Tips Menjadi ROMANTIK

5 Nov

10 Tips menjadi seorang yang ROMANTISKepada mereka yang ingin menjadi seorang yang romantis, anda patut baca tips ni:

Tips 1
Jangan segan silu meluahkan rasa sayang kamu pada si dia. Tapi biarlah ianya datang dari hati yang ikhlas. Jangan hipokrit tau!

Tips 2
Jika si dia merajuk, tak salah kalu kamu memujuknya. Hati cepat sejuk bila mendengar pujukan kamu.

Tips 3
Renungi mata si dia bila kamu berhadapan dengannya. Pastikan si dia menyedari cahaya cinta melalui mata kamu.

Tips 4
Bercakap secara lembut dengan nada suara yang rendah dan teratur. Elakkan dari meninggikan suara atau ketawa dengan kuat. Biarlah menjadi’soft-spoken’.

Tips 5
Sentiasa memimpin tangan si dia ketika berjalan seiringan. Biarlah si dia rasa selamat berada di sisi kamu.

Tips 6
Sesekali apa kata kalau kamu membelikan si dia hadiah istimewa buat si dia. Biarpun murah, janji pemberian itu ikhlas.

Tips 7
Sering mengambil berat akan si dia tapi janganlah sampai mengongkong. Nanti si dia akan boring dengan sikap kamu itu.

Tips 8
Selalu berpakaian sedondon ketika keluar bersama. Contohnya, jika si dia pakai baju merah, kamu pun turut memakai pakaian berwarna merah.

Tips 9
Kunjungi tempat-tempat yang boleh menimbulkan mood yang romantik. Contohnya di tepi pantai atau kawasan peranginan.

Tips 10
Lemparkan senyuman yang paling manis buatnya ketika berjumpa. Pastikan senyuman itu mampu mencairkan hatinya.

Semoga anda dapat mempraktikkan tips ni yer.. 🙂

P/S: Motippppp sgt!!!

Love,

9 Respons to “Tips Menjadi ROMANTIK”

  1. aLeen aVriL November 5, 2009 pada 12:26 pm #

    ermm..pojie ade prktik kan x??

  2. H.R PuTeRa YuSoFF November 5, 2009 pada 1:10 pm #

    agak2 adik ne romentik x..cuti ujung taun ne adik dtg KL ye…huhu

  3. aMir RaYYaN November 5, 2009 pada 1:20 pm #

    pojie,hehehe..wan selalu je singgh blog pojie…just x smpt nk komen…hehehe…ampun….layout dh baru..hehehe

  4. A j u E November 5, 2009 pada 7:26 pm #

    layout baru…sebelum ni nak komen tapi xleh..apsal da…

  5. atty's November 6, 2009 pada 3:52 am #

    pojie ni lomantik tak ..ekekekke

  6. momguess November 6, 2009 pada 4:10 am #

    yang oiiiko romantik tak???

  7. D.O.U.B.L.E...S November 6, 2009 pada 4:42 am #

    nak prktikkan la…hehehehhehe lomantik gitu…

  8. farish H November 6, 2009 pada 7:02 am #

    no 3 yg xthn heheee

  9. ||| PöJìé PööH ||| November 11, 2009 pada 4:28 am #

    Aleen;Ish, mestilah ada..Heheeh..Putera;Hehehe..Dtg ler..Amir;Hehehe, thank you 🙂Ajue;Yeker?Now dah boleh kan??Atty;Pojie mestilah romantik..Hehehe..Momguess;Mestilah hanya Kaseh jer yg tau!!Double S;Silalah..Farish;Suker Rizz!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: