M A G I K A

24 Dec
Salam buat teman² sekalian..

Beberapa bulan yg lalu Pojie ada singgah jap kat blog Pengacara No. 1 Malaysia iaitu Aznil Hj. Nawawi atau Paknil. Beliau ada membuat sedikit review tentang filem terbaru yang dibintangi beliau terbitan adik beradik otak batu geliga; KRU iaitu…

Yes, Magika. Ini bukan filem Hindustan yang pelakon dia Malika, Magika whatever tuh yer tetapi ini adalah filem muzikal Malaysia, buah tangan terbaru dari KRU Production. Pada mulanya Pojie cuba mencari info pasal filem ini tapi tidak ketemu. Tetapi baru² ini ada terdengar lagu nyanyian duet Mawi dan Diana Danielle iaitu Penyembuh Rindu sedap pulak. Terus mencari di YouTube lalu mendapati bahawa lagu ini adalah OST filem Magika. Wahh, siap ada videoclip dah tau, meletop gak!!!

Siapa kata Malaysia tak boleh buat videoclip meletop? Boleh jer, janji kreatif dan ada duit lebih sikit. Tak payah nak kayakan produksi Indonesia. Setelah itu, gigih la Pojie google² pasal filem ini. So far tak banyak informasi yang diperolehi melainkan melalui Prahara Seni. Apa yang menarik filem ini selain ia merupakan filem pengembaraan muzikal pertama Malaysia, pelakon² yang membintangi filem ini terdiri daripada bintang² terkenal tanah air yang akan turut menyumbangkan suara dalam 10 lagu runut bunyi filem ini, karya Edry KRU sendiri. Pojie paling tak sabar nak melihat kemunculan semula Ziana Zain sebagai nenek kebayan yang meletop dan Ning Baizura sebagai Puteri Gunung Ledang.

Lawak ok kalau anda saksikan trailer filem ini. Filem ini juga mengetengahkan cerita² rakyat dan dongeng masyarakat Melayu. Hahaha.. Gila gempak. Tak sabar nak menyaksikan filem ini yang bakal ditayangkan awal tahun depan!

FILEM WAJIB TONTON 2010!

Love,

9 Respons to “M A G I K A”

  1. sI tEDI Disember 24, 2009 pada 2:18 am #

    ADA MAWI KE? X SKE MAWI LAH!

  2. Eazy Izzuddin Disember 24, 2009 pada 3:07 am #

    wah!pasti tonton=D

  3. QieFLy si Dolce Disember 24, 2009 pada 3:59 am #

    mcm grand jer……klu berkesempatan sure aku akan tngok

  4. mr.syazwan Disember 24, 2009 pada 4:22 am #

    MESTI TONTON…ada K G…yabedabeduu…..

  5. Hazzy Ishak Disember 24, 2009 pada 4:37 am #

    mawi ada erkk? tak suke tak suke…looking 4ward nak tgk muvi ni…

  6. miss lolly a.k.a luvfareda Disember 24, 2009 pada 5:41 am #

    tu rrr ada mawi cam tak shiok je :Pkeliks samsung :))

  7. iva saionji Disember 24, 2009 pada 6:05 am #

    wow..bunyi jek dah magika….xsabar plak nak tunggu dia kuar….tq pojie…for the info..hehehe

  8. Mr.Homosapiensz Disember 24, 2009 pada 6:31 am #

    wajib tonton!! hehe…x suka mawi….Boooooo~~

  9. I am Karl Disember 24, 2009 pada 10:08 am #

    karl dh dgr dua soundtrack nyehehehelakonan ziana zain sgt meletopdie pun lead role gkhohohosuke mawi! hoho11 march release if x silap!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: