Twitter & Churp Churp???

20 Feb

Jika sebelum ini orang terlalu kecoh pasal FaceBook, Twitter pun apa kurangnya. Cuma bezanya Twitter tak sepopular FaceBook. Kenapa ek? Ramai yang masih belum ada akaun Twitter nih. Malah yang ada yang dah ada pun masih blur² nak menggunakannya, macam Pojie nih. Anyone can teach me on how to use it? Apa fungsi utama dia? Sebab nampak cam untuk update status jer. Pojie tak mahu la ketinggalan kan…

Lepas tuh ada pulak burung pipit biru yang kiut miut nih yang dikatakan ala² Nuffnang la. Bezanya Nuffnang advertisement di blog untuk tambah duit poket kan, tetapi Churp² nih untuk advertisement di Twitter sahaja. Kak Farenova yang bagitau leh buat dapat duit. Pojie main join jer demi nak dapat duit banyak kan selain Nuffnang dan Ads4Bucks. Kata orang side income kan, demi menyara hidup diperantauan. Tapi masalahnya, macam mana nak guna dan kaedah dia pun Pojie kurang jelas. Yela kan, dia tulis omputih mana la Pojie nih nak faham.

Jadi ada sesiapa yang bijak pandai yang boleh memberikan penerangan serba sedikit kepada Pojie berkenaan dengan 2 bende nih, silalah yer. Sambil2 berkongsi ilmu tu, dapat la jua pembaca2 lain menimba pengalaman serta ilmu baru. Bak kata omputih (dan juga tagline MelzRomeo), “Sharing is Caring” kan… Jadi sila…

P/S: Nak dapat duit tak? Sila [KLIK]. Tak salahkan membaca untuk menambahkan ilmu di dada🙂

Love,

10 Respons to “Twitter & Churp Churp???”

  1. edan coba Februari 20, 2010 pada 2:38 am #

    Hai Pojie!Edan Coba da kembali!!!!Uhuuuu!!Awat? hang rindu cek ker?ngee.. (longhat penang mai da)Haa… sebut tntang Twitter nih, edan pon de gak a/c.. but, edan x penah nk update coz mcm borink!hmm layan jer laqh Blog nuh n FB! Lg claaaaaaaaaaaazzz!!:)

  2. farish H Februari 20, 2010 pada 3:04 am #

    ade gak twitter tp xreti guna hahaa

  3. Dr House Februari 20, 2010 pada 3:44 am #

    Churpchurp ni kalau ramai follower banyak le dapat income bila post iklan. Tu aje triknye.

  4. flygurl Februari 20, 2010 pada 3:54 am #

    sama la kite Pojie..huhu…ada akaun Twitter.. tapi x aktif pun..x tau sgt nak guna.. nampak mcm org duk update status je kt situ.. churp2 pun ada masuk gak.. sesaje nk try…tp x tau la cmne dia punye cara..

  5. cik eykameow :) Februari 20, 2010 pada 4:28 am #

    huu. x silapa penah baca psl churp2..tp lupee😛

  6. paraxixth Februari 20, 2010 pada 7:14 am #

    twit-twit-twit

  7. Eazy Izzuddin Februari 20, 2010 pada 8:27 am #

    twiter…;D

  8. x-po Februari 20, 2010 pada 12:04 pm #

    stakat ni, aku dh dpt rm30 dgn churp2..tp dh mls dh skrg, byk btl asignment aku kne reject..huhu

  9. Amirul Faiz Abd. Razak Februari 20, 2010 pada 12:07 pm #

    Wahh.. banyak duit pojie hasil side-income iklan.😀 boleh belanja makan-makan nih.

  10. mie Februari 20, 2010 pada 2:42 pm #

    twitter??ada tp jarang bertweet pun….cuma akan auto post apa entry baru dlm blog..nak ngajor pun xpandai..hahhaaaa

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: