Jaga-jaga Cik Salmah!

12 Feb

Nampak atas tuh? Sokmo la kawan² Pojie berbual di YM dengan bahasa² antarabangsa sekarang nih! Pojie pasti kawan² anda di YM pun macam tuh jugak kann. Keluar Tagalog la, Burmese la, Tamil segala bahasa juga keluar. Ha… Jaga² yer kawan². Bukan hanya kepada Cik Salmah, tetapi kepada semua teman² Pojie, usah la korang sibuk² nak klik² link yang ada. Itu adalah VIRUS! Ada faham??!

Apa yang boleh anda lakukan adalah, alert kawan (yang send mesej) tuh, bagitahu dia pasal keadaan ini (bagi mengelakkan dia blur² keledek) dan nasihat beliau untuk;

  1. Scan PC, or format terus.
  2. Change password.
InsyAllah tiada lagi kelas bahasa antarabangsa di YM anda. Kalau kawan² yang kene tegur tuh, usah la buat blur². Anda memang tidak menyedari keadaan ini, di mana YM anda yang telah dijangkiti virus akan menghantar mesej “keamanan dunia” ini kepada kawan² yang lain, tetapi cepat² la buat tindakan seperti di atas.

Peace no war🙂

Love,

5 Respons to “Jaga-jaga Cik Salmah!”

  1. sI tEDI Februari 12, 2010 pada 9:43 am #

    TQ pojie. jarang online

  2. Hezesuze Februari 12, 2010 pada 10:13 am #

    haha akak da penah kena…so twos lappy anto kedai kekdahnyesbb xtau nk format balik…hahanow kak salmah berjaga2 katenye…hiks!

  3. Mr.Homosapiensz Februari 12, 2010 pada 12:31 pm #

    mal pn dah pernah kena skali benda alah ni….nasib baik ada cd windows kat umah leh format…

  4. AdiE Februari 12, 2010 pada 2:56 pm #

    TQ2 4 dis info~daniel adie~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: