sami untuk menjadikannya seorang budak yang bermoral. Ada hantu galah uols dalam citer nih!



Ward
Citer ke-2 nih pulak mengisahkan bagaimana seorang pesakit di wad menghadapi saat² kecemasan apabila orang tua yang koma dilkatil sebelahnya, mula menghantui malam²nya di wad itu..



Backpackers
Citer ke-3 nih adalah pasal orang² yang diseludup menggunakan lori ais, mati di dalam tuh lalu bertukar menjadi zombie. Ini adalah filem Thailand pertama mengisahkan pasal zombie.



Salvage
Citer ke-4 pulak berkisah tentang seorang jurujual perempuan yang menjual kereta² terpakai kepada pelanggan²nya. Kereta² itu semua mempunyai sejarah yang menakutkan dan seterusnya menghantui dia dan anaknya..



In the End
Citer ke-5, citer last. Citer dalam nih mengisahkan tentang team² penggambaran filem citer hantu diburu ketakutan apabila pelakon yang melakonkan watak hantu dalam filem tuh meninggal tetapi kembali ke set untuk menamatkan penggambaran. Penamat filem ini sgt best dan unexpected!!


Apa² pun silalah layan filem² nih. Sgt best!!
Selamat menonton!!!


Love,

6 Respons to “Papadom VS Phobia 2”

  1. Fauzzan Helmy Anuar November 5, 2009 pada 8:38 am #

    Kehadapan Pojie yang baik hatiPojie time kasih sebab bagi Mie url tuMemang betul Mie ade masalahTapi Mie cuba selesaikan duluKalau betul Mie dah over exhaust sampai dah tak ley kawalMie cuba mintak bantuan Pojie yeTime kasih sekali lagiChatboxSebenarnya ada usaha gakTapiMie ni baru nak merangkak pelan2So…Pelan2 la nak wat chatbox tuBak kate org JawaAlon2…InsyaallahAkan ade gakTime kasih sebab bagi cadangan decoration untuk rumah maya MieDeco bersama PojieHeheheheheheTime kasih lagiBestnye tengok wayangMie dekat TerengganuWayang pun tak deNak tengok wayang kulitKene g Kelantan(u_u)

  2. Afzainizam November 5, 2009 pada 8:45 am #

    salam buat pojie http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/Nape semua ceriter movie seram je… essshhh aku bukan taku tapi segan nak tengok citer seram ni.. suspen susah lah …. but aku suka tengok si afdlin and the geng buat ceriter… hari tu pasal setem ni citer pasal papadom… eeeehhhh cam tu plakthanks comment blog aku ye… thanks lah

  3. farish H November 5, 2009 pada 8:55 am #

    wajib tgok cte antu tuh ahhaaa

  4. joegrimjow November 5, 2009 pada 9:14 am #

    syes da lama xtengok wayang!!

  5. aizul November 5, 2009 pada 9:27 am #

    gua tgk citer fobia 2 tuh masa pre screening!!best gle!!nak2 citer no 5..mcm haraaaamm!!! hahaha

  6. A j u E November 5, 2009 pada 7:29 pm #

    papadom best…phobia tu best ke?herm…sok nk try tgk la…hehhecam seram je……………

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: