Kan dah kene MARAH!!!

1 Dec
Sentap dan sedih jap semalam. Tapi tak mengapalah, family matter. Tak ada pantai yang tak dilambung ombak, kan! Ini gara² ada saman yang Pojie xsempat nak bayar, dah sampai ke pengetahuan keluarga, apa lagi kene marah la. Padan muka ko Pojie!


Tengok tuh, ada 6 saman, semua dengan kesalahan yang sama sebab salah parking. Total RM180 (kalau bayar online siap ada cas tambahan RM12). Cipan betul la pak polisi nih tau! Kalau nak saman orang tu letak sekejap² pun kau dah saman, cuba kalau buat report, kau buat muka tahi dan terhegeh² nak buat report kan. No komen pasal nih. Apa pun akan bayar jugak nanti, sabar yer!


Apa² pun terima kasih banyak² kat Mawar sebab berikan Pojie link MyEG Service [KLIK] nih utk tengok saman dan membuat pembayaran secara online. Tapi kene register dulu la yer.

P/S: Ada orang cakap tak bayar saman akan menghadapi masalah untuk tuntutan insuran kalau ada kemalangan dan kalau nak renew roadtax tak boleh kan? Pastu akan kene panggil naik mahkamah kan? Tapi ada jer ramai member² dah bertahun kene saman tak pernah bayar, selamba jer..

Love,

6 Respons to “Kan dah kene MARAH!!!”

  1. farish H Disember 1, 2009 pada 6:34 am #

    alaa cian dieee

  2. @juera Disember 1, 2009 pada 6:37 am #

    cmne leh smpai ke pengetahun kuarge tu..ngehx3..x pe la sbr je..undang2 kt dunia bese la tu..jura pn kna satu smn PDRM..tp bt derk jer..tu pn psl abg jura pnye psl la ni..bkn diri sndiri tau..mbe kte diorg berpuluh thn da x settle lg saman diorg tu..rilex jer..ala ape nk tkut..tp org kte klu saman JPJ jgn main2 tau..saman polis x pe lg..bleh bt gurau lg la..huk3..tp klu dh ade duit lbih byr aje la..nnti klu kita mati x de la tgl utang kt dunia ni kn..so pk2 kn la..

  3. I am Karl Disember 1, 2009 pada 7:36 am #

    hohohohohmenakutkanxnak check la

  4. Hazzy Ishak Disember 1, 2009 pada 9:13 am #

    alhamdulillahbelum ada rekod lah…harap2 tadelah…

  5. sI tEDI Disember 1, 2009 pada 1:47 pm #

    nanti mesti ada diskaun bayar saman.kita ni yelah bayar penuh.ending2 ada gak macam jualanmurah gitu!

  6. Fatt Chin Choy Disember 2, 2009 pada 3:29 am #

    ko kena belajar parking semula nihahaha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: