Nak DUIT!!!

8 Nov
Saper nak duit angkat tangan!!! Ooopps, jangan angkat tinggi² yer Pojie ada bau masham di sini. Wakaka!! Saper xmau duit kan!! Pojie selalu pikir bila la ada duit banyak². Best kan kalau hidup kaya. Kata orang jangan kaya sangat la, cukup la sekadar hidup bebas dari hutang piutang, wow heaven Pojie rasa!!! Xpening ² paler pikir hutang xsudah².

Pojie selalu pikir, bestnyer kalau Pojie nih anak orang kaya! Xpayah pusing² paler pikir nak cari duit sana sini, bayar hutang keliling pinggang size 34 nih.. Oops, kantoi! Hahah! Pastu family ada bisnes plak, so uruskan bisnes family. Harta kekayaan family 7 keturunan xabes makan. Kadang² jeles tengok kawan² yang banyak duit nih, leh shoping banyak², bercuti sana sini. Makan ati pun ada bila diorang tayang kekayaan diorang, tapi nak buat macam mana harta dia, hak dia. Walaupun jeles, tapi bila pikir² balik orang macam tuh idup dia macam xbest plak ek. Xde cabaran, xde masalah. hidup senang sepanjang zaman. Lagi² plak hidup pun dengan harta family. So, xperlu la nak jeles² sangat Pojie yer.. Kamu boleh hidup dengan masalah, kamu boleh berdiri dengan kaki sendiri..

Pojie xmau tamak. Tapi pada Pojie cukuplah kalau Pojie ada harta seperti rumah yang selesa, kereta yang memudahkan kerja, duit yang sentiasa ada dalam poket dan bank juga tiada sesen hutang. That’s enough for me! Sebab Pojie xmau jadi manusia yang lupa diri dan tamak nanti. Xmau jadi orang yang berlagak dan sombong dengan kekayaan.. Ada duit sebanyak nih hari² dalam poket xsurut oklah..

Tapi kalau xdapat jugak macam tuh, cukup² macam kat bawah nih pun jadi lah kan.. Cukup² makan dan hidup kata orang…

Wahhhh!!! Giler tamak kau Pojie!! Kikiki.. Xla, klo ada macam tuh, alhmdulillah.. Sekarang nih otak tengah ligat pikir macam mana mau tambah pendapatan. Hidup di KL nih sangat memeritkan lebih² lagi bila berjauhand ari keluarga. Nak keje part time kat kedai makan, macam larat jer. Xberbaloi la plak. Nak bukak bisnes, apa la yang boleh Pojie jual. Bukan otak bisnes Pojie nih. Nak join MLM?? Oh, tidak mungkin! Pojie bukan seorang yang gigih dan menunjuk² kekayaan demi mengejar downline! Tapi tulah, masih berfikir nak bukak bisnes online. Masyuk gak kan bisnes macam nih sekarang.

Kawan²,
sila bagi idea…

Love,

10 Respons to “Nak DUIT!!!”

  1. syaf November 8, 2009 pada 3:50 am #

    wah isu ni macam isu kite lepak kat shah alam jerkj..muahhahatu r kalu ade duit kan bagus…the 1st thing kalu aku kaye raye nanti aku nk bawak my parent p haji….

  2. H.R PuTeRa YuSoFF November 8, 2009 pada 3:54 am #

    ingt abg nk bg duit td.hehe

  3. Fauzzan Helmy Anuar November 8, 2009 pada 6:37 am #

    HahahahahaKan PojieMane tau 1 hari Mie betul2 jadi artis kan???HahahahaDancing lawyerBetul kate PojieMie yg student ni pun kadang2 peritMie gunakan kelebihan yang Mie adaG ajar menari dekat sekolah2LatestMrsm KT la

  4. sI tEDI November 8, 2009 pada 7:12 am #

    pojie.. kalau ada lebih hulur2.. lah

  5. aMir RaYYaN November 8, 2009 pada 7:26 am #

    syukur pada rezeki pemberian ALLAH….cukuplah….:) jg diri pojie…

  6. joegrimjow November 8, 2009 pada 8:09 am #

    poojiejoin herbalife!!heebadan mantapdapat jadi modeldapat jana duit3 in 1sowang classmate balik ke malaysia semalam, sebab layak ke cruise under herbalife. 5 bintang ooh, ku sikiiiiit je lagi nak layak.papecontact me ya 😉

  7. Future Protaz November 8, 2009 pada 9:26 am #

    Aku ni ada la join mcm2 biz MLM n online ni…cuma nk igtkan klu nk terjebak dgn biz2 cmni berhati2 lah…spnjg aku wat biz ni, ada yg untung, ada yg rugi…kita xjgka semua tu n kena bersedia utk hadapinya…kdg2 kwn kita wat untung, tp bila kita join…mcm2 menda jd…syrkt tutup la, kena serbu bank negara la…so, aku yg dah bersara dr dunia MLM n biz online ni nk nsht la better wat biz yg nmpk n jelas…mudah-mudahan rezeki kita diberkati Allah.

  8. wAtashiwa Nemo-cHan November 8, 2009 pada 10:32 am #

    er…. nemo ingat nk buat bisnes buat gg palsu…. xuntung banyak… tp… kalo rajin amik kes bleh dpt untung bersih 3000++…. tp kat K.L nieh nemo dh nak parkinson dah buat gg,…. mase student dulu bleh ar….

  9. mr.syazwan November 8, 2009 pada 5:50 pm #

    FUUUYOOOOOklau den dpt duit byk tu.. haiimau poji dtg merompak wan kan.hahahaapa2 pun klau nak join bisnes on9 kne btl2 tahu latar blkg minatang tutkt2 menyesal di kemudian haribkn duit yg bertimbun nnt.. tkt2 tisu yg menimbun2 lap air mata..huhurenung2kan selamat beramal

  10. ||| PöJìé PööH ||| November 11, 2009 pada 4:46 am #

    Syaf;Kann, ini kira rentetatn dari discussion kita malam tuh la beb!!Kan² aku pun plan yg sama..Putera;Kamu la bg abg duit!Fauzzan;Wow kamu hebat!!Tedi;InsyAllah..Amir;Jaga diri juga..JoeGrimJow;Alahai macam best tp macam MLM kann!Nanti la POjie ctc ok!Future;InsyAllahNemo;Alahai gegeh la kamu nk buat gigi kann!Syazwan;Huhuhu, btol²!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: