Contest: MAKNAM BELAKANG TABIR

7 Dec

Hai.. Hai.. Hai kawan² semua!!!

Berita baik! Berita baik! Julung² kalinya PoJiePooH mengadakan contest. So contest ini terbuka kepada semua pembaca² PoJiePooH tak kisah la follower ker, non-fillower ker, blogger ker, reader ker, silent reader ker as long as kawan² semua berminat nak menyertai, dipersilakan. Idea nih pun muncul secara kebetulan selepas terlihat candid pic nih dari blog Jai. Pojie ingat nak letak dialog yang akan mengeraskan perut sehingga tersembur sagun (andai sedang makan sagun), tetapi cam buntu la pulak. So sekarang, Pojie mememinta jasa baik kawan² untuk mengisikan ruangan dialog seperti gambar di bawah;

Untuk mengisikan ruangan dialog itu, ada beberapa syarat dan arahan yang perlu dipatuhi;

  1. Sususan A, B dan C tidak dikira asalkan mesej yang dikeluarkan sampai kepada pembaca.
  2. Setiap dialog perlulah tidak melebihi 20 patah perkataan.
  3. Dialog yang dituturkan MESTILAH berunsurkan lawak jenaka yang bisa membuatkan pembaca² gelak guling² (tak kisahlah andai dialog itu berunsur lucah asalkan lawak).
  4. Setiap dialog yang diungkapkan mestilah mempunyai unsur² MAKNAM BELAKANG TABIR (mengumpat).
  5. DILARANG sama sekali mengeluarkan dialog yang memalukan mana² pihak atau watak di dalam gambar ini.

Contoh sebagai panduan kawan²;

C: Pooh, ko agak² umur Kak Heze tuh betul ker 23? Aku tengok macam 17 jer..
A: Lor, ko tak tau ker yang dia tu pakai susuk jamu rapat, tuh yang nampak muda..
B: Amboi, depa nih puji ker kutuk Ahkak Gonj aku sorang tuh? Siap naa aku report!

Itu adalah contoh paling sengal dan dari Pojie. Sangat takde idea ok. Tapi nak jugak buat especially bila tengok gaya dan cebikan mulut P3tani itu adalah gaya orang sedang hangat membuat aktiviti maknam belakang tabir. Suker²!!

Ahah! Kalau ada contest mestilah ada hadiah dia kann!! Oklah, hadiah dia adalah…RAHSIA!!! Hahaha, maaf lah kawan² Pojie masih belum memikirkan apakah hadiah yang paling best untuk diberikan kepada pemenang. Yang pasti akan Pojie announce kan bersama² dengan calon pemenang! Contest ini akan berlangsung selama seminggu dari 1 – 7 Disember 2009. 3 dialog terbaik pilihan Pojie akan layak ke pusingan akhir dan juara akan ditentukan oleh pembaca² PoJiePooH itu sendiri. Oh, jangan lupa, anda perlulah menjawab di ruangan komen yer dan jangan lupa nyatakan NAMA dan EMEL anda untuk memudahkan Pojie menghubungi anda nanti..!

SELAMAT MENCUBA!!!

P/S: Ampun yer P3tani, Rizz dan Jai kalau contest nih bisa buat bontot korang sengal² ubi. Hahahah!!!

***CONTEST CLOSED***
Thank you for your support and participation.
Top 3 5 participants will be announce in 3 days.
Good luck!!!

Love,

45 Respons to “Contest: MAKNAM BELAKANG TABIR”

  1. Ejay November 30, 2009 pada 6:33 pm #

    woah… first contest tp sgt creative.ejay nak cuba td, tp segan plaktakut tak klako nntibuat malu je.. hehe.takpe, contest ni ada seminggu lg kan.ada masa lg nak fikir nih…

  2. Fauzzan Helmy Anuar November 30, 2009 pada 6:39 pm #

    Kelas bebir kawan Pojie tuHahahahahaNak joinlahNak mintak Mak Tam buat ceritaKalau Boi adeMesti pecah perutAyat tak boleh belahPuki tu semestinya adaHahahahahahaha

  3. Hezesuze Disember 1, 2009 pada 4:15 am #

    hahahaahwakakakakahahahaahgelak guling2 da akak ni pojie oiiibaca komen ang tu….tp besh2 akak suke bangat…mulut petani mmg xbleh blah…hahaha*smbung gelak lagik….hahahah

  4. Mama Mya Disember 1, 2009 pada 5:39 am #

    best gak contest mcm nie hihihiwatie quefamili.com

  5. farish H Disember 1, 2009 pada 6:01 am #

    hahah keji sgt xth gelak k.wakakkak.jap nk pk idea

  6. farish H Disember 1, 2009 pada 6:05 am #

    c : pooh!,..cube ko tgok org kt hujung kite ni..dok usha aku je dri td…!a : haha dan2 la ..die tgok aku tu sbnarnya..aku da spot dri jauh ni! hahhaab : veranganz! haha korang xtaw aku dah dpt pon no tepon die wakaka

  7. a i z o u l h a s h i m i e Disember 1, 2009 pada 11:05 am #

    C:Uols rasa betul ke bibir Kak Nita tu ori? Terjuih je mak tgk..tak meletop langsung…A:Entahlah la nok..mak tgk macam di sengat tebuan tanah..please la..clust lagi bibir uols..B:Tak koser mak nak layan korang nie…baik aku scanning abang cleaner bangla tu..cando sgt..arghhhby:zoul cka_dt@yahoo.com

  8. a i z o u l h a s h i m i e Disember 1, 2009 pada 11:12 am #

    C:dgr mak nak nyanyi ni " sepanjang perjalanan ini, lembah dan lurah "..ala mak lupa la lirik dia..sambung la nokA:mak x main lagu kak eton ni..uols lain la rakan seperjuangan beliau..wanita di pinggir kubur sgt..kikikikiB:very the korang ni..nasib mak maintain datuk pah the one n only.."teratai teratai teratai layu di tasik madu"…

  9. syaf Disember 1, 2009 pada 11:58 am #

    c : kaw taw mak aku kate aku betine jalang.. Nanges aku 5 hRi 5 malam. Terus carik telengkung.A : iye ker? aku memang dah lame taw kaw jalang. malas nk cakap jerk…Kaw sgt jalangB: Si C ni baru taw ke die nie jalang? Plzz lah baru nak sedar…dq sangt..by : syafsyafieck_88@yahoo.com

  10. syaf Disember 1, 2009 pada 12:04 pm #

    c : Wey nape rambot kaw macam penyapu makcik cleaner 2. Macam rambot indon pown ader..keji nyerA : hehe (nada geram) x sedar rambot kaw macam pompan meroyan mati laki…B : HUrm puaslah aku menayang rantai zhulian yg aku beli ni ha…buley masing2 buat x nampak…geram haku

  11. syaf Disember 1, 2009 pada 12:20 pm #

    C : kan aku dah kate jangan jadi waiter…mane ade kelas…bangla cuci toilet 2 nk lah kat ko..A : ya Allah sambar lah makhluk sekor ni dengan petir nowww..aminB : kene pose innocent ni, kang x pasai2 kene carot gak..mak takowt…by : syafsyafieck_88@yahoo.com

  12. syaf Disember 1, 2009 pada 12:26 pm #

    C : Weyh kenape org kate muke ko macam budak 12 tahun..jeles aku..ape rahsienyerA: hehehe…bese jerk…alamak terkeluar guli aku 2 biji dri seluar..membesar kerane bangge..how??B : pelik haku, org lain "adik yg NAIk", die "abg yg BESAR"…SANGT X NORMAL…kene tanye pakar sakit tuan nihby : syafsyafieck_88@yahoo.com

  13. Aku X-PO Disember 1, 2009 pada 2:21 pm #

    A: weh C, try ko tengok kapel kat belakang ko tu, aku tengok cam tak sesuai je dowh diorg, pakwe cam cicak patah ekor, awek plak cam sambal gading.C: ala A, biaq pi la depa tu. Dah jodoh depa camtu. Tapi kalau awek tu cam sambal daging, patutnya dia cari la pakwe yang cam sambal itik, baru masyuk bai.B: ehem2, korang ni perli aku ke? tahu la aku ni jual sambal ikan, sambal daging, sambal itik, korang tak yah la samakan diorg dgn sambal aku plak. haktuih. judin_bo@yahoo.com.my

  14. ||| PöJìé PööH ||| Disember 2, 2009 pada 2:14 am #

    Hahhaha..Gelak guling².Terima kasih banyak8 buat yang telah menyertai..Tiada had penyertaan..kalau ada idea, sila join lagi..Tapi hanya layak menang 1 hadiah shj..Sila war² kan kepada semua yer..

  15. atty's Disember 2, 2009 pada 4:14 am #

    alor nak cuba.tp lom ade idea..ngn bz..nanti ..kalo smpt ..kty join..tc ye..

  16. Mawar_berduri Disember 2, 2009 pada 5:57 am #

    C : Eh..cube korang tengok pompuan tu…tu yang tu…mak ai …bulu kaki mengalahkan gorilla ada hati nak pakai skirt….A : ape la ko ni tu kan 'mak' memanglah bulu kaki cam gorilla…aku rase bulu kaki ko pun lebey kurang je…tok sah la dok kata kat orang..B : E..Eh die ni…Ingat ensem ke buat molot moncung cam tu??..dah macam itik kena buasir je aku tengok…. mawar.berduri24@yahoo.com

  17. QieFLy si Dolce Disember 2, 2009 pada 6:38 am #

    C : pssttt!!! nok ujung bulan uollss teman mak g cucuk bibir lagi taw…mak nak mcm angelina juling tu..B : ok2 set lepas tu kita g ronda2 kat Bukit bintang bagi tngok satu malaya bibir ko yg seksi tueee….A : hurmmm…kesian aku tngok bibir ko nok mcm langsuir tak cukup makan…*smbil wat muka kekwat…

  18. QieFLy si Dolce Disember 2, 2009 pada 6:47 am #

    C : choiii….nok asal ko dok mengangkang ni very the mcm abg2…tngok mcm mak ni sopan je kepit…A : biasala nok mak kan acting str8…(dlm ati)nak je aku baling bola hijau ni kat bibir ko bia lagi bengkak….B : abgggg tolong tngokkan line 12 ni bola sangkut la…takde masa aku nak layan 2ekor minah bangla ni…choi…

  19. QieFLy si Dolce Disember 2, 2009 pada 6:53 am #

    B : (suara kepit)asallll korang ni asyik2 nak ngumpat je tak keje lain ker huh….mencik taw smbil menayang rantai berliannya….B : alaaaa….tadi ko ngumpat lembaga itam yg lalu tu voley plk….very the gedixx ko…C : ala B, biar jela dia…sbnrnya dia tu nak tayang rantai berlian yg dia beli kat PS selonggok 3hengget tueee…*PS = petaling street

  20. cik eykameow :) Disember 2, 2009 pada 7:30 am #

    C – Heyyy ni mak nak kongsi² nie.. mak baru pas makan "vegetta"(ubat cepat ramping) nokk..ubat tu memang berkesan.. terberak² taw kalau u makan nanti.. tapi hasil nye.. umphhh..tgk lah mak skunk…A -Wahhhh! yeke nyah…meletup u olssss~~ B – Ee..berak² baru dapat kurus? emm. xpelah camtu.. baek aku maintain je.. by : eykameowe_car_manjer@yahoo.com

  21. faizul darius Disember 2, 2009 pada 9:31 am #

    C= ko nak tau tak nyah, mak citeraser sangat dengan abang kaunter boling tadi, merembes u olss.. tapi topkah, bottomkah, tatau la makb= dia taste kat ko ke masalahnya..A= sebelum ko hambek, baik aku kebas dulu…

  22. adie Disember 2, 2009 pada 4:00 pm #

    ni adie cuba ye…tapi ni main2 jerC: Heyyy….!!!!(dengan suara nyaring, 5 harkat), bulu hidung u terkeluar.A: hanjing!….B:bulu hidung i lagi lentik ok…(adikaismail@yahoo.com)

  23. sI tEDI Disember 2, 2009 pada 4:17 pm #

    aku x de idea.. nanti aku masuk balik. InsyaAllah. he he he

  24. faizul darius Disember 3, 2009 pada 5:33 am #

    c= ade ke patut, makcik cleaner tadi panggil mak Liyana Jasmay, voley?b= keji tawwwwa= nenek Liyana Jasmay pun belum tentu sama muka cam ko noqs…

  25. adie Disember 3, 2009 pada 7:13 am #

    C= Heyyyyyy!!!… ko kentot ye, busuknye macam bangkai tapir mati kena jerut.B= ko lah kentot!A= arghhh lege…dari pagi tadi tahan kentot…akhirnya….

  26. faizul darius Disember 3, 2009 pada 8:11 am #

    c= qau nak tahu tak pojie, mak kan nak kata vangga tu vanggalah kot, sebab fatine tu boleh dapat laki orang puteh, curlast dia kann, qau rasa mak ada harapan tak nak dapat laki cam tu?b= jangankan orang putih, orang warna warni pown tak selera tgk qaua= qau henggat qau chanteque? ada bulu mata lentik cam dia ittew..?

  27. faizul darius Disember 3, 2009 pada 8:42 am #

    c=terkejut mak tgk kak senduk berubah jadi str8, very the jantan macho… taste sgt…b= wah, bagaimanalah rupanya ya?a= ade aku kesah?

  28. lili11 Disember 3, 2009 pada 8:47 am #

    Arghhh … kena pikir dulu nih! Nanti yer!!Precious

  29. faizul darius Disember 3, 2009 pada 8:52 am #

    c= oh my gucci! tgklah apa sudeh jadik pada bibir fazura mak inni, sakit u olss kena comolot ngan mamat bangla tadi…b= bangla pown ko sapu, kimarkk sgt tawwwa= ko ni noqs, taste ntahhapentah

  30. ||| PöJìé PööH ||| Disember 3, 2009 pada 9:40 am #

    Hahahahaha..Sengal la korang nih..To Farish, Qiefly, Aizoul, Syaf, X-PO, Mawar, Eykameow, Faizul dan Adie, terima kasih banyak² atas penyertaan kalian..Masih xpuas ati lagi?Sila cuba lagi..Penyertaan tidak terhad!To Ejay, Fauzzan, Hezesuze, Mama MYa, Atty, Tedi dan Lili, xmengapa..Contest sampai 7hb, ada 4hari lagi..Sila cari idea lagi yer..

  31. QieFLy si Dolce Disember 3, 2009 pada 1:25 pm #

    C : [sore t'sngtla kepit] aku benci la asal semua blogger2 tu jeles tngok bibir aku yg cantk nie hah….A : hurm sabarla nok…antara kita semua ko je ader bibir angelina Joling…kitaorg ni apala sngt ader….B : [trus menjeling tajam tepat kearah muka C dan berbekalkan muka yg agak kekwat lalu melibas2kan rambut ala2 iklan pantene nicole] lalu berkata nama ko FARISH !!!! ko adoo???

  32. farish H Disember 3, 2009 pada 1:34 pm #

    wakakak xleh blah r msing….pdhal cte yg sbnarye lg hangat kannn pojie hahahah!!!

  33. a i z o u l h a s h i m i e Disember 3, 2009 pada 4:09 pm #

    C: nok bibir mak sexy x?(suara kepit itik)A: ntah la nok..mak tgk biasa jer..tp ko maintain tokoh bohsia yg disegani taw..D:matilako…mak tetap chantique mirip ipa raziah..adooo

  34. Afzainizam Disember 3, 2009 pada 8:59 pm #

    Bila mata bertentang mata….Dalam satu pertandingan sape kenyit mata dulu dia yang kalah kena belanjer makan makan tengah hari…. sorang jadi pengadil menentukan kalah atau menang…Si C: Pojie ko tak yah lah nak tenung mata aku sampai naik juling mata hitam ko tu… kira ko ngaku je kalah.. tahi mata ko tu buang dulu…tahi mata besar penumbuk.. nak termuntah aku tak selera aku tengok muko kau tu…. Si Pojie: Ko aku cepuk gak… Tertutup gak mata ko sebelah karang… ohhh pakai tektik kotor ye….nak saiko aku lah tu…lepas sebiji penumbok baru senyap mulut longkang ko tu…Si B: aku nampak mata ko tu yang nak berkelip… sikit lagi nak berkelip…. jap lagi tu …. hah…hah….hah…. skit lagi…pojie kira aku aje yang menang ye….. http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

  35. Mr.Homosapiensz Disember 3, 2009 pada 9:16 pm #

    C : Nokkss!! Mak jupe nyah tu kat LQ malam jumaat tu..Dia punyer 'vontott' XXXL 'bubbletalk' mcm bola boling ni uolssszz!!! Ntah2 pakai 'silicon' besor beg atas meja ni….hahha..very the platic….A : Aku punyer xyah nk plastik silicon2 ni…natural beauty giteww youu!! hihi…B : Uisshhh!! klu body slim mcm aku ni pakai silicon camtu sure very da booom keba boommm!!!Mr.Homosapienszhomosapiensz@yahoo.com

  36. Mr.Homosapiensz Disember 3, 2009 pada 9:24 pm #

    C : Tadi masa 'turn' Mak bowling td kanzz…Mak terpegang 'vontott' shuben tu uolszz…Mak ingatkn bola bowling…Punyer die tonggeng ikat tali kasut kat Mak..!! Dah le pakai suar hitam…sejibik bola bowling tu…terus dia bg bisnes kad!!A : very the extravaganzzaa…!B : (Sesambil jeling2 'shuben' yg kna 'cabul' td..) Not bad…Mr.Homosapienszhomosapiensz@yahoo.com

  37. ezany Disember 4, 2009 pada 3:16 am #

    wahh..besh2 nie..senang jer nie..hehehe……aper hadiah yer ???

  38. Melz Disember 4, 2009 pada 3:51 am #

    hahaha mel nak try setelah lama menghilangkan rasa stres ini ahaks.Alamak takde idea -.-" mel tak reti Mengumpat miahahaha

  39. Anonymous Disember 4, 2009 pada 3:59 am #

    C : Amboi Pooh, chanteq sekarang! Operate ke suntik. Ke u pakai susuk. Ke ade "suntikan" lain? Hamboi bibior kamu..rupe Anjinglina Jolie kaedahnye..U olsss patutla kekwat skang. Ape rahsia kechanteqkan u ols ni?A : Betul ke chanteq u ols? Xde la.. biasa jek. I amalkan mandi bawah jejantas Sogo jek..pukul 12mlm syaratnye..kemban paras kopek tp boley lepas paras lutut..sanggup?B : (dlm hati) verangan taw. Hadek² begitu la. Ko tak perasan ke aku yg paling chanteq kat cni? Ade hati nk lawan merk!XEN

  40. cik EPAL Disember 4, 2009 pada 6:25 am #

    main bowling ke tengok bowling tu???😀

  41. H.R PuTeRa YuSoFF Disember 4, 2009 pada 9:57 am #

    jai xde idea la… tapi kalau masa nk bg adiah nnt jgn lupe ajak jai… huhu

  42. H.R PuTeRa YuSoFF Disember 4, 2009 pada 10:27 am #

    A : Melets la suara ko masa karok td… ada rahsia ker… C : aku g jumper kak heze.. ko tak tau ker kak heze tu pewaris inang sari dalam cter nenek kebaya kat TV3 tu… sgala susuk dia ada… B : boleh la aku pasang body pas ne dgn kak heze

  43. Mr.Homosapiensz Disember 5, 2009 pada 1:18 pm #

    klu tgk gambar+cloud tu kan….cuma yg C jer yang bercakap…..A & B tu digambarkan bercakap dalam hati/berfikir jer….kannnn pojie kannn??????

  44. mr.syazwan Disember 5, 2009 pada 5:04 pm #

    C= NOK!! ko tau tak si jina da operata daa dagu, mata hidung semua.. ku tgk yang adooo bertmbh hodoh lg adalah dia tu.. ohh pleasee mak x kuase…A= iye ke nyah… ermm mak pun pasan gak..eeeeeeeeeee takut2..B= CHOOIII!!! agak2 sikit uols.. uols nak kutuk mak punn jangan la depan-depan mak okeh.. kang tibebe mak jd cicakman kang harus uols sembah mak kang..(hanya rekaan semata2.. peace no war.. hehehe)ice_blanded88@yahoo.com

  45. ♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ Disember 7, 2009 pada 9:48 am #

    saper yg masuk contest nihselamat berjaya=D

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: